Over Brandweer IJsselland


Sinds 1 januari 2014 vormen de gemeentelijke brandweerkorpsen van Steenwijkerland, Zwartewaterland, Kampen, Zwolle, Staphorst, Dalfsen, Ommen-Hardenberg, Olst-Wijhe, Raalte en Deventer het regionale korps Brandweer IJsselland van Veiligheidsregio IJsselland. In de nieuwe organisatie werken 250 beroepskrachten en ruim 800 vrijwillige brandweermedewerkers. Naast de brandweer bestaat de nieuwe organisatie onder andere uit GHOR IJsselland en het Veiligheidsbureau.


In ons gebied zijn 949 brandweermannen en –vrouwen actief. Een klein deel is beroeps, de overige 800 mensen zijn vrijwilliger. In 90% van de gevallen verzorgen zij de eerste uitruk bij brand en hulpverlening. Voor de brandweer is het daarom belangrijk om steeds over voldoende vrijwilligers te kunnen beschikken.

Taken 
Brandweer IJsselland ziet samen met andere hulpdiensten toe op uw veiligheid. We houden ons bezig met het voorkomen en bestrijden van brand, en het beperken van de gevolgen van brand. Ook voeren we de regie bij rampenbestrijding.

Meer weten? Ga naar de website van Brandweer Nederland.

 

Heer-boerd-484-8451-16-03-03.JPG