Door naar de hoofd inhoud

Informatiemanager ROT (piket)

ROT vergadering

Ben je een kei in het verzamelen en analyseren van informatie? Kun jij informatie ordenen en omzetten in een helder en beknopt advies richting de operationeel leider (OL) en houd jij je hoofd koel tijdens een crisis? Dan is deze functie iets voor jou. Veiligheidsregio IJsselland is op zoek naar een informatiemanager voor het Regionaal Operationeel Team (ROT).

Bij een grootschalig incident zorgt de informatiemanager ROT voor een adequaat verloop van het informatieproces en de beeldvorming op operationeel en bestuurlijk niveau. Als informatiemanager ondersteun en adviseer je de operationeel leider en vorm je samen met de communicatieadviseur het kernteam Regionaal Operationeel Team (ROT) en kom je bijvoorbeeld in actie ten behoeve van operationele coördinatie, scenario denken en bestuurlijke advisering. Het kern ROT kan desgewenst uitgebreid worden met adviseurs vanuit o.a. politie, brandweer, geneeskundige dienst en de gemeenten.

Wat ga je doen als informatiemanager?

De informatiemanager geeft sturing aan de sectie informatie. Daarnaast verwerf, analyseer, valideer en presenteer je informatie die nodig is voor de (bestuurlijke) besluitvorming binnen het kern ROT. Je brengt het informatienetwerk en het netwerk van belanghebbenden in kaart. Je adviseert en denkt mee met de operationeel leider en overige leden van het kern ROT over operationele/ bestuurlijke informatieprocessen en -knelpunten. Daarnaast kun je ook ingezet worden in het beleidsteam (BT). Een gemeentelijk of regionaal BT komt in actie als er behoefte is aan bestuurlijk optreden of ter voorbereiding op een mogelijk incident.

Wat bieden we?

Wij bieden je een uitdagende en veelzijdige operationele neventaak in een organisatie die volop in beweging is. Samen met vier collega’s vorm je het informatiemanager ROT team. Je hebt eens per vijf weken een week piket. In die week ben je 24/7 bereikbaar en beschikbaar en kom je in actie wanneer de pieper gaat. Als je over de vereiste opleiding en ervaring beschikt, besteed je jaarlijks circa 40 uur aan trainen en oefenen. Voor de piketdiensten ontvang je een vergoeding. Je training bestaat uit de opleiding Informatiemanager ROT, inclusief een vaardigheidstraining LCMS. Tevens loop je mee tijdens ROT/ BT oefeningen met een ervaren collega.

Wat vragen we?

Je bent flexibel, pro-actief, stressbestendig, daadkrachtig, nieuwsgierig, bestuurlijke sensitief en bewust van de omgeving. Je kunt verbanden leggen tussen gegevens, herkent knelpunten en overziet relaties tussen oorzaak en gevolg. Je kunt goed analyseren, plannen, organiseren en coördineren. Daarnaast kun je overtuigen door op inspirerende wijze te presenteren en bestuurlijk te adviseren. Verder ben je accuraat, digitaal vaardig, gericht op samenwerking en in staat om in hoog tempo je taken uit te voeren en te kunnen schakelen. Je hebt kennis van relevante processen in crisisbeheersing en rampenbestrijding en affiniteit met software applicaties voor informatievoorziening, denk daarbij aan LCMS en geografische applicaties. Je hebt een dienstverband bij Veiligheidsregio IJsselland, Politie Eenheid Oost Nederland, GGD IJsselland of één van de gemeenten binnen de Veiligheidsregio. De aanstelling voor deze piketfunctie gebeurt in overleg met je hoofdwerkgever. Tijdens het piket ben je binnen je piket 24/7 (telefonisch) beschikbaar als sparringpartner en adviseur voor de crisisorganisatie. Bij een acute situatie ben je binnen 30 minuten actief in de desbetreffende gemeente (ROT of GBT) of het Regionaal Coördinatiecentrum (RCC) in Zwolle. Bij een niet-acute situatie ben je bereid om de eerste (chaotische) fase voor je rekening te nemen om het daarna eventueel over te dragen aan de staande organisatie of een collega Informatiemanager.

Geïnteresseerd?

Dan nodigen we je uit om te solliciteren via sollicitatie@vrijsselland.nl onder vermelding van ‘Informatiemanager ROT’. We zijn benieuwd naar je motivatie. Na het verstrekken van je CV en motivatie ontvang je een bevestiging en ons privacy statement voor akkoord. Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Lizette Tijink, teamleider Veiligheidsbureau & operationeel leider (06-51139715) of Coen Vaarkamp, adviseur crisisbeheersing & informatiemanager (06-30728675) en kijk eens op www.vrijsselland.nl.