Teamleider veiligheidsbureau / hoofd bevolkingszorg

Ben jij een verbindende, coachende, netwerker met kennis van crisisbeheersing? Heb je naast leidinggevende capaciteiten en ambities een uitgebreid netwerk in het veiligheidsdomein van IJsselland? Dan is een functie als teamleider veiligheidsbureau/hoofd bevolkingszorg net iets voor jou!

Veiligheidsregio IJsselland zet zich in voor het versterken van veiligheid in de samenleving. We beperken risico’s waar het kan en bestrijden incidenten waar het moet. Wij weten wat er speelt op het terrein van de fysieke leefomgeving en hebben kennis van de specifieke risico’s in onze regio. Voor ons werk is snelle beschikbaarheid van informatie essentieel. We zijn op de hoogte van trends op ons vakgebied, gaan duurzame relaties aan en maken afspraken over werkwijzen en de technologische ondersteuning die daar onlosmakelijk aan verbonden is. Samen met onze partners werken wij zo aan het voorkomen en beperken van grootschalige incidenten en crises. Maar wij bereiden ons zo ook voor op situaties waarin het toch misgaat en multidisciplinaire inzet noodzakelijk is. De focus ligt hierbij op een goed functionerende crisisorganisatie met vakbekwame professionals die weten wat er van hen wordt verwacht. Veiligheidsregio IJsselland maakt gebruik van de kennis van de interne organisatie, maar zeker ook van externe crisispartners, burgers en bedrijven.

Wat ga je doen?

Als teamleider veiligheidsbureau/hoofd bevolkingszorg geef je leiding aan een enthousiast en vernieuwend team van 8 specialisten op het gebied van crisisbeheersing en bevolkingszorg. Als teamleider ben je verantwoordelijk voor de realisatie van de vastgestelde doelen en beleid van jouw team. Maar in deze functie stuur je en realiseer ook (delen) van programma’s en/of projecten. Als integraal leidinggevende ben je mede verantwoordelijk voor de doorontwikkeling en innovatie van de lange termijn visieontwikkeling en strategische keuzes op het gebied van crisisbeheersing. Daarnaast ben je adviseur van de veiligheidsdirectie en neem je vanuit die rol deel aan dit overleg.

De coördinatie op de bevolkingszorgtaak in het kader van crisisbeheersing van de gemeenten binnen onze regio is ondergebracht bij Veiligheidsregio IJsselland. Deze gemeentelijke taak is onder te verdelen in de drie hoofdthema’s crisiscommunicatie, acute bevolkingszorg en herstelzorg (nafase). Als hoofd bevolkingszorg ondersteun je de coördinerend gemeentesecretaris om de doelen van het proces bevolkingszorg, in samenwerking met collega’s van de elf gemeenten, te realiseren.

Graag zien we dat je bereid bent om vanuit deze voorbeeldfunctie een piketrol te vervullen op het niveau van het Regionaal Operationeel Team om zo ook zelf een actieve bijdrage te leveren aan de bestrijding van rampen en crisis. Voor een dergelijke piketfunctie is het nodig dat je binnen 45 minuten na alarmering in Zwolle kan zijn.

Wat bieden we?

We bieden een je uitdagende gecombineerde functie voor 36 uur per week waarin de doorontwikkeling van de crisisorganisatie centraal staat. Veiligheidsregio IJsselland is een veelzijdige organisatie die zich kenmerkt door een informele en open sfeer gericht op samenwerken. We bieden prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden, sportfaciliteiten, ruimte en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en work-life balance door middel van programma’s op het gebied van vitaliteit en gezondheid, betaald ouderschapsverlof, bestedingsruimte in verlof en toelagen op basis van een individueel keuzebudget.

Je aanstelling is in eerste instantie voor één jaar. Bij goed functioneren wordt dit omgezet in een vast dienstverband. De functie is ingedeeld als normfunctie tactisch leidinggevende I in het functieboek HR21 en gewaardeerd op schaal 12 (max. € 5.520,- bruto per maand). Voor een piketfunctie wordt een aanvullende piketvergoeding uitgekeerd.

Wat vragen we?

We vragen voor deze functie een WO werk- en denkniveau en een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen. Je bent proactief, analytisch sterk en je kunt je mondeling en schriftelijk helder en overtuigend uitdrukken. Je bent van nature een verbinder en beschikt bij voorkeur over een uitgebreid netwerk binnen de regio IJsselland gericht op veiligheid. Het spreekt je aan om in een ambitieuze omgeving te werken, waarbij het bij je past om resultaatgericht en planmatig te werken. Als leidinggevende weet je de samenwerking en samenhang te bevorderen en te versterken. Je geeft ruimte aan je teamleden zonder beoogde resultaten uit het oog te verliezen.

Geïnteresseerd?

Dan nodigen we je uit om vóór 5 oktober 2018 te solliciteren via sollicitatie@vrijsselland.nl onder vermelding van teamleider veiligheidsbureau/hoofd bevolkingszorg. We zijn benieuwd naar je motivatie. Na het verstrekken van je CV en motivatie ontvang je een bevestiging en ons privacy statement voor akkoord. Wil je meer weten over deze functie ? Neem dan contact op met Henk Schreuders, MT-lid, via 088-1197922 of kijk op www.vrijsselland.nl. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. Ook vragen we je – als je geselecteerd bent – een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen. Handig om te weten: de sollicitatiegesprekken plannen we op 10 oktober 2018, ‘s avonds. We willen je vragen daar alvast rekening mee te houden in je agenda.
De uitvoering van de werving en selectie van de kandidaten is in handen van Nanda Geurts , via 06-82099921, werkzaam voor EQIB, bureau voor recruitment.

Acquisitie naar aanleiding van deze werving wordt niet op prijs gesteld.

Veiligheidsregio IJsselland

E: info@vrijsselland.nl
T: 088 - 119 70 00