Vacature: Algemeen commandant Bevolkingszorg

Wil jij werken in een inspirerende omgeving en heb je geen 9 tot 5 mentaliteit? Kun je op elk moment van de dag je handen uit de mouwen steken? Kun je omgaan met complexe vraagstukken en denk je in ‘kunnen’ en niet in ‘moeten’? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe algemeen commandant Bevolkingszorg.

Als algemeen commandant Bevolkingszorg (AC-Bz) draag jij je steentje bij als er een incident is en ben je onderdeel van een regionaal team dat rampen en crises bestrijdt. Na opkomst ben je verantwoordelijk voor de acute zorg en de herstelzorg.

Wat ga je doen?

Binnen het regionale team Bevolkingszorg zet je acties uit om mensen en de leefomgeving in IJsselland te beschermen bij een ramp of crisis. Je weet de gemeentelijke paden te bewandelen en het lukt je om in stressvolle situaties resultaten te boeken, ook al kost dat soms moeite.

Bekijk de promofilm van team Bevolkingszorg via deze link.

Wie zoeken we?

Allereerst vind je het een uitdaging om de rol van AC-Bz te vervullen. Daarnaast vragen we het volgende:

  • Dit is een piketfunctie. Tijdens je piketdienst (eens in de zes weken, 24/7) dien je binnen 45 minuten operationeel te kunnen zijn als onderdeel van het Regionaal Operationeel Team (ROT);
  • Je hebt brede ervaring met gemeentelijke processen en je hebt kennis van de gemeentelijke hulpdiensten en andere hulpdiensten;
  • Je bent bereid om opleiding en trainingen te volgen (gemiddeld 24 uur per jaar);
  • Je beschikt over competenties als verbindend leiderschap, het hebben van een helikopterview, doortastend en proactief zijn. Daarnaast kun je samenwerken in een team en ben je resultaatgericht;
  • Je vindt het leuk om je kwaliteiten te verbeteren door realistische situaties te oefenen;
  • Je hebt toestemming van je leidinggevende om je dagelijkse werk spontaan ‘los te laten’ als je pieper gaat;
  • Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau.

Wat bieden we?

We bieden een uitdagende nevenfunctie in een positief, actief, informeel en ambitieus team. De piketvergoeding van je hoofdwerkgever is van toepassing.

Geïnteresseerd?

Dan kun je je interesse kenbaar maken bij de adviseur crisisbeheersing (ACB-er) binnen je eigen gemeente of bij Lizette Tijink via l.tijink@vrijsselland.nl (hoofd Bevolkingszorg).

Heb je nog vragen? Bel of mail met je eigen ACB-er of met Cees Jan Bloemendaal. Cees Jan is bereikbaar via c.j.bloemendaal@vrijsselland.nl of via telefoonnummer 088 – 119 7686.

De vacature is opengesteld voor iedereen met een dienstverband bij Veiligheidsregio IJsselland en alle medewerkers van de elf gemeenten in IJsselland. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Veiligheidsregio IJsselland

E: info@vrijsselland.nl
T: 088 - 119 70 00