hoofdkantoor veiligheidsregio ijsselland

Hoofd informatie crisiscommunicatie (HIN-c)

We zijn op zoek naar een hoofd informatie crisiscommunicatie (HIN-c). Een enthousiaste collega die samen met ons wil werken aan veiligheid.

Je baan combineren met een piketfunctie binnen de regionaal georganiseerde crisiscommunicatie. Samen met communicatiecollega’s van andere IJssellandse gemeenten en de veiligheidsregio zorgen dat inwoners snel betrouwbare, duidelijke, feitelijke informatie krijgen over crises, (opgeschaalde) incidenten en gebeurtenissen die het maatschappelijk leven ontwrichten. Paraat staan op het moment dat de pieper of de telefoon gaat.

Wat ga je doen?

Als hoofd informatie crisiscommunicatie deel je actuele informatie over de crisis of het incident waarvoor je bent opgeroepen. Jouw omgevingsbeelden en adviezen (gevraagd en ongevraagd) bepalen voor een belangrijk deel de communicatieaanpak. In het Landelijk Crisis Management Systeem (LCMS) houd je het beeld bij en deel je relevante informatie met andere hulpverleningsdiensten die ingezet zijn.

Bij incidenten die multidisciplinair opgeschaald worden (GRIP 1) ondersteun je de communicatieadviseur CoPI met omgevingsbeelden en ben je zijn/haar sparringpartner. Op verzoek neem je tijdelijk de publieksvoorlichting via Twitter en telefonische persvoorlichting waar.

Als hoofd informatie crisiscommunicatie maak je deel uit van een team van zes mensen. De piketten (24/7) duren een week.

Wie zoeken we?

We zoeken een enthousiaste collega die samen met ons wil werken aan veiligheid. Om de rol van hoofd informatie crisiscommunicatie te kunnen vervullen heb je:

  • ervaring met online monitoringsprogramma’s, bij voorkeur OBI4WAN;
  • tijd om minimaal 24 uur per jaar te besteden aan opleiden, trainen en oefenen (o.a. basiscursus crisiscommunicatie, LCMS en oefeningen actiecentra);
  • analytisch inzicht en goede adviesvaardigheden;
  • een flexibele instelling;
  • een proactieve houding en leg je makkelijk contact;
  • toestemming van je leidinggevende om tijdens je piket het dagelijks werk ‘los te laten’ zodra de pieper gaat;
  • hbo werk- en denkniveau.

Interesse?

Je kunt je belangstelling kenbaar maken voor deze piketfunctie via bevolkingszorg@vrijsselland.nl onder vermelding van ‘hoofd informatie crisiscommunicatie’. De piketvergoeding die bij deze functie hoort valt onder de regeling van de gemeente waar je werkzaam bent.

Meer weten?

Heb je vragen over deze functie of wil je meer weten over de organisatie van bevolkingszorg / crisiscommunicatie? Bel of mail je eigen adviseur crisisbeheersing of neem contact op met Janny Nijsingh (coördinator crisiscommunicatie). Janny is bereikbaar via 06 Р51 15 44 78 of via j.nijsingh@vrijsselland.nl.

Veiligheidsregio IJsselland

E: info@vrijsselland.nl
T: 088 - 119 70 00