Coronavirus COVID-19

Het coronavirus leidt tot veel vragen, ook over de gevolgen voor onze regio. Organisaties werken samen om besmettingen te voorkomen en de gevolgen van het nieuwe virus te beperken. Op deze pagina vind je actuele informatie.

Informatienummer

Vragen over het coronavirus? Dan kun je terecht bij het landelijke publieksinformatienummer 0800 - 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351.

Voor vragen over de diensten van de GGD of over het coronavirus in de regio IJsselland kun je terecht bij het informatienummer 088-443 03 70.

Heb je milde klachten, dan kun je je aanmelden voor een test op het coronavirus. Bel voor een afspraak  het landelijke nummer 0800 - 1202. Dit nummer is zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur.

Vragen en antwoorden over het coronavirus en warm weer lees je op de website van het RIVM.

Antwoorden op vragen over in relatie tot de noodverordening die van kracht is in Veiligheidsregio IJsselland vind je op deze pagina.

Heb je een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat je in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kun je contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn: 070-4455 888. 

Noodverordening en aanwijzingsbesluiten

Om te zorgen dat de maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden, geldt een noodverordening. Deze noodverordening en het bijbehorende aanwijzingsbesluit zijn hieronder te downloaden.

Vragen en antwoorden over de maatregelen leest u op de pagina:

'Vragen en antwoorden over het coronavirus'.

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met uw gemeente.

Voor bepaalde locaties zijn er, op basis van de noodverordening van 1 juni 2020, lokale aanwijzingsbesluiten en intrekkingen van aanwijzingsbesluiten. Via onderstaande button kun je deze lokale aanwijzingsbesluiten en intrekkingen van aanwijzingsbesluiten per gemeente bekijken. 

Informatie voor zorginstellingen

Op deze pagina vinden medewerkers van zorginstellingen actuele informatie over de verspreiding en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) in de regio Oost 3.

Nieuws

Geen mondkapjesplicht in IJsselland, wel aangescherpte controles

Geen mondkapjesplicht in IJsselland, wel aangescherpte controles

Veiligheidsregio IJsselland gaat geen mondkapjesplicht invoeren. Het RIVM is helder: medisch gezien draagt het niet bij. Wel gaan politie en gemeenten in IJsselland door met aangescherpte controles. Waar vorig weekend het zwaartepunt voornamelijk bij de horeca lag, wordt dit aankomend weekend aangevuld met onder andere recreatiegebieden, offerfeesten en studie-introducties. 

De ruimte die we hebben gekregen is niet vrijblijvend

De ruimte die we hebben gekregen is niet vrijblijvend

Het kan bijna niemand ontgaan zijn: het aantal besmettingen met het coronavirus in ons land neemt toe. Minister Ferd Grapperhaus meldde in een statement op 22 juli dan ook dat deze toename een waarschuwing is en dat het van belang is dat we de maatregelen blijven opvolgen. In Veiligheidsregio IJsselland zien we echter dat de grenzen vervagen en dat de noodzaak van het opvolgen van de maatregelen af lijkt te nemen. Dit kan de samenleving zich nu niet veroorloven, en daarom zal de politie in samenwerking met de gemeenten strenger op gaan treden. 

Nieuwe noodverordening voor Veiligheidsregio IJsselland

Nieuwe noodverordening voor Veiligheidsregio IJsselland

Update 15 juli: Op woensdag 15 juli 2020 treedt de nieuwe noodveroordening COVID-19 voor Veiligheidsregio IJsselland in werking.

Met het vaststellen van deze nieuwe noodverordening komt de vorige (woensdag 1 juli) te vervallen.

Voorzitter Veiligheidsregio IJsselland schrijft verantwoording aan gemeenteraad

Voorzitter Veiligheidsregio IJsselland schrijft verantwoording aan gemeenteraad

In een verantwoordingsbrief aan de raden van de gemeenten die deel uitmaken van Veiligheidsregio IJsselland heeft voorzitter Peter Snijders teruggeblikt op de afgelopen maanden waarin de crisisorganisatie actief was.

Per 1 juli: 1,5 meter blijft norm

Per 1 juli: 1,5 meter blijft norm

Opnieuw kunnen we een stap vooruit zetten in de corona-aanpak. We starten een nieuw hoofdstuk en gaan van een intelligente lockdown naar ruimte met regels. Algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen.

Nieuwe noodverordening voor Veiligheidsregio IJsselland

Nieuwe noodverordening voor Veiligheidsregio IJsselland

Op maandag 15 juni 2020 treedt de nieuwe noodverordening COVID-19 voor Veiligheidsregio IJsselland in werking. Met het vaststellen van deze nieuwe noodverordening komt de vorige te vervallen.

Veiligheidsregio IJsselland

E: info@vrijsselland.nl
T: 088 - 119 70 00