Nieuws

Verwantencontact – hoe werkt dat?

20 april 2021

Er is een incident en je kunt je naaste(n) niet bereiken. Ben je ongerust over een familielid, partner, vriend of vriendin? En vermoed je dat hij of zij betrokken is bij een incident? Dan kun je contact opnemen met het telefoonnummer van Verwantencontact.

CoronaActueel: wat kan ik zelf doen?

16 april 2021

Deze week zijn er in totaal 1.267 besmettingen, waarvan 180 besmettingen vandaag.

Openingsplan: stap voor stap meer mogelijk

13 april 2021
blauwe met gele puntjes staat voor het Coronavirus

We staan op een bijzonder punt. De besmettingen met het coronavirus nemen nog steeds toe. Ook liggen er nog te veel mensen met corona in het ziekenhuis.

Geen spoed, wel brandweer? Bel 0900-0904

13 april 2021
Geen spoed brandweer telefoon

Heb je geen spoedsituatie, maar toch de brandweer ter plaatse nodig? Bel dan 0900-0904. Is er wel spoed of een levensbedreigende situatie? Bel dan altijd 112.

CoronaActueel: voorzichtig optimistisch

9 april 2021

Deze week zijn er in totaal 1.131 besmettingen, waarvan 156 besmettingen vandaag.

112 bellen, wat doe jij?

6 april 2021

Het alarmnummer 112 is er voor spoedeisende hulp. Dit nummer bel je wanneer je zelf, of iemand anders, in direct gevaar is of als er gevaar dreigt. Bijvoorbeeld als iemand zwaargewond is, dringende medische hulp nodig heeft, bij brand of als je getuige bent van een misdrijf zoals geweld of een inbraak.

De Brandweerrijschool

6 april 2021

Vanaf dinsdag 6 april starten de brandweerchauffeurs van Brandweer IJsselland met een nieuw programma: de Brandweerrijschool. Een onderdeel van het programma is de praktijkles, waarin de chauffeur oefent op het rijden met sirene en zwaailichten.

CoronaActueel: geniet verantwoord van het paasweekend

2 april 2021

Deze week zijn er in totaal 1.306 besmettingen, waarvan 175 besmettingen vandaag.

Maandag geen sirenetest

1 april 2021
WAS paal

Op maandag 5 april (Tweede Paasdag) is er geen sirenetest. De sirene wordt nooit getest op nationale feestdagen, Dodenherdenking en religieuze feestdagen.

Bouw Meldkamer Oost-Nederland van start

31 maart 2021
Gebouw Meldkamer Oost Nederland

De bouw van Meldkamer Oost-Nederland is begin maart officieel van start gegaan. De nieuwe meldkamer komt in Apeldoorn en bedient straks de hele regio Oost-Nederland.

CoronaActueel: het duurt lang, maar het einde is in zicht

26 maart 2021

De cijfers zijn weer gestegen. Deze week zijn er in totaal 1.412 besmettingen, waarvan 233 besmettingen vandaag.

#VetVeilig the game klaar voor deel 2!

24 maart 2021

Afgelopen november lanceerden wij #VetVeilig the game. Een vernieuwend interactief spel speciaal ontwikkeld voor scholen om te spelen met leerlingen uit de groepen 7 en 8.

Maatregelen tegen corona blijven gelden

23 maart 2021
blauwe met gele puntjes staat voor het Coronavirus

De besmettingen met het coronavirus nemen toe. Het aantal coronapatiënten op de intensive care (ic) stijgt. De derde golf begint zichtbaar te worden. Daarom wordt het huidige pakket maatregelen verlengd.

CoronaActueel: landelijk hoogste aantal besmettingen sinds januari

19 maart 2021

De cijfers zijn flink gestegen. Deze week zijn er in totaal 1222 besmettingen, waarvan 143 besmettingen vandaag.

Rookmelders redden levens

15 maart 2021

Weet jij hoeveel rookmelders er nodig zijn in jouw woning? Vul de Rookmelderwijzer in en kom erachter. Na het beantwoorden van alle vragen ontvang je advies middels drie pakketten: voldoende, beter en best. Bekijk welk pakket het beste bij jouw woonsituatie past.

CoronaActueel: landelijk hoogste aantal sinds januari

12 maart 2021

De cijfers zijn afgelopen week weer gestegen. Deze week zijn er in totaal 1.094 besmettingen, waarvan 180 besmettingen vandaag.

Verdere verruiming lockdown nog niet verantwoord

8 maart 2021
blauwe met gele puntjes staat voor het Coronavirus

Nog steeds raken te veel mensen besmet met het coronavirus. Ook de druk op ziekenhuizen is nog te hoog. Daarom gaat het kabinet nu niet verder versoepelen, dat zou niet verantwoord zijn. We houden vast aan de maatregelen waarvan we zien dat ze werken.

CoronaActueel: bron- en contactonderzoek is belangrijk

5 maart 2021

De cijfers zijn afgelopen week weer iets gestegen. Deze week zijn er in totaal 869 besmettingen, waarvan 112 besmettingen vandaag.

Wees alert bij een NL-alert

1 maart 2021
NL Alert groep mensen

Vanaf vandaag start de publiekscampagne ‘Wees alert bij een NL-Alert’. De overheid zet NL-Alert steeds vaker in bij een noodsituatie. Bijvoorbeeld bij een grote brand. Ook in Overijssel wordt het alarmmiddel regelmatig ingezet. Ontvang je een NL-Alert? Lees het bericht meteen, kom in actie en help anderen.

CoronaActueel: vermijd drukte, ook buiten

26 februari 2021

De cijfers zijn afgelopen week weer iets gestegen. Deze week zijn er in totaal 692 besmettingen, waarvan 114 besmettingen vandaag.

Voorzichtig meer lucht tijdens de lockdown

23 februari 2021
blauwe met gele puntjes staat voor het Coronavirus

De coronamaatregelen vragen veel van ieders uithoudingsvermogen, zowel fysiek als mentaal. Hoe langer de crisis duurt, hoe zwaarder het voor iedereen wordt. De sociale, maatschappelijke en economische effecten van de pandemie tellen na een jaar flink op.

Grensoverstijgend samenwerken: Publieksjaarverslag 2020

22 februari 2021
promo publieksjaarverslag

2020 was een jaar om nooit te vergeten. Een jaar waarin we Veiligheidsregio IJsselland meer op de kaart hebben gezet. In maart waren we betrokken bij de ontmanteling van een V1 uit de Tweede Wereldoorlog in de gemeente Deventer. Toen nog dachten we dat dit het hoogtepunt van het jaar zou worden, maar niets bleek minder waar.

CoronaActueel: risiconiveau zakt & lenteweer op komst

19 februari 2021

Het corona-risiconiveau in IJsselland is gezakt naar ‘zorgelijk’. Een compliment voor alle inspanningen van onze inwoners en bedrijven. We moeten blijven volhouden, maar kunnen er trots op zijn hoe we het in IJsselland met z’n allen doen. Deze week zijn er in totaal 541 besmettingen, waarvan 78 besmettingen vandaag.

Corona-risiconiveau zakt in IJsselland naar ‘zorgelijk’

18 februari 2021
Risicokaart corona IJsselland

Door het dalend aantal besmettingen en minder ziekenhuisopnames, is IJsselland nu als eerste regio gezakt naar een corona-risiconiveau ‘zorgelijk’. Een mooi compliment voor alle inspanningen van onze inwoners en bedrijven die druk bezig zijn met de corona bestrijding!

CoronaActueel: Schaatsen? Vermijd drukte, blijft dicht bij huis

12 februari 2021

Het gaat de goede kant op met het aantal besmettingen in onze regio. Dit moeten we volhouden door ons samen aan de maatregelen te houden. Deze week zijn er in totaal 468 besmettingen, waarvan 77 besmettingen vandaag.

Geniet van het schaatsen dichtbij huis

10 februari 2021

De schaatskoorts neemt toe, we kunnen bijna schaatsen! Overijssel is een prachtig gebied dus we begrijpen dat u op de meren en plassen in Noord-West Overijssel komende dagen wilt schaatsen. Toch is dit niet het moment om er massaal op uit te trekken. Nog steeds hebben we corona niet onder controle dus moeten we samen zorgen dat we op een veilige manier kunnen schaatsen. 

Voorkom gevaarlijke situaties door winterweer

9 februari 2021
Sneeuw in Nederland

Winterweer met sneeuw, hagel en ijzel levert vaak mooie plaatjes op en zorgt in deze coronatijd voor welkome afleiding, maar het kan ook voor hinder of zelfs gevaar zorgen.

Avondklok verlengd vanwege mogelijke nieuwe golf van besmettingen

9 februari 2021
klok

De avondklok wordt verlengd tot woensdag 3 maart 04.30 uur. Dat is nodig, omdat nieuwe, besmettelijkere varianten van het coronavirus terrein winnen in Nederland. Dat kan leiden tot een nieuwe golf van besmettingen.

CoronaActueel: wandelen door de sneeuw en schaatsen tijdens corona

5 februari 2021

Het gaat de goede kant op met het aantal besmettingen in onze regio. Deze week zijn er in totaal 626 besmettingen, waarvan 94 besmettingen vandaag.

Oproep aan hoogwater toeristen: geniet, maar denk aan onze dijken

5 februari 2021
hoog water in rivier

Het hoge water biedt prachtige vergezichten, mooie beelden en brengt veel mensen op de been. Ook de komende dagen zullen veel mensen weer genieten van de hoge waterstand op de IJssel en een bezoek brengen aan ondergelopen uiterwaarden. 

Uitruk op Maat

3 februari 2021

Naar een liftopsluiting met vier personen of naar een woningbrand met zes personen. Op basis van het soort incident en de risico’s voor het personeel maakt een bevelvoeder die afweging: Uitruk op Maat.

Vitaal Brandveilig IJsselland

3 februari 2021
brandweerman en oma

Het aantal dodelijke slachtoffers door brand onder 65-plussers die zelfstandig wonen is de afgelopen tien jaar flink gestegen. Veiligheidsregio IJsselland informeert daarom structureel betrokken vrijwilligers van zorginstellingen om de brandveiligheid bij kwetsbare ouderen te verbeteren.

Situatie rondom corona blijft ernstig, lockdown wordt verlengd

2 februari 2021
blauwe met gele puntjes staat voor het Coronavirus

Het aantal besmettingen per dag neemt af en ook in het ziekenhuis wordt het langzaam iets minder druk. Maar nieuwe varianten van het coronavirus winnen snel terrein in Nederland.

Onderzoek brandveiligheid onder Deventer studenten

2 februari 2021

Hoe zit het eigenlijk met de beleving van brandveiligheid onder studenten in Deventer? Denken ze na over vluchtroutes, hebben ze rook- en koolmonoxidemelders en wat doen ze als het echt misgaat?

Nieuwe tankautospuiten

1 februari 2021

Op maandag 1 februari zijn er twee gloednieuwe tankautospuiten afgeleverd bij de posten Slagharen en Zwolle Noord. Een toekomstproof voertuig dat 24/7 inzetbaar is voor brandbestrijding en hulpverlening

Start campagne Stop CO-vergiftiging

1 februari 2021

Nog steeds vallen er jaarlijks doden en gewonden door een koolmonoxidevergiftiging. De campagne Stop CO-vergiftiging die Brandweer Nederland en de Nederlandse Brandwonden Stichting vandaag starten, is daarom ook van levensbelang.

CoronaActueel: blijf thuis, werk thuis en ontmoet zo min mogelijk mensen

29 januari 2021

Vandaag zien we een daling in het aantal besmettingscijfers. Deze week zijn er in totaal 821 besmettingen, waarvan 82 besmettingen vandaag.

CoronaActueel: avondklok in Nederland

22 januari 2021

Vandaag zien we weer een stijging in het aantal besmettingscijfers per dag. Deze week zijn er in totaal 1.167 besmettingen, waarvan 194 besmettingen vandaag.

Vanaf zaterdag 23 januari geldt een avondklok

21 januari 2021
klok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Daar heeft de Tweede Kamer vandaag mee ingestemd. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. 

CoronaActueel: lichte daling, maar minder testen

15 januari 2021

Vandaag zien we een lichte daling van het aantal besmettingscijfers ten opzichte van vorige week. Deze week zijn er in totaal 1.469 besmettingen, waarvan 189 besmettingen vandaag.

Gerlinde van Carinova krijgt coronavaccin als eerste verpleeghuismedewerker in IJsselland

15 januari 2021
eerste vaccinatie in IJsselland

Gerlinde, verpleegkundige van Carinova, kreeg vrijdagochtend 15 januari als eerste verpleeghuismedewerker in de regio IJsselland haar corona vaccinatie in de IJsselhallen in Zwolle.

Nederland blijft tot en met ten minste 9 februari in lockdown

12 januari 2021
blauwe met gele puntjes staat voor het Coronavirus

Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft.

Nieuwe uitrukkleding brandweer IJsselland

11 januari 2021
uitrukpakken Deventer

De brandweerposten in Deventer, Hardenberg, Kampen en Zwolle hebben sinds deze week nieuwe uitrukkleding. De pakken van leverancier Ballyclare hebben nieuwe striping volgens de huisstijl van brandweer Nederland.

CoronaActueel: cijfers flink gestegen

8 januari 2021

We hebben de ingezette daling niet kunnen voortzetten. Het aantal besmettingen in onze regio is afgelopen week weer flink gestegen.

Deze week zijn er in totaal 1.958 besmettingen bijgekomen, waarvan 387 besmettingen vandaag.

Jaarwisseling ’20-’21: Relatief rustig verlopen

1 januari 2021
elf gemeenten veiligheidsregio IJsselland ingetekend op kaart

We kijken terug op een relatief rustige jaarwisseling zonder noemenswaardige incidenten. Via de database van het IFV zijn alle incidenten en uitrukken van de brandweer te vinden. Dat gebeurt dit jaar voor het eerst voor alle 25 veiligheidsregio’s op dezelfde manier.

CoronaActueel: de strengste lockdown tot nu toe

18 december 2020

De toenemende besmettingen en druk op de zorg hebben er toe geleid dat Nederland in lockdown is tot ten minste dinsdag 19 januari.

Deze week zijn er in totaal 2096 besmettingen bijgekomen, waarvan 330 besmettingen vandaag.

Voorzitter Veiligheidsregio IJsselland schrijft tweede verantwoording aan gemeenteraad

17 december 2020
hoofdkantoor veiligheidsregio ijsselland

In een verantwoordingsbrief aan de gemeenteraden in regio IJsselland blikt Peter Snijders, voorzitter van Veiligheidsregio IJsselland, terug op de inzet van de crisisorganisatie tijdens de tweede golf.

Lockdown om contacten tot een minimum te beperken

14 december 2020
blauwe met gele puntjes staat voor het Coronavirus

Nederland gaat vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari in de strengste lockdown tot nu toe.

CoronaActueel: alleen samen maken we het verschil

11 december 2020

Het aantal besmettingen blijft stijgen en de ziekenhuisopnames nemen toe, terwijl de zorg al onder enorme druk staat. Het zorgpersoneel is vermoeid en ziekenhuizen houden hun hart vast voor wat nog komen gaat.

Zesde carbidcampagne ‘Wie is de BOCK?’ van start

11 december 2020
Carbidschieten

Carbidschieten is in grote delen van Nederland een prachtig gebruik tijdens de jaarwisseling. Mede vanwege het coronavirus kan het carbidschieten dit jaar rekenen op veel extra aandacht. Het is echter niet voor beginners en ‘amateurs’. Je moet goed weten wat je doet wanneer je met gas en vuur aan de slag gaat.

Veiligheidsregio IJsselland

E: info@vrijsselland.nl
T: 088 - 119 70 00