Wij zijn: Veiligheidsregio IJsselland
Onze organisatie bestaat uit de brandweer, crisisbeheersing en rampenbestrijding en de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio (GHOR). De Wet veiligheidsregio’s (Wvr) is onze basis. Deze trad op 1 oktober 2010 in werking. Veiligheidsregio IJsselland is een overheidsorganisatie die is ingesteld onder de Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio IJsselland. Voor het op niveau houden van onze taken en ons verder te ontwikkelen ontvangen we budgetten van de deelnemende gemeenten en van het ministerie van Justitie en Veiligheid.
We voorkomen en beperken risico’s waar het kan en we bestrijden incidenten waar het moet. Dat kunnen we niet alleen. We doen dit samen met hulpdiensten, elf gemeenten en crisispartners. We bundelen onze krachten op het gebied van brandweerzorg, crisisbeheersing en rampenbestrijding en geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen
In onze regio wonen, werken en recreëren ruim 500.000 inwoners. Wij zijn er om de inwoners van onze regio beter te beschermen tegen de risico`s van branden, rampen en crises. Dankzij samenwerking zorgen we ervoor dat we steeds beter voorbereid zijn op het bestrijden van rampen en het onder controle houden van steeds groter wordende risico’s.
De verhalen van de veiligheidsregio
Petra: gaat graag een uitdaging aan
Petra werkt als adviseur crisisbeheersing en vakbekwaamheid bij de GHOR (Geneeskundige Hulpverlenings Organisatie in de Regio). Daarnaast is Petra ook Algemeen Commandant Geneeskundige zorg, coach én trainer.
Mike: van alle markten thuis
Mike is van alle markten thuis. Hij is uitvoerend medewerker vakbekwaamheid, officier van dienst communicatie, plaatsvervangend teamleider bij het STH-team en vrijwilliger bij Brandweer Wijhe.
Geoffrey: brandweervak met de paplepel ingegoten
Geoffrey is teamleider brandweerzorg voor de kazernes in Giethoorn, Genemuiden, Hasselt, Kuinre, Oldemarkt, Staphorst, Steenwijk, Vollenhove en Zwartsluis. Daarnaast is hij teamleider STH Oost, officier van dienst én heeft hij een nevenfunctie bij het FBO (Fire Bucket Operation) team.
Christy: helpt als stagiair bij Facilitair
Bart: in balans tussen drie belangrijke rollen
Bart is functioneel beheerder Corsa en kwartiermaker van #VetVeilig. Daarnaast heeft hij ook nog een piketfunctie als hoofd informatie geneeskundige zorg (HIN-GZ).
Jan: geboren in het uniform
Jan is adviseur risicobeheersing, officier van dienst communicatie (woordvoerder) en coördinator bij het team Collegiale Ondersteuning.
Aan de hand van foto’s, terug te zien op ons Instagramaccount in de highlight “Volgdag Jan” laat Jan zien wat zijn werk inhoudt.