Door naar de hoofd inhoud

Stap eens in de schoenen van…

Samen onderweg

In een crisissituatie is goede samenwerking tussen de diverse kolommen en partners van groot belang! Tijdens Stap eens in de Schoenen van…2024 krijgen crisisfunctionarissen op een sfeervolle, leuke en toegankelijke manier een inkijkje in elkaars wereld.

Het belooft weer een gezellige middag en avond te worden vol met bijzondere, interessante of aangrijpende verhalen. In kleine groepen stappen we aan de hand van persoonlijke ervaringen in de schoenen van mensen met wie we in ons werk te maken hebben, maar die niet altijd onze directe collega’s zijn. Daarnaast is er ruimte om elkaar in een intieme, relaxte setting te ontmoeten, lekker samen te eten en drinken én is er sfeervolle muziek. Mis dit niet!

Programma

Aan de hand van verhalen wordt de bezoeker ook dit jaar weer meegenomen in de wereld van diverse hulpverleners en mensen uit de crisisorganisatie. Wat houdt een functie van een ander in? Wat kom je allemaal tegen in een dergelijke functie? En hoe ga je daarmee om? Zomaar een aantal vragen die tijdens een van de verschillende sessies beantwoord zullen worden. We hebben voor dit jaar weer een mooi en divers programma neergezet met sprekers uit uiteenlopende disciplines en organisaties. De verschillende rollen die aan het woord komen tijdens Stap eens in de schoenen… van staan hieronder verder uitgelicht. Tijdens Stap eens in de schoenen… van heeft de bezoeker de keuze om bij vier verschillende sprekers aan te sluiten. Via het aanmeldformulier kunnen deelnemers aangeven naar welke vier sessies hun voorkeur uitgaat.

Vanaf 15.30 uur zijn de deuren geopend en zijn alle deelnemers welkom om onder het genot van een kop koffie of thee en wat lekkers elkaar alvast te ontmoeten. Om 16.00 uur zal een plenaire spreker het programma openen waarna we in kleine groepjes uit elkaar gaan om aan te schuiven bij de verhalen van de verschillende sprekers. Tussen de verhalen door is er ruimte voor een hapje en een drankje en is er voldoende ruimte om elkaar te ontmoeten. Rond de klok van 20.30 zullen we het programma afronden en kan iedereen hopelijk vol inspiratie naar huis.

Stap eens in de Schoenen van…

Woensdag 22 mei 2024

Programma : 16:00 – 21:00 uur

LOCATIE:
Hotel Gaia
Schapenzandweg 3
7431 PZ Diepenveen

Benieuwd naar een sfeerimpressie? Bekijk dan hier de aftermovie van de laatste editie.

Sprekers

brandweermannen bij heidebrand

Handcrew

Natuurbranden komen steeds vaker voor. Hierbij is de traditionele manier van blussen met water vaak niet toereikend. De handcrew Overijssel is gespecialiseerd in natuurbrandbestrijding met een andere aanpak. Ga mee naar de vuurlinie waar geen voertuig kan komen en ervaar hoe de handcrew te werk gaat.

Procesleider PSH

Bij incidenten met maatschappelijke impact horen we regelmatig dat PSH is ingezet. Maar wat betekent dit nu eigenlijk? De procesleider psychosociale hulpverlening neemt je mee naar het schietincident in de Zwolse wijk Aa-landen en laat zien wat er allemaal komt kijken bij de nazorg voor betrokkenen.

Onderhandelaar

De politie heeft de laatste jaren veelvuldig te maken met personen met onbegrepen gedrag. Deze mensen zorgen regelmatig voor dreigende en gevaarlijke situaties. Dat dit tot ernstige situaties kan leiden, bleek ook op zaterdag 30 maart jl. toen in Ede een gijzeling plaatsvond in een café. Het begint vaak met het in contact komen met de desbetreffende persoon om de angel uit dit soort situaties te halen. Bekijk de gijzeling in Ede vanuit het perspectief van een onderhandelaar van de politie en hoor hoe zij te werk gaan in dit soort bijzondere situaties.

Spoedeisende hulp Isala

Spoedeisende hulp arts

De zorgvraag neemt ieder jaar verder toe. En dat terwijl er steeds minder zorgpersoneel beschikbaar is. Dit zorgt voor een groot risico in de zorg. Een plek waar ze steeds vaker met dit probleem geconfronteerd worden is op de spoedeisende hulp. Een SEH arts van Isala geeft een inkijkje in de wereld van de spoedeisende hulp en wat er gebeurt als een ambulance een slachtoffer binnen brengt.

Overstroming en wateroverlast

Hoogwater

Door extremer weer en grotere neerslagsommen is de kans op hoog water in onze regio steeds groter. Afgelopen december en januari was het nog spannend met hoge waterstanden in verschillende rivieren. Het Waterschap Drents Overijsselse Delta neemt je mee in hun opgeschaalde crisisorganisatie die meerdere weken actief is geweest. Hoe hebben zij een grotere crisis voorkomen?

CTP Veldzicht

Een zorginstelling die onderdeel is van dienst justitiële inrichtingen, brengt specifieke risico’s met zich mee. Daarnaast vraagt de inzet bij incidenten om een andere aanpak van hulpdiensten en onze crisisfunctionarissen. Ga mee naar deze bijzondere locatie en ervaar wat er gebeurt wanneer er binnen de hekken een incident plaatsvindt.

Extra aandacht voor nazorg en veerkracht

Goede (mentale) veerkracht is een belangrijke factor in het werk als hulpverlener of als crisisfunctionaris. Binnen Veiligheidsregio IJsselland wordt er op dit moment veel aandacht besteed aan de vraag hoe we de (mentale) veerkracht van onze medewerkers kunnen vergroten. Het uitbreiden van TCO naar de multidisciplinaire crisisorganisatie en het inrichten het Collegiaal netwerk speelt hierbij een belangrijke rol. Tijdens deze editie van Stap eens in de schoenen van… wordt er extra aandacht besteed aan wat deze twee teams voor jou als crisisfunctionaris kunnen betekenen.

Aanmelden

Aanmelden voor Stap eens in de schoenen van…kan via de aanmeldbutton bovenaan deze pagina of vul hier gelijk het inschrijfformulier in. Via het inschrijfformulier kunnen deelnemers de onderwerpen van hun voorkeur doorgeven. Ook eventuele dieetwensen kunnen via dit formulier worden doorgegeven. Tijdens het evenement zal iedere deelnemer vervolgens zijn of haar persoonlijke programma uitgereikt krijgen.

Locatie

Stap eens in de schoenen van… 2024 vindt plaats in het prachtige Hotel Gaia. Dit hotel ligt op het prachtige landgoed Rande, net buiten Deventer. Deze inspirerende omgeving en het prachtige uitzicht zorgen voor een perfecte ambiance om elkaar te ontmoeten tijdens Stap eens in de Schoenen van….

Hotel Gaia ligt net buiten Deventer op ongeveer 25 minuten rijden van Zwolle. De locatie is gemakkelijker met de auto te bereiken via de N337 (Olst – Deventer). Rondom het hotel zijn er voldoende parkeermogelijkheden. Meer informatie over de locatie vind je op de website van Hotel Gaia.

Catering

Aan de inwendige mens wordt uiteraard ook gedacht. Tussen de verschillende sessies door verzorgt Hotel Gaia een heerlijke, verantwoorde en complete maaltijd. Heb je specifieke dieetwensen dan horen we dit graag.

Kleding

Hotel Gaia ligt op een prachtig landgoed. De kennissessies zijn ook verspreid ondergebracht op verschillende plaatsen op het landgoed, zowel binnen als buiten (bij mooi weer). We raden je aan om makkelijke kleding en schoenen te dragen.

Dagen
:
uren
:
Minuten
:
Seconden