Creatieve communicatiestudent(e)

Een leuke en veelzijdige stageplaats voor een creatieve communicatiestudent(e). Je werkt zes maanden in een dynamisch team als volwaardig lid. Nieuwe content in woord en beeld komt van jouw hand. Je onderzoek richt zich op onze interne communicatiemiddelen en specifiek onze nieuwsbrief.

Wie zoeken we?

We zoeken een enthousiaste en creatieve communicatiestudent(e) voor een leuke en veelzijdige stageplek voor ongeveer zes maanden. Je hebt een goede beheersing heeft van de Nederlandse taal, zowel in het schrijven als het spreken. Ook ben je bereid verder te denken en werken dan alleen tussen 9 tot 5. Daarnaast heb je ervaring in het gebruik van online communicatiemiddelen en heb je kennis over interne communicatie.

Wat bieden we je?

Een meewerkstage waarin je werkt als volledig lid van het team Communicatie van Veiligheidsregio IJsselland. Werkzaamheden waar je je mee bezig gaat houden zijn bijvoorbeeld:

  •  het maken, plaatsen en bijhouden van content op onze interne en externe communicatiekanalen;
  •  ontwikkelen en vormgeven van communicatiemiddelen zoals posters, flyers en advertenties;
  •  actualiseren perslijst en in kaart brengen grootste social influencers;
  •  redigeren van content voor de interne nieuwsbrief, narrowcasting en intranet;
  •  inbreng en bijdrage tijdens wekelijkse redactievergadering van team Communicatie.

Daarnaast voer je een (klein) communicatieonderzoek uit en schrijf je op basis daarvan een communicatieadvies. Het gaat om een onderzoek en advies over onze interne communicatiemiddelen. Focus ligt daarbij op de wekelijkse nieuwsbrief: Weekbericht. Dit is een nieuwsbrief voor alle 1.200 medewerkers van Veiligheidsregio IJsselland. Deze groep medewerkers is zeer verschillend van samenstelling, zowel in opleiding en functie als in dienstverband. Je collega’s bestaan uit kantoorpersoneel, beroepsbrandweermensen en vrijwilligers. In overleg en afhankelijk van de eisen van de opleiding, kunnen we dit onderzoek verbreden. Je onderzoekt dan ook andere interne communicatiemiddelen, zoals SharePoint, mail en narrowcasting.

Je team

Als stagiaire kom je te werken bij team Communicatie. Dit team is op dit moment bezig met het doorontwikkelen van de communicatievisie ‘Blik op buiten, boost voor binnen.’ Dat betekent dat we als team onze werkwijze finetunen en met communicatie de organisatie intern en extern kunnen versterken.

Iets voor jou?

Ben jij de stagiair(e) die we zoeken, stuur dan je motivatie en CV naar communicatie@vrijsselland.nl. Dan nodigen we je graag uit voor een kennismakingsgesprek.

 

 

Veiligheidsregio IJsselland

E: info@vrijsselland.nl
T: 088 - 119 70 00