Door naar de hoofd inhoud

Een veiliger IJsselland, daar kun jij aan mee werken naast je normale baan als crisisfunctionaris.

Werken in de crisisorganisatie

Als veiligheidsregio werken we 24/7 aan de veiligheid van meer dan 500.000 mensen. Ons doel is om incidenten, rampen en crises zoveel mogelijk te voorkomen en de risico’s te beperken. Maar wanneer zich een noodsituatie of crisis voordoet, bundelen we onze krachten en pakken we de regie om het op te lossen. Hiervoor rekenen we op de expertise van onze crisisorganisatie, die bestaat uit vele crisisfunctionarissen. Zij spelen elk een cruciale rol in het beheersen en bestrijden van crises.

Wat doet een crisisfunctionaris?

Tijdens een incident zijn er verschillende soorten crisisfunctionarissen actief: van informatiemanager tot algemeen commandant communicatie, en van adviseur gevaarlijke stoffen tot omgevingsanalist. Deze professionals zijn niet altijd in dienst bij de veiligheidsregio, maar komen vaak uit partnerorganisaties. Naast hun reguliere baan zijn zij via bereikbaarheidsdiensten 24/7 oproepbaar.

Het werk als crisisfunctionaris is een uitdagende aanvulling op je normale baan. Iets voor jou? Solliciteer dan op een van onze vacatures en werk met ons aan een veiliger IJsselland!

Wanneer mag ik reageren op een functie in de  crisisorganisatie?

Je kunt solliciteren op vacatures voor crisisfunctionarissen als je werkzaam bent bij een van de volgende organisaties: politie, Openbaar Ministerie, GHOR, Defensie, Meldkamer Oost-Nederland, waterschappen, provincie, een van de elf IJssellandse gemeenten of veiligheidsregio.

Bovendien hebben de meeste crisisfuncties een bereikbaarheidsdienst. Dit houdt in dat je eens in de zes weken een week lang 24 uur per dag oproepbaar bent, ook wel een piketfunctie genoemd. Bij elke vacature staat vermeld of het gaat om een piketfunctie of vrije instroom.

Het verhaal van Yorick, Jan en Jeroen

Ben jij benieuwd over het werk van de crisisorganisatie? Lees dan eens het verhaal van Yorick, Jan en Jeroen. Zij vertellen over hun bijdrage bij de bestrijding van deze brand in het historisch centrum van Deventer.

Vacatures

Informatiemanager CoPI (piket)

Bij een grootschalig incident draait alles om snelle, nauwkeurige informatie-uitwisseling. Als Informatiemanager CoPI speel jij een cruciale rol in het succes van het Commando Plaats Incident. Jij zorgt ervoor dat alle (hulp)diensten de juiste informatie hebben om snelle en doeltreffende beslissingen te nemen. Heb jij de analytische skills, de daadkracht en de stressbestendigheid die nodig zijn om het verschil te maken in crisissituaties? Word dan één van onze nieuwe informatiemanagers CoPI. Deze crisisfunctie is een uitdagende aanvulling op je dagelijkse werk.

Informatiemanager ROT (piket)

Informatiemanager presenteert het incidentbeeld aan het ROT

Als informatiemanager bij het Regionaal Operationeel Team (ROT) ben jij de spil in het informatieproces tijdens incidenten met bestuurlijke impact. Jij zorgt voor een helder overzicht en adviseert op zowel operationeel als bestuurlijk niveau. Samen met de operationeel leider en de communicatieadviseur vorm je het ROT en speel je een cruciale rol in de informatiecoördinatie en besluitvorming. Zoek je een uitdagende neventaak naast je reguliere werk? Dan is de crisisfunctie informatiemanager ROT perfect voor jou.