Door naar de hoofd inhoud

Samenvatting RBT vergaderingen

Het Regionaal Beleidsteam (RBT) komt sinds de start van de coronacrisis regelmatig bij elkaar. Het Regionaal Beleidsteam van Veiligheidsregio IJsselland bestaat uit de elf burgemeesters van IJsselland en diverse adviseurs. Het RBT heeft als doel om tot afstemming en coördinatie te komen bij rampen en crises, in dit geval gaat het om de bestrijding van de coronacrisis. Na elke vergadering stuurt de voorzitter van de veiligheidsregio een brief naar alle raadsleden met daarin een samenvatting van de vergadering. Ook benieuwd naar de samenvatting van deze vergaderingen? Lees dan hieronder de betreffende raadsbrieven.

Eerste tot en met vierde verantwoording

Met de ingang van de Tijdelijke Wet Maatregelen is er schriftelijk verslag uitgebracht aan de gemeenteraden over de keuzes die zijn gemaakt in de afgelopen periode.

Raadsbrieven 2022

Raadsbrieven 2021

Raadsbrieven 2020

Noodverordeningen

De voorzitter van Veiligheidsregio IJsselland, Peter Snijders, stelde vanaf dinsdag 17 maart een noodverordening vast. Deze noodverordening maakt het mogelijk om binnen de gehele veiligheidsregio de maatregelen van het kabinet om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, te kunnen handhaven. Op basis van landelijke nieuwe maatregelen werd de noodverordening aangepast en vastgesteld.

Benieuwd naar een specifieke noodverordening? Ga naar alle noodverordeningen vanaf 17 maart tot en met de laatste van 18 november.