Nieuws

CoronaActueel: de gedeeltelijke lockdown gaat verder

20 november 2020

We houden ons goed aan de maatregelen en dat heeft effect. We zien nog steeds een dalende lijn in het aantal besmettingen. Maar we zijn er nog niet. De gedeeltelijke lockdown gaat verder om elkaar te blijven beschermen.

Nieuwe noodverordening voor Veiligheidsregio IJsselland

18 november 2020
hoofdkantoor veiligheidsregio ijsselland

Op woensdag 18 november treedt de nieuwe noodverordening COVID-19 voor Veiligheidsregio IJsselland in werking.

Hout kloven tussen de werkzaamheden door

18 november 2020

We zitten er midden in, de tweede coronagolf. Om te laten zien welke impact deze situatie heeft op ons dagelijks leven, vloggen meerdere Overijsselaars voor de serie ‘De Impact van de Tweede Golf’ van RTV Oost.

Gedeeltelijke lockdown gaat verder

17 november 2020
blauwe met gele puntjes staat voor het Coronavirus

Maatregelen blijven nodig om elkaar te beschermen 

Het aantal coronabesmettingen daalt. Dat is goed nieuws. We houden ons goed aan de maatregelen, en dat heeft effect.

Start campagne Stop CO-vergiftiging

16 november 2020

Nog steeds vallen er jaarlijks doden en gewonden door een koolmonoxidevergiftiging. De campagne Stop CO-vergiftiging die Brandweer Nederland en de Nederlandse Brandwonden Stichting vandaag starten, is daarom ook van levensbelang.

Nieuwe noodverordening voor Veiligheidsregio IJsselland

7 november 2020
hoofdkantoor veiligheidsregio ijsselland

Op zaterdag 7 november 2020 treedt de nieuwe noodverordening COVID-19 voor Veiligheidsregio IJsselland in werking.

#VetVeilig the game is online!

6 november 2020
#VetVeilig the game startscherm

#VetVeilig the game is een vernieuwend interactief spel  speciaal ontwikkeld voor scholen om te spelen met leerlingen uit de groepen 7 en 8. Onder digitale leiding van niemand minder dan Qmusic DJ en brandweerman Tom van der Weerd leren kinderen via deze game meer over veiligheid.

Nieuwe noodverordening voor Veiligheidsregio IJsselland

4 november 2020
hoofdkantoor veiligheidsregio ijsselland

Op woensdag 4 november 2020 treedt de nieuwe noodverordening COVID-19 voor Veiligheidsregio IJsselland in werking.

Tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown

3 november 2020
blauwe met gele puntjes staat voor het Coronavirus

Samen is het ons gelukt om de stijging van het aantal besmettingen te doorbreken. We zijn op de goede weg, maar het gaat nog te langzaam. De cijfers moeten sneller dalen om overbelasting van personeel in de ziekenhuizen te voorkomen en om de kwaliteit van de zorg voor alle patiënten te garanderen.

Sint Maarten: ook dan gelden de maatregelen

29 oktober 2020

11 november is het weer zover: Sint Maarten. In verschillende gemeenten gaan kinderen zingend langs de deuren en halen daarmee snoep op. Voor veel kinderen is het iets waar ze zich enorm op verheugen.

500 rookmelders voor IJssellandse voedselbanken

29 oktober 2020
Overhandiging rookmelders aan Stichting Voedselbank Steenwijkerland

In de laatste week van de Nationale Brandpreventieweken heeft Veiligheidsregio IJsselland 500 rookmelders gedoneerd aan IJssellandse voedselbanken.

Hoe brandveilig is jouw woning?

22 oktober 2020

Jan Wittenberg, coördinator Brandveilig Leven, ging op bezoek bij directeur Arjan Mengerink. Wij wilden wel eens zien hoe het bij Arjan thuis gesteld is met de brandveiligheid. Heeft hij rookmelders die werken en zijn de vluchtwegen in huis vrij?

Nieuwe noodverordening voor Veiligheidsregio IJsselland

14 oktober 2020
hoofdkantoor veiligheidsregio ijsselland

Update 14 oktober: Op woensdag 14 oktober 2020 treedt de nieuwe noodverordening COVID-19 voor Veiligheidsregio IJsselland in werking.

Gedeeltelijke lockdown aangekondigd

13 oktober 2020
blauwe met gele puntjes staat voor het Coronavirus

Dinsdag 13 oktober gaven Mark Rutte en Hugo de Jonge een persconferentie waarin een gedeeltelijke lockdown is aangekondigd. Dit is nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De landelijke maatregelen gelden vanaf woensdag 14 oktober 22.00 uur.

Als De Brandweer vanaf 26 oktober bij RTL5

13 oktober 2020

Als De Brandweer komt terug en hoe! Op 26 oktober om 20.30 uur start seizoen 2 op RTL5. In de serie laten brandweerlieden zien wat het werk inhoudt. Kijk je ook?

Geen spoed, wel brandweer? Bel 0900-0904

12 oktober 2020
Geen spoed brandweer telefoon

Heb je geen spoedsituatie, maar toch de brandweer ter plaatse nodig? Bel dan vanaf vandaag 0900-0904. Is er wel spoed of een levensbedreigende situatie? Bel dan altijd 112.

De CoronaMelder-app: vanaf nu voor iedereen beschikbaar

10 oktober 2020
telefoon corona app

Het coronavirus is er nog. Daarom kan vanaf nu iedereen de CoronaMelder-app gebruiken. De app informeert je als je mogelijk bent besmet. Zo kun je voorkomen dat je onbewust een ander besmet.

Steunpunt Coronazorgen

6 oktober 2020

Bij het Steunpunt Coronazorgen vind je informatie over hoe je met je gevoelens en zorgen om kan gaan. Waar nodig krijg je doorverwijzingen voor hulp. Het Steunpunt Coronazorgen is een digitaal informatie- en verwijscentrum (IVC).

Wees alert bij een NL-Alert

6 oktober 2020

Deze week is de campagne ‘Wees Alert bij een NL-Alert’ gestart. NL-Alert wordt steeds vaker ingezet bij noodsituaties, zoals een grote brand, een terroristische aanslag of onverwacht noodweer. Informeer jij anderen ook als je een NL-Alert ontvangt?

Wie en hoeveel mensen in een doorstroomlocatie?

1 oktober 2020
banner alleen samen krijgen we corona onder controle

De landelijke maatregelen geven regio’s de ruimte om te bepalen hoeveel bezoekers er op doorstroomlocaties aanwezig mogen zijn.

Dringend advies: draag een mondkapje

1 oktober 2020

Voor heel Nederland geldt het dringende advies om een mondkapje te dragen in publieke binnenruimtes. Ook met mondkapje houd je 1,5 meter afstand van elkaar. In het OV was een mondkapje al verplicht.

Rookmelders redden levens

29 september 2020

Vandaag zijn de Brandpreventieweken weer van start gegaan. De hele maand oktober staat in het teken van de campagne Rookmelders redden levens. Heb jij al rookmelders in huis hangen? En doen deze het?

Aangescherpte maatregelen om het virus terug te dringen

28 september 2020
blauwe met gele puntjes staat voor het Coronavirus

Dit is nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De landelijke maatregelen gelden vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur en zijn in elk geval voor de komende drie weken van kracht.

CoronaActueel vanaf vandaag beschikbaar

25 september 2020
corona actueel

CoronaActueel geeft een wekelijks en dagelijks beeld van de coronabesmettingen in onze regio. In één oogopslag zijn aantallen en uitleg te bekijken via onze website.

Toename coronabesmettingen in IJsselland verontrustend

17 september 2020
hoofdkantoor veiligheidsregio ijsselland

Het aantal corona besmettingen is ook in IJsselland afgelopen dagen sterk toegenomen. Het belang om ons strakker te houden aan de basisregels is daardoor nog urgenter; om andere regionale maatregelen in de nabije toekomst te voorkomen.

Nieuwe noodverordening voor Veiligheidsregio IJsselland

16 september 2020
hoofdkantoor veiligheidsregio ijsselland

Update 15 september: Op dinsdag 15 september 2020 treedt de nieuwe noodverordening COVID-19 voor Veiligheidsregio IJsselland in werking.

Met het vaststellen van deze nieuwe noodverordening komt de vorige (21 augustus) te vervallen.

Kabinet staat stil bij maatregelen tegen verspreiding corona

1 september 2020
banner alleen samen krijgen we corona onder controle

Minister-president Mark Rutte en Minister Hugo de Jonge hebben vandaag in een persconferentie de stand van zaken over het coronavirus gedeeld. Zo gaven zij aan waar we nu, ongeveer een half jaar na het begin van de uitbraak, staan. Verder stonden zij stil bij wat we doen om een tweede golf voor te blijven.

Nationale sirenetest in Duitsland

1 september 2020
Sirentest

Op donderdag 10 september 2020 om 11.00 uur vindt er een nationale sirenetest plaats in heel Duitsland. Het is mogelijk dat inwoners die in het grensgebied wonen deze sirenetest kunnen horen. Mocht je de sirene op dat moment horen, dan hoef je niets te doen.

In thuisquarantaine door corona

29 augustus 2020
banner alleen samen krijgen we corona onder controle

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, kan het nodig zijn dat je thuis blijft en geen bezoek ontvangt. Dit heet in (thuis)quarantaine gaan. Je blijft bijvoorbeeld thuis als je klachten hebt die passen bij corona, zoals een loopneus of koorts. Hoe lang je in quarantaine gaat en wat de regels zijn, verschilt per situatie.  

Maximaal zes gasten

28 augustus 2020
drie vrouwen aan tafel in een woonkamer

Het gaat niet goed met de ontwikkelingen rond het coronavirus in ons land. In de afgelopen maand is het aantal besmettingen en ziekenhuisopnamen verder toegenomen. Hoewel de cijfers in onze regio minder snel stijgen dan in andere regio’s, zien we wel degelijk een toename. Kortom: als we niet opletten, zijn we binnen afzienbare tijd weer terug bij af.

Nieuwe noodverordening voor Veiligheidsregio IJsselland

21 augustus 2020
hoofdkantoor veiligheidsregio ijsselland

Update 21 augustus: Op vrijdag 21 augustus 2020 treedt de nieuwe noodverordening COVID-19 voor Veiligheidsregio IJsselland in werking.

Met het vaststellen van deze nieuwe noodverordening komt de vorige (10 augustus) te vervallen.

Als we niet oppassen, zijn we terug bij af

18 augustus 2020
banner alleen samen krijgen we corona onder controle

Het gaat niet goed met de ontwikkelingen rond het coronavirus in ons land. Als we niet oppassen, zijn we binnen afzienbare tijd terug bij af. Dat willen we voorkomen. Daarom worden enkele landelijke maatregelen aangescherpt.

CoronaMelder-app wordt getest in IJsselland

17 augustus 2020

Vanaf maandag 17 augustus werkt GGD IJsselland, samen met GGD Twente, mee aan het testen van de CoronaMelder-app. Vanaf deze datum kan iedereen de corona-app downloaden voor Android en iOS. De test vindt de komende twee weken plaats in Overijssel en Drenthe. De CoronaMelder-app is een aanvullend hulpmiddel op het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD.

Afspraak coronatest nu ook online te maken

12 augustus 2020
Coronatest GGD IJsselland

Vanaf vandaag kan iedereen met (milde) klachten die passen bij het coronavirus, online een testafspraak maken. En online de uitslag van de coronatest bekijken. Dit is een aanvulling op het landelijke afsprakennummer 0800 – 1202. Dit nummer blijft 7 dagen per week van 8:00 tot 20:00 uur bereikbaar voor het maken van een testafspraak. 

Nieuwe noodverordening voor Veiligheidsregio IJsselland

10 augustus 2020
hoofdkantoor veiligheidsregio ijsselland

Update 10 augustus: Op maandag 10 augustus 2020 treedt de nieuwe noodverordening COVID-19 voor Veiligheidsregio IJsselland in werking.

Met het vaststellen van deze nieuwe noodverordening komt de vorige (woensdag 15 juli) te vervallen.

Grip op coronavirus met lokale maatregelen

6 augustus 2020
man en vrouw in gesprek op bankje

De Nederlandse corona-aanpak is erop gericht het virus maximaal onder controle te krijgen, de zorg niet te overbelasten en kwetsbare mensen in de samenleving te beschermen. In de aanloop naar de zomerperiode hebben we gezien hoe belangrijk het is om ons aan de maatregelen te blijven houden.

Vanaf 6 augustus hitteplan en smogwaarschuwing

5 augustus 2020
thermometer

Update: Vanaf zaterdag 15 augustus 2020 is het Nationaal Hitteplan niet meer actief. Hoewel de extreme hitte dan voorbij is, blijft het de komende dagen zomers warm. Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KNMI)  en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) blijven uiteraard alert op nieuwe periodes van aanhoudende warmte. Het RIVM trekt zaterdag ook de waarschuwing voor smog door ozon in.

Handcrew Overijssel in beeld

3 augustus 2020
""

Natuurbranden zijn complex en zeer divers door de afwisselende vegetatie. Ze hebben ontzettend veel impact, zeker in een dichtbevolkt land als Nederland. Het beheersen en bestrijden van deze natuurbranden is het specialisme van de Handcrew Overijssel.

Geen mondkapjesplicht, wel aangescherpte controles

30 juli 2020
Mondkapje

Veiligheidsregio IJsselland gaat geen mondkapjesplicht invoeren. Het RIVM is helder: medisch gezien draagt het niet bij. Wel gaan politie en gemeenten in IJsselland door met aangescherpte controles. Waar vorig weekend het zwaartepunt bij de horeca lag, wordt dit aankomend weekend aangevuld met onder andere recreatiegebieden, offerfeesten en studie-introducties. 

De ruimte die we hebben gekregen is niet vrijblijvend

23 juli 2020
Afstand houden horeca

Het kan bijna niemand ontgaan zijn: het aantal besmettingen met het coronavirus in ons land neemt toe. Minister Ferd Grapperhaus meldde in een statement op 22 juli dan ook dat deze toename een waarschuwing is en dat het van belang is dat we de maatregelen blijven opvolgen.

Trekkerbesluit IJsselland niet verlengd na overleg met boeren

16 juli 2020
hoofdkantoor veiligheidsregio ijsselland

Het verbod om met trekkers te demonstreren in de regio IJsselland wordt vrijdag niet verlengd. Vanochtend hebben enkele burgemeesters een goed gesprek gehad met vertegenwoordigers van boeren(organisaties). Ze willen ruimte geven aan de boeren om te demonstreren zodat zij hun boodschap op een veilige manier kunnen laten horen.

Trekkersbesluit van kracht

10 juli 2020
kant

Vanaf 18.00 uur vanavond (10 juli) tot vrijdag 17 juli 18.00 uur geldt in Veiligheidsregio IJsselland een verbod om met landbouwvoertuigen te demonstreren. Dit is besloten nadat er in de regio afgelopen week verschillende onaangekondigde boerendemonstraties hebben plaatsgevonden.

Nieuwe noodverordening voor Veiligheidsregio IJsselland

1 juli 2020
hoofdkantoor veiligheidsregio ijsselland

Update 15 juli: Op woensdag 15 juli 2020 treedt de nieuwe noodveroordening COVID-19 voor Veiligheidsregio IJsselland in werking.

Met het vaststellen van deze nieuwe noodverordening komt de vorige (woensdag 1 juli) te vervallen.

Voorzitter Veiligheidsregio IJsselland schrijft verantwoording aan gemeenteraad

26 juni 2020
hoofdkantoor veiligheidsregio ijsselland

In een verantwoordingsbrief aan de raden van de gemeenten die deel uitmaken van Veiligheidsregio IJsselland heeft voorzitter Peter Snijders teruggeblikt op de afgelopen maanden waarin de crisisorganisatie actief was.

Het is warm en droog in Overijssel! Wat zijn de gevolgen en wat kun je doen?

26 juni 2020
droge grond

Het is al weken lang erg droog in Overijssel. Dit heeft gevolgen voor de natuur en brengt risico’s voor de gezondheid en veiligheid met zich mee. In dit artikel vind je tips over wat je kunt doen om de risico’s voor jezelf, anderen en de natuur te beperken.

Per 1 juli: 1,5 meter blijft norm

24 juni 2020
Coronavirus horeca

Opnieuw kunnen we een stap vooruit zetten in de corona-aanpak. We starten een nieuw hoofdstuk en gaan van een intelligente lockdown naar ruimte met regels. Algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen.

Nieuwe noodverordening voor Veiligheidsregio IJsselland

15 juni 2020
hoofdkantoor veiligheidsregio ijsselland

Op maandag 15 juni 2020 treedt de nieuwe noodverordening COVID-19 voor Veiligheidsregio IJsselland in werking. Met het vaststellen van deze nieuwe noodverordening komt de vorige te vervallen.

NL-Alert controlebericht ook op NS-vertrekborden

2 juni 2020
NL Alert groep mensen

Maandag 8 juni rond 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Het NL-Alert controlebericht ontvang je op je mobiel. Daarnaast is het NL-Alert controlebericht te zien op steeds meer digitale reclameschermen en vanaf nu ook op digitale vertrekborden van de NS.

Veilig zwemmen in natuurwater

1 juni 2020
jeugd aan het zwemmen in open water

Onze regio is zeer waterrijk en er zijn veel recreatiegebieden met oppervlaktewater waarin gezwommen mag worden. Volop waterpret dus! In Nederland loopt het badseizoen van 1 mei tot 1 oktober, maar waar moet je eigenlijk allemaal op letten als je veilig wil zwemmen in natuurwater? 

Nieuwe noodverordening voor Veiligheidsregio IJsselland

29 mei 2020
hoofdkantoor veiligheidsregio ijsselland

Op maandag 1 juni 2020 om 12:00 uur treedt de nieuwe noodverordening COVID-19 voor Veiligheidsregio IJsselland in werking. Met het vaststellen van deze nieuwe noodverordening komt de vorige te vervallen.

Veiligheidsregio IJsselland

E: info@vrijsselland.nl
T: 088 - 119 70 00