Door naar de hoofd inhoud
open dag Zwolle

Geslaagde open dag in Zwolle

Brandweer Zwolle kan terugkijken op een zeer geslaagde open dag op zaterdag 8 september. Vóór 10.00 uur stonden ouders en kinderen al te wachten. In en om de kazerne konden allerlei brandweervoertuigen worden bekeken en waren er diverse activiteiten. Bezoekers genoten de hele dag van demonstraties, zoals van een ‘ongeval met beknelling’.

Verder probeerden kinderen en ouders binnen een bepaalde tijd uit de Escape Room te ontsnappen en konden kinderen via een communicatielijntje praten met een brandweerduiker onder water. Bij de jeugdbrandweer konden kinderen aan de hand van opdrachten een diploma behalen met als prijs een heuse ‘brandweertattoo’. En daar wilden ze best even voor in de rij staan.  

Ongeval met beknelling van dichtbij te bekijken

Veel ouders en kinderen wisten de weg naar de brandweerkazerne aan de Marsweg te vinden en genoten van alles wat er te zien was. Er was zelfs een vuurspuwer te zien. Vanwege de grote belangstelling en de enthousiaste reacties van de bezoekers hoopt brandweer Zwolle over een paar jaar weer een open dag te houden.