Financieel

Adviseur interne beheersing (36 uur)

Ben jij secuur en pro-actief? Hou jij van procesmatig werken en neem je daarin het voortouw? Pak dan nu je kans! Veiligheidsregio is op zoek naar jou!

Wij zijn Veiligheidsregio IJsselland. Onze organisatie bestaat uit de brandweer, crisisbeheersing en rampenbestrijding en de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio (GHOR).

We voorkomen en beperken risico’s waar het kan en we bestrijden incidenten waar het moet. Dat kunnen we niet alleen. We doen dit samen met hulpdiensten, elf gemeenten en crisispartners. We bundelen onze krachten op het gebied van brandweerzorg, crisisbeheersing en rampenbestrijding en geneeskundige hulp bij ongevallen en rampen. We hebben op die manier alle experts in huis op het gebied van fysieke veiligheid. Het team financiën is onderdeel van de eenheid bedrijfsvoering van Veiligheidsregio IJsselland en verzorgt ook de financiële ondersteuning van GGD IJsselland.

Wat ga je doen?

Als adviseur interne beheersing heb je een brede functie met zowel beleidsmatige als beheersmatige taken. De kerntaken zijn de administratieve organisatie, interne controle, externe verslaggeving en het liquiditeitsbeheer.

Je werkzaamheden bestaan uit het adviseren over de inrichting van de administratieve organisatie, het beschrijven van administratieve procedures, het opstellen en actueel houden van het interne controleplan, het uitvoeren van interne controles, het coördineren van het jaarrekeningproces en het opstellen van jaarrekeningdossiers. Daarnaast verzorg je ook het betalingsverkeer en stel je liquiditeitsprognoses op. Het accent ligt het eerste jaar vooral op het opzetten en uitvoeren van de interne controles, omdat vanaf 2022 het bestuur en niet de accountant de rechtmatigheidsverklaring gaat afgeven bij de jaarrekening.

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende functie als adviseur interne beheersing in een klein en gezellig team. Het team bestaat uit medewerkers financiële administratie, financieel adviseurs en de functioneel beheerder van de financiële module. We werken continu aan doorontwikkeling en verbetering van onze dienstverlening voor Veiligheidsregio en GGD IJsselland.

Veiligheidsregio IJsselland is een veelzijdige organisatie die zich kenmerkt door een informele en open sfeer gericht op samenwerken. We bieden prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden, sportfaciliteiten, ruimte en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en work-life balance door middel van programma’s op het gebied van vitaliteit en gezondheid, betaald ouderschapsverlof, bestedingsruimte in verlof en toelagen op basis van een individueel keuzebudget. 

Je aanstelling is in eerste instantie voor één jaar. Hierna behoort een vaste aanstelling tot de mogelijkheden. De functie is ingedeeld als normfunctie Adviseur V in het functieboek HR21 met functionele schaal 9 volgens de CAR-UWO (minimaal € 2.756,- en maximaal € 4.048,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek).

Wat vragen wij?

Je hebt een afgeronde opleiding op hbo-niveau, richting bedrijfseconomie of accountancy. Je bent analytisch sterk en kunt zowel mondeling als schriftelijk goed over je bevindingen communiceren. Je hebt ervaring met AO, interne controles en jaarrekening werkzaamheden. Je werkt zelfstandig en gestructureerd. Je weet hoofdzaken van bijzaken te onderscheiden. Je hebt een proactieve houding en levert een actieve bijdrage aan de doorontwikkeling van de functie. Je kunt je collega’s enthousiasmeren tot het aanleveren van de benodigde informatie.

Is je interesse gewekt?

Dan nodigen we je uit om voor 7 februari 2022 te solliciteren via sollicitatie@vrijsselland.nl onder vermelding van Adviseur interne beheersing. We zijn benieuwd naar je motivatie.

Wil je meer weten over deze functie en onze organisatie?

Neem dan contact op met Christine Hoogenboom via c.hoogenboom@vrijsselland.nl of 06-22374543 of kijk op www.vrijsselland.nl / www.ggdijsselland.nl. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. Ook vragen we je – als je geselecteerd bent – een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen.

We stellen deze vacature gelijktijdig in- en extern open. Bij gelijke geschiktheid geven we de voorkeur aan de interne kandidaat.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Veiligheidsregio IJsselland

E: info@vrijsselland.nl
T: 088 - 119 70 00