Door naar de hoofd inhoud

Informatiemanager CoPI (piket)

16 juni 2022

Ben je een kei in het verzamelen en analyseren van informatie? Kun jij informatie ordenen en omzetten in een helder en beknopt advies en houd jij je hoofd koel tijdens een crisis? Dan is deze functie iets voor jou! Veiligheidsregio IJsselland is op zoek naar een informatiemanager voor het Commando Plaats Incident (CoPI) in de ontwikkelpool.

Bij een grootschalig incident werken (hulp)diensten gecoördineerd samen vanuit een Commando Plaats Incident (CoPI) onder leiding van een leider CoPI. Het CoPI kan alleen goede en snelle besluiten nemen als juiste informatie op het juiste moment beschikbaar is voor de juiste diensten. Denk hierbij aan informatie over de aard en omvang van het incident, de effecten en de manier van bestrijding. Hierbij is het van belang dat alle relevante informatie beschikbaar wordt gesteld aan de (hulp)diensten. De informatiemanager coördineert dit proces in het CoPI en denkt mee met het team.

Piket- / ontwikkelpoule

Samen met vier collega’s vorm je een piketpoule. Je hebt eens per vijf weken een week piket. In die week ben je 24/7 bereikbaar en beschikbaar en kom je in actie wanneer de pieper gaat. Om goed in te kunnen spelen op in-, door- en uitstroom van piketfunctionarissen, is er een ontwikkelpoule in het leven geroepen. Wanneer een piketfunctionaris uit- of doorstroomt gaat de langstzittende in de ontwikkelpoule structureel meedraaien in de piketpoule. Veiligheidsregio IJsselland heeft twee poules voor informatiemanagers CoPI. Onder cluster Noord vallen de regio’s Kampen, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle. Onder cluster Zuid vallen regio Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Ommen, Olst-Wijhe en Raalte. We zijn op zoek naar versterking die we voor beide clusters kunnen inzetten.

Wat ga je doen?

Zodra je bent opgeleid neem je deel aan de ontwikkelpool. Dat betekent dat je in de schil rondom de piketpoule zit en deelneemt aan de oefeningen en (voorbereidende) werkzaamheden, gelijk aan die van de piketfunctionarissen. Je doet ervaring op door regelmatig mee te lopen met een ervaren collega. In je rol als informatiemanager verwerf, analyseer en valideer je informatie die nodig is voor de besluitvorming binnen het CoPI. Deze informatie wordt geordend, vastgelegd in de daartoe bestemde systemen om vervolgens kort en krachtig door jou te worden gepresenteerd aan de leden van het CoPI. Je adviseert de leider CoPI en de officieren van dienst over informatieknelpunten. Daarnaast kun je ook ingezet worden als Informatiecoördinator (ICO) vanuit de sectie informatiemanagement ten behoeve van het (Kern-) Regionaal Operationeel Team (ROT), zowel in acute als niet-acute situaties.

Wat bieden we?

Wij bieden je een uitdagende en veelzijdige operationele neventaak in een organisatie die volop in beweging is. Je volgt de opleiding Informatiemanager CoPI en aansluitend besteed je jaarlijks circa 40 uur aan trainen en oefenen. De piketfunctionarissen draaien eens in de vier á vijf weken een piketsdienst. Voor de piketdiensten ontvang je op basis van de arbeidsvoorwaardenregeling van je hoofdwerkgever een beschikbaarheidsvergoeding.

Wat vragen we?

Je bent pro-actief, stressbestendig, daadkrachtig, nieuwsgierig en omgevingsbewust. Je kunt verbanden leggen tussen gegevens, herkent knelpunten en overziet relaties tussen oorzaak en gevolg. Plannen, organiseren en coördineren gaat je goed af. Daarnaast kun je overtuigen door op inspirerende wijze te presenteren en te adviseren. Verder ben je accuraat, digitaal vaardig, gericht op samenwerking en in staat om in hoog tempo je taken uit te voeren en te kunnen schakelen. Je hebt kennis van relevante processen in crisisbeheersing en rampenbestrijding en affiniteit met software applicaties voor informatievoorziening, denk daarbij aan Live-Op, LCMS en geografische applicaties. Je hebt een dienstverband bij Veiligheidsregio IJsselland, Politie Eenheid Oost Nederland, GGD IJsselland of één van de gemeenten binnen de Veiligheidsregio. De aanstelling voor deze piketfunctie gebeurt in overleg met je hoofdwerkgever. Tijdens het piket ben je24/7 (telefonisch) beschikbaar als sparringpartner en adviseur voor de crisisorganisatie. Daarnaast ben je tijdens een acute situatie binnen 30 minuten na alarmering op een willekeurige incidentlocatie in een van de clusters aanwezig of op het Regionaal Coördinatiecentrum in Zwolle.

Geïnteresseerd?

Dan nodigen we je uit om te solliciteren via sollicitatie@vrijsselland.nl onder vermelding van ‘Informatiemanager CoPI’. We zijn benieuwd naar je motivatie. Na het verstrekken van je CV en motivatie ontvang je een bevestiging en ons privacy statement voor akkoord. Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Lizette Tijink, teamleider Veiligheidsbureau (06-51139715) of Coen Vaarkamp, Adviseur Crisisbeheersing & Informatiemanager (06-30728675) en kijk eens op www.vrijsselland.nl.