Door naar de hoofd inhoud

Nieuwe gezichten in de operationele woordvoerderspool van IJsselland

16 december 2021
Nieuwe woordvoerders

Na een traject van opleiding, training en meekijken bij oefeningen en incidenten zijn ze in de afgelopen maanden warmgedraaid voor hun nieuwe uitdaging bij Veiligheidsregio IJsselland.

Rik Westerbaan en Saskia Jalving zijn er klaar voor. Rik start vandaag (donderdag 16 december) met zijn eerste 24/7 piketweek als brandweerwoordvoerder/ communicatieadviseur CoPI. Saskia kunnen we vanaf februari in ‘het veld’ tegenkomen. Samen met de huidige woordvoerders Diana Inkelaar, Richard Meijer, Jan Wittenberg en Maurice van Zoelen vormen ze de operationele woordvoerderspool van IJsselland.

De piketfunctie is een rol die naast de reguliere baan wordt uitgevoerd. Rik is nu nog trajectbegeleider en start op 1 januari als specialist vakbekwaamheid. Daarnaast is hij bevelvoerder bij de brandweer van de veiligheidsregio. Saskia heeft een ondersteunende functie bij team Financiën. “Voor mij is dit een nieuwe wereld én de perfecte combinatie van kantoorwerk met operationele inzet. Dat wilde ik altijd al graag.” Beiden hebben veel zin om aan de slag te gaan voor de brandweer- en crisisorganisatie. Vanaf deze plaats beiden veel succes gewenst. We zijn benieuwd naar jullie eerste media-optredens!