Nieuws

CoronaActueel: lichte daling, maar minder testen

15 januari 2021

Vandaag zien we een lichte daling van het aantal besmettingscijfers ten opzichte van vorige week. Deze week zijn er in totaal 1.469 besmettingen, waarvan 189 besmettingen vandaag.

Gerlinde van Carinova krijgt coronavaccin als eerste verpleeghuismedewerker in IJsselland

15 januari 2021
eerste vaccinatie in IJsselland

Gerlinde, verpleegkundige van Carinova, kreeg vrijdagochtend 15 januari als eerste verpleeghuismedewerker in de regio IJsselland haar corona vaccinatie in de IJsselhallen in Zwolle.

Nederland blijft tot en met ten minste 9 februari in lockdown

12 januari 2021
blauwe met gele puntjes staat voor het Coronavirus

Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft.

Nieuwe uitrukkleding brandweer IJsselland

11 januari 2021
uitrukpakken Deventer

De brandweerposten in Deventer, Hardenberg, Kampen en Zwolle hebben sinds deze week nieuwe uitrukkleding. De pakken van leverancier Ballyclare hebben nieuwe striping volgens de huisstijl van brandweer Nederland.

CoronaActueel: cijfers flink gestegen

8 januari 2021

We hebben de ingezette daling niet kunnen voortzetten. Het aantal besmettingen in onze regio is afgelopen week weer flink gestegen.

Deze week zijn er in totaal 1.958 besmettingen bijgekomen, waarvan 387 besmettingen vandaag.

Jaarwisseling ’20-’21: Relatief rustig verlopen

1 januari 2021
elf gemeenten veiligheidsregio IJsselland ingetekend op kaart

We kijken terug op een relatief rustige jaarwisseling zonder noemenswaardige incidenten. Via de database van het IFV zijn alle incidenten en uitrukken van de brandweer te vinden. Dat gebeurt dit jaar voor het eerst voor alle 25 veiligheidsregio’s op dezelfde manier.

CoronaActueel: de strengste lockdown tot nu toe

18 december 2020

De toenemende besmettingen en druk op de zorg hebben er toe geleid dat Nederland in lockdown is tot ten minste dinsdag 19 januari.

Deze week zijn er in totaal 2096 besmettingen bijgekomen, waarvan 330 besmettingen vandaag.

Voorzitter Veiligheidsregio IJsselland schrijft tweede verantwoording aan gemeenteraad

17 december 2020
hoofdkantoor veiligheidsregio ijsselland

In een verantwoordingsbrief aan de gemeenteraden in regio IJsselland blikt Peter Snijders, voorzitter van Veiligheidsregio IJsselland, terug op de inzet van de crisisorganisatie tijdens de tweede golf.

Lockdown om contacten tot een minimum te beperken

14 december 2020
blauwe met gele puntjes staat voor het Coronavirus

Nederland gaat vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari in de strengste lockdown tot nu toe.

CoronaActueel: alleen samen maken we het verschil

11 december 2020

Het aantal besmettingen blijft stijgen en de ziekenhuisopnames nemen toe, terwijl de zorg al onder enorme druk staat. Het zorgpersoneel is vermoeid en ziekenhuizen houden hun hart vast voor wat nog komen gaat.

Zesde carbidcampagne ‘Wie is de BOCK?’ van start

11 december 2020
Carbidschieten

Carbidschieten is in grote delen van Nederland een prachtig gebruik tijdens de jaarwisseling. Mede vanwege het coronavirus kan het carbidschieten dit jaar rekenen op veel extra aandacht. Het is echter niet voor beginners en ‘amateurs’. Je moet goed weten wat je doet wanneer je met gas en vuur aan de slag gaat.

Veilige decembermaand

8 december 2020

December ziet er dit jaar net wat anders uit dan andere jaren. Je huis en eettafel wil je misschien toch sfeervol versieren. Doe dat wel veilig en lees onze tips voor een veilige decembermaand.

De jaarwisseling van 2020-2021

4 december 2020
sterrtje wordt afgestoken

De jaarwisseling ziet er dit jaar anders uit dan anders. Vanwege het coronavirus is er een vuurwerkverbod. Dit verbod geldt voor het ‘oudejaarsvuurwerk’ (categorie F2). Carbid en fop- en schertsvuurwerk (categorie F1) vallen daar niet onder. De regels kunnen per veiligheidsregio en gemeente verschillen. Hoe zit het in IJsselland?

CoronaActueel: blijf volhouden

4 december 2020

Het aantal besmettingen in onze regio is afgelopen week gestegen. We zullen actie moeten ondernemen om deze aantallen weer omlaag te krijgen.

Brexit: stand van zaken

2 december 2020
BREXIT-AVATAR

Het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft de EU verlaten op 31 januari 2020.  Nu geldt een overgangsperiode tot en met 31 december 2020. In deze periode gelden alle EU-regels en wetten voor het VK. Voor burgers en bedrijven verandert er in deze periode bijna niets.

Tijdelijke wet maatregelen COVID-19

1 december 2020
hoofdkantoor veiligheidsregio ijsselland

Vanaf 1 december 2020  is de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 van kracht. Deze wet geldt voorlopig voor drie maanden en hiermee vervalt de noodverordening.

NL-Alert controlebericht op 7 december

1 december 2020
icoon van NL-alert

Op maandag 7 december 2020 rond 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Het bericht ontvang op je mobiel. Let op: het NL-Alert controlebericht kan luid binnenkomen als je een koptelefoon of oordopjes gebruikt.

Mondkapje verplicht vanaf 1 december

30 november 2020
Mondkapje

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wil het kabinet het dragen van een mondkapje in onder andere winkels, musea, restaurants en theaters vanaf 1 december verplichten.

CoronaActueel: de cijfers moeten omlaag

27 november 2020

De dalende lijn in het aantal besmettingen die de afgelopen week te zien was, stagneert. Als we nu geen actie ondernemen, zal het aantal besmettingen in onze regio weer toenemen.

Stop CO-vergiftiging: ventileer, controleer en alarmeer

24 november 2020

Koolmonoxide, ook wel CO. Je ziet het niet en je ruikt het niet, maar als je het inademt kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben. Lees in dit artikel meer over de CO-melder, de kenmerken van een vergiftiging en wat je kunt doen om een CO-vergiftiging te voorkomen.

CoronaActueel: de gedeeltelijke lockdown gaat verder

20 november 2020

We houden ons goed aan de maatregelen en dat heeft effect. We zien nog steeds een dalende lijn in het aantal besmettingen. Maar we zijn er nog niet. De gedeeltelijke lockdown gaat verder om elkaar te blijven beschermen.

Nieuwe noodverordening voor Veiligheidsregio IJsselland

18 november 2020
hoofdkantoor veiligheidsregio ijsselland

Op woensdag 18 november treedt de nieuwe noodverordening COVID-19 voor Veiligheidsregio IJsselland in werking.

Hout kloven tussen de werkzaamheden door

18 november 2020

We zitten er midden in, de tweede coronagolf. Om te laten zien welke impact deze situatie heeft op ons dagelijks leven, vloggen meerdere Overijsselaars voor de serie ‘De Impact van de Tweede Golf’ van RTV Oost.

Gedeeltelijke lockdown gaat verder

17 november 2020
blauwe met gele puntjes staat voor het Coronavirus

Maatregelen blijven nodig om elkaar te beschermen 

Het aantal coronabesmettingen daalt. Dat is goed nieuws. We houden ons goed aan de maatregelen, en dat heeft effect.

Start campagne Stop CO-vergiftiging

16 november 2020

Nog steeds vallen er jaarlijks doden en gewonden door een koolmonoxidevergiftiging. De campagne Stop CO-vergiftiging die Brandweer Nederland en de Nederlandse Brandwonden Stichting vandaag starten, is daarom ook van levensbelang.

Nieuwe noodverordening voor Veiligheidsregio IJsselland

7 november 2020
hoofdkantoor veiligheidsregio ijsselland

Op zaterdag 7 november 2020 treedt de nieuwe noodverordening COVID-19 voor Veiligheidsregio IJsselland in werking.

#VetVeilig the game is online!

6 november 2020
#VetVeilig the game startscherm

#VetVeilig the game is een vernieuwend interactief spel  speciaal ontwikkeld voor scholen om te spelen met leerlingen uit de groepen 7 en 8. Onder digitale leiding van niemand minder dan Qmusic DJ en brandweerman Tom van der Weerd leren kinderen via deze game meer over veiligheid.

Nieuwe noodverordening voor Veiligheidsregio IJsselland

4 november 2020
hoofdkantoor veiligheidsregio ijsselland

Op woensdag 4 november 2020 treedt de nieuwe noodverordening COVID-19 voor Veiligheidsregio IJsselland in werking.

Tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown

3 november 2020
blauwe met gele puntjes staat voor het Coronavirus

Samen is het ons gelukt om de stijging van het aantal besmettingen te doorbreken. We zijn op de goede weg, maar het gaat nog te langzaam. De cijfers moeten sneller dalen om overbelasting van personeel in de ziekenhuizen te voorkomen en om de kwaliteit van de zorg voor alle patiënten te garanderen.

Sint Maarten: ook dan gelden de maatregelen

29 oktober 2020

11 november is het weer zover: Sint Maarten. In verschillende gemeenten gaan kinderen zingend langs de deuren en halen daarmee snoep op. Voor veel kinderen is het iets waar ze zich enorm op verheugen.

500 rookmelders voor IJssellandse voedselbanken

29 oktober 2020
Overhandiging rookmelders aan Stichting Voedselbank Steenwijkerland

In de laatste week van de Nationale Brandpreventieweken heeft Veiligheidsregio IJsselland 500 rookmelders gedoneerd aan IJssellandse voedselbanken.

Hoe brandveilig is jouw woning?

22 oktober 2020

Jan Wittenberg, coördinator Brandveilig Leven, ging op bezoek bij directeur Arjan Mengerink. Wij wilden wel eens zien hoe het bij Arjan thuis gesteld is met de brandveiligheid. Heeft hij rookmelders die werken en zijn de vluchtwegen in huis vrij?

Nieuwe noodverordening voor Veiligheidsregio IJsselland

14 oktober 2020
hoofdkantoor veiligheidsregio ijsselland

Update 14 oktober: Op woensdag 14 oktober 2020 treedt de nieuwe noodverordening COVID-19 voor Veiligheidsregio IJsselland in werking.

Gedeeltelijke lockdown aangekondigd

13 oktober 2020
blauwe met gele puntjes staat voor het Coronavirus

Dinsdag 13 oktober gaven Mark Rutte en Hugo de Jonge een persconferentie waarin een gedeeltelijke lockdown is aangekondigd. Dit is nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De landelijke maatregelen gelden vanaf woensdag 14 oktober 22.00 uur.

Als De Brandweer vanaf 26 oktober bij RTL5

13 oktober 2020

Als De Brandweer komt terug en hoe! Op 26 oktober om 20.30 uur start seizoen 2 op RTL5. In de serie laten brandweerlieden zien wat het werk inhoudt. Kijk je ook?

Geen spoed, wel brandweer? Bel 0900-0904

12 oktober 2020
Geen spoed brandweer telefoon

Heb je geen spoedsituatie, maar toch de brandweer ter plaatse nodig? Bel dan vanaf vandaag 0900-0904. Is er wel spoed of een levensbedreigende situatie? Bel dan altijd 112.

De CoronaMelder-app: vanaf nu voor iedereen beschikbaar

10 oktober 2020
telefoon corona app

Het coronavirus is er nog. Daarom kan vanaf nu iedereen de CoronaMelder-app gebruiken. De app informeert je als je mogelijk bent besmet. Zo kun je voorkomen dat je onbewust een ander besmet.

Steunpunt Coronazorgen

6 oktober 2020

Bij het Steunpunt Coronazorgen vind je informatie over hoe je met je gevoelens en zorgen om kan gaan. Waar nodig krijg je doorverwijzingen voor hulp. Het Steunpunt Coronazorgen is een digitaal informatie- en verwijscentrum (IVC).

Wees alert bij een NL-Alert

6 oktober 2020

Deze week is de campagne ‘Wees Alert bij een NL-Alert’ gestart. NL-Alert wordt steeds vaker ingezet bij noodsituaties, zoals een grote brand, een terroristische aanslag of onverwacht noodweer. Informeer jij anderen ook als je een NL-Alert ontvangt?

Wie en hoeveel mensen in een doorstroomlocatie?

1 oktober 2020
banner alleen samen krijgen we corona onder controle

De landelijke maatregelen geven regio’s de ruimte om te bepalen hoeveel bezoekers er op doorstroomlocaties aanwezig mogen zijn.

Dringend advies: draag een mondkapje

1 oktober 2020

Voor heel Nederland geldt het dringende advies om een mondkapje te dragen in publieke binnenruimtes. Ook met mondkapje houd je 1,5 meter afstand van elkaar. In het OV was een mondkapje al verplicht.

Rookmelders redden levens

29 september 2020

Vandaag zijn de Brandpreventieweken weer van start gegaan. De hele maand oktober staat in het teken van de campagne Rookmelders redden levens. Heb jij al rookmelders in huis hangen? En doen deze het?

Aangescherpte maatregelen om het virus terug te dringen

28 september 2020
blauwe met gele puntjes staat voor het Coronavirus

Dit is nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De landelijke maatregelen gelden vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur en zijn in elk geval voor de komende drie weken van kracht.

CoronaActueel vanaf vandaag beschikbaar

25 september 2020
corona actueel

CoronaActueel geeft een wekelijks en dagelijks beeld van de coronabesmettingen in onze regio. In één oogopslag zijn aantallen en uitleg te bekijken via onze website.

Toename coronabesmettingen in IJsselland verontrustend

17 september 2020
hoofdkantoor veiligheidsregio ijsselland

Het aantal corona besmettingen is ook in IJsselland afgelopen dagen sterk toegenomen. Het belang om ons strakker te houden aan de basisregels is daardoor nog urgenter; om andere regionale maatregelen in de nabije toekomst te voorkomen.

Nieuwe noodverordening voor Veiligheidsregio IJsselland

16 september 2020
hoofdkantoor veiligheidsregio ijsselland

Update 15 september: Op dinsdag 15 september 2020 treedt de nieuwe noodverordening COVID-19 voor Veiligheidsregio IJsselland in werking.

Met het vaststellen van deze nieuwe noodverordening komt de vorige (21 augustus) te vervallen.

Kabinet staat stil bij maatregelen tegen verspreiding corona

1 september 2020
banner alleen samen krijgen we corona onder controle

Minister-president Mark Rutte en Minister Hugo de Jonge hebben vandaag in een persconferentie de stand van zaken over het coronavirus gedeeld. Zo gaven zij aan waar we nu, ongeveer een half jaar na het begin van de uitbraak, staan. Verder stonden zij stil bij wat we doen om een tweede golf voor te blijven.

Nationale sirenetest in Duitsland

1 september 2020
Sirentest

Op donderdag 10 september 2020 om 11.00 uur vindt er een nationale sirenetest plaats in heel Duitsland. Het is mogelijk dat inwoners die in het grensgebied wonen deze sirenetest kunnen horen. Mocht je de sirene op dat moment horen, dan hoef je niets te doen.

In thuisquarantaine door corona

29 augustus 2020
banner alleen samen krijgen we corona onder controle

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, kan het nodig zijn dat je thuis blijft en geen bezoek ontvangt. Dit heet in (thuis)quarantaine gaan. Je blijft bijvoorbeeld thuis als je klachten hebt die passen bij corona, zoals een loopneus of koorts. Hoe lang je in quarantaine gaat en wat de regels zijn, verschilt per situatie.  

Maximaal zes gasten

28 augustus 2020
drie vrouwen aan tafel in een woonkamer

Het gaat niet goed met de ontwikkelingen rond het coronavirus in ons land. In de afgelopen maand is het aantal besmettingen en ziekenhuisopnamen verder toegenomen. Hoewel de cijfers in onze regio minder snel stijgen dan in andere regio’s, zien we wel degelijk een toename. Kortom: als we niet opletten, zijn we binnen afzienbare tijd weer terug bij af.

Veiligheidsregio IJsselland

E: info@vrijsselland.nl
T: 088 - 119 70 00