Door naar de hoofd inhoud

#VetVeilig

Op een leuke manier leren over veiligheid!

Met #VetVeilig maken we kinderen en jonge tieners van 7 tot en met 13 jaar (meer) bewust willen maken van risico’s in hun omgeving. En om ze te leren hoe te handelen bij incidenten. Jong geleerd, is immers oud gedaan. Met #VetVeilig willen we hen enthousiast maken over veiligheid, zodat ze uit zichzelf iets doen om hun omgeving veiliger te maken.  

Wil je meer weten over #VetVeilig of het programma Veilig Leven? Neem dan contact met ons op via vetveilig@vrijsselland.nl of 088 119 76 60.

#VetVeilig the game over sexthing

Speel #VetVeilig the game

Klas speelt #VetVeilig the game

Brandweer op School

#VetVeilig the game

In #VetVeilig the game leren kinderen van groep 7 en 8 op een leuke manier wat zij moeten doen als er bijvoorbeeld brand is, een ongeluk gebeurd en de hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Ook leren ze hoe ze deze situaties kunnen voorkomen!

#VetVeilig the game bestaat uit drie scenario’s die afzonderlijk van elkaar te spelen zijn, namelijk: ‘De brand’ ,‘De val’ en ‘De foto’ . Bij ‘De brand’ gaat het specifiek over (brand)veiligheid en ongelukken in huis. Dit scenario wordt gepresenteerd door niemand minder dan Tom van der Weerd, radio DJ bij Qmusic en brandweerman. Bij ‘De val’ raakt er iemand bewusteloos en moet er 112 gebeld worden. Elbert Smelt, arts en presentator van het Zapp-programma Topdoks helpt de spelers door dit scenario heen. Na het spelen van ‘De foto’ weten leerlingen hoe ze sexting bespreekbaar moeten maken en wat te doen als ze (naakt)beelden ontvangen. Dit scenario wordt gepresenteerd door Tiktokker Meester Stefan.

Ook spelen in jouw klas? Klik dan op de button ‘Ga direct naar informatie voor docenten’.

Brandweer op school

Het lespakket ‘Brandweer op school’ is een doorlopende leerlijn over de brandweer en brandveiligheid. Hiermee leren kinderen bewust omgaan met het voorkomen van brand en weten wat ze moeten doen als er toch brand uitbreekt. Het lesmateriaal is onderverdeeld in een aantal werkboekjes met daarbij digitaal lesmateriaal. De opdrachten zijn divers, zodat het materiaal kinderen met verschillende leerstijlen aanspreekt. De kinderen leren, ontdekken en gaan zelf aan de slag tijdens de lessen.  

Aanvullend op deze leerlijn, bieden wij (op basis van beschikbaarheid) schoolbezoeken van de brandweer en de GHOR (geneeskundige hulpverlening) aan.