Omkijken naar elkaar

Langer (brand)veilig thuis leven heeft de aandacht van ons en onze partners. Wat kunnen wij in voorlichting en hulpmiddelen bijdragen aan het woongemak en de veiligheid van oudere mensen in onze regio?

Langer (brand)veilig thuis wonen

Het aantal 75-plussers stijgt de komende jaren flink. Dit betekent een andere vraag naar zorg, ondersteuning en woningen. Het begint bij omkijken naar elkaar. Naar de oudere buurvrouw even verderop in de straat of je collega met een gebroken been. Wat kun jij doen om hen te helpen? Mevrouw Troost vertelt haar verhaal en krijgt advies van de brandweer.

Reanimeren kun je leren

Als iemand een hartstilstand krijgt, is het belangrijk dat de reanimatie binnen zes minuten start. Door te weten hoe je moet reanimeren en waar de dichtstbijzijnde AED is, kun je het verschil maken. Inwoners die kunnen reanimeren, kunnen zich registeren bij HartslagNu.

Wat als....er brand uitbreekt bij kwetsbare personen?

Langer (brand)veilig thuis leven heeft de aandacht van ons en onze partners. Wat kunnen wij in voorlichting en hulpmiddelen bijdragen aan het woongemak en de veiligheid van oudere mensen in onze regio?

In onze tweede korte documentaire vertellen Jan Wittenberg, adviseur risicobeheersing en Jack Westenbroek, brandonderzoeker, welke risico’s bewoners van een zorginstelling of woonzorgcomplex lopen.

“Google Maps is een uitkomst bij een oproep van HartslagNu”

"Eigenlijk vind ik dat iedereen het moet kunnen. Het is een vaardigheid die voor een ander van levensbelang kan zijn”. Thijs Lohuis mag zichzelf inmiddels, na meerdere oproepen via HartslagNu, ervaringsdeskundige noemen. Lees het verhaal van Thijs.

"Van het ene op het andere moment in een andere wereld"

“Als team vinden we dat je EHBO-vaardigheden moet hebben wanneer je bij ons werkt”, zegt Norbert, teamleider GHOR bij Veiligheidsregio IJsselland. Daarom hebben we allemaal een EHBO-diploma. De herhalingslessen zijn meteen een mooie teamactiviteit.” Les het verhaal van Norbert.

Veiligheidsregio IJsselland

E: info@vrijsselland.nl
T: 088 - 119 70 00