Contact

 • ​Veiligheidsregio IJsselland

  Het algemene telefoonnummer is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 08:30 tot 15:30 uur.
  Telefoon: 088 – 119 70 00
  E-mail: info@vrijsselland.nl

  Heb je een vraag of een informatieverzoek, mail of bel dan naar bovenstaande gegevens. Een groot gedeelte openbare bestuurlijke documenten is te vinden op de pagina’s Documenten en Vergaderingen op onze website. Daarnaast publiceren we documenten via overheid.nl. Als je informatie of documenten wil opvragen die Veiligheidsregio IJsselland (nog) niet openbaar heeft gemaakt, dan kun je hiervoor een Woo-verzoek indienen.

  Brandweer IJsselland

  Het algemene telefoonnummer is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 08:30 tot 15:30 uur. 
  Telefoon: 088 – 119 70 00
  E-mail: brandweer@vrijsselland.nl

  Heb je geen spoedsituatie, maar toch de brandweer ter plaatse nodig? Bel dan 0900-0904 (belkosten). Is er wel spoed of een levensbedreigende situatie? Bel dan altijd 112. Vragen over (brand)veiligheid in en om huis kun je ook via WhatsApp stellen via 06-25145093

  GHOR IJsselland

  Het GHOR-bureau is telefonisch bereikbaar via het algemene nummer van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 08:30 tot 15:30 uur. Heb je een vraag over een specifiek thema? Klik dan hier voor meer informatie en contactgegevens van alle medewerkers van het GHOR-bureau.
  Telefoon: 088 – 119 70 00
  E-mail: ghor-bureau@vrijsselland.nl

  Bezoekadressen

  Hoofdlocatie Zwolle

  Marsweg 39, 8013 PE Zwolle

  Locatie Deventer Schonenvaardersstraat 5, 7418 CC Deventer
  Locatie Hardenberg Europaweg 10, 7771 BG Hardenberg
  Locatie Kampen Jan Ligthartstraat 9, 8265 CJ Kampen

  Veiligheidsregio werkt samen met de gemeenten Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Ommen, Olst-Wijhe, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle.

 • Meldkamer Oost Nederland

  Meldkamer Oost Nederland (MON) is de meldkamer voor politie, brandweer en ambulance in de Veiligheidsregio’s IJsselland en Noord- en Oost- Gelderland.

  Spoed: 112
  Geen spoed, wel brandweer ter plaatse: 0900-0904 (belkosten)
  Algemeen, geen spoed: 0900 – 8844 (belkosten)

  Wat kan ik doen als ik alarmnummer 112 niet kan bereiken?

  Het alarmnummer 112 is in principe altijd bereikbaar. Maar het is niet uit te sluiten dat je 112 soms even niet kunt bereiken. Lees op de site van de Rijksoverheid wat je kunt doen.

  112NL app
  Mensen die niet goed kunnen horen en/of spreken, kunnen via een app de meldkamer bereiken. Ook voor mensen die de Nederlandse of Engelse taal niet beheersen is de app geschikt.

  • Wie de app downloadt voor Android of Apple kan daarin persoonlijke kenmerken aangeven. Deze kenmerken worden dan bij een melding meegestuurd aan de meldkamer, zodat de centralisten beter en sneller kunnen helpen.
  • Via de 112NL app krijg je contact met een meldkamer in Nederland en start de centralist indien noodzakelijk een chatgesprek. Ook kun je aangeven in welke taal je wilt communiceren. De app kent een vertaalfunctie met 109 talen, die ook tijdens het chatten kan worden gebruikt.
  • Via de 112NL app krijg je contact met een meldkamer in Nederland en start de centralist indien noodzakelijk een chatgesprek. Ook kun je aangeven in welke taal je wilt communiceren. De app kent een vertaalfunctie met 109 talen, die ook tijdens het chatten kan worden gebruikt.
   De app is voor iedereen te downloaden en vormt een aanvullende manier om de hulpdiensten in Nederland te bereiken. Je kunt de app downloaden in de bekende appstores.

  Meer informatie vind je in deze flyer.

  Hoe kan ik alarmnummer 112 bereiken als ik doof of slechthorend ben?
  Ben je doof of slechthorend? Dan kun je met de Tolkcontact-app op je smartphone, tablet of computer een noodoproep doen bij alarmnummer 112. Hiermee kun je direct communiceren via tekst, zonder tussenkomst van een tolk. Om gebruik te kunnen maken van de alarmlijn hoef je geen aparte aanvraag te doen. De mogelijkheid om direct 112 te bellen is ingebouwd in de Tolkcontact-app.

  Het gebruik van de Tolkcontact-app
  In de Tolkcontact-app vind je de knop Alarmnummer 112. Hiermee kun je naar de het alarmnummer bellen. Dit is een rechtstreekse verbinding, zonder bemiddeling. Je bent dan direct verbonden met een medewerker van de alarmcentrale en communiceert via tekst. Je kunt zelf spreken of typen (let op: geen beeld!). De 112-centralist antwoordt altijd door te typen. De centralist blijft met je aan de lijn en regelt in overleg met de meldkamer in de regio dat de hulpdiensten naar de juiste plek worden gestuurd.

  Bezoekadres

  Apeldoorn Europaweg 79, 7336 AK
     
 • Voor de media

  Media met vragen over incidenten kunnen 24/7 contact opnemen met een van onze woordvoerders via ons telefoonnummer. Tijdens incidenten vanaf de classificering ‘groot’ plaatsen wij altijd informatie op ons Twitteraccount @VRIJsselland.

  Vragen die niet direct gekoppeld zijn aan actuele incidenten kunnen per e-mail gesteld worden of tijdens kantoortijden telefonisch aan onze woordvoerders.

  Telefoon: 088 443 07 40
  E-mail: communicatie@vrijsselland.nl

  Documenten

  Een groot gedeelte openbare bestuurlijke documenten is te vinden op de pagina’s Documenten en Vergaderingen op onze website. Daarnaast publiceren we documenten via overheid.nl. Als je informatie of documenten wil opvragen die Veiligheidsregio IJsselland (nog) niet openbaar heeft gemaakt, dan kun je hiervoor een Woo-verzoek indienen.

  Woordvoerders

  U kunt deze foto’s gebruiken voor vermelding bij nieuws-items.

  Woordvoerder Diana Inkelaar

  Diana Inkelaar

  Woordvoerder Saskia Jalving

  Saskia Jalving

  Woordvoerder Richard Meijer

  Richard Meijer

  Woordvoerder Rik Westerbaan

  Rik Westerbaan

  Woordvoerder Jan Wittenberg

  Jan Wittenberg

  Woordvoerder Maurice van Zoelen

  Maurice van Zoelen