Door naar de hoofd inhoud

#VetVeilig the game

Informatie voor leerkrachten

Wil jij jouw klas op een leuke manier leren wat zij moeten doen als er brand is? Als er een ongeluk is gebeurd? Hoe ze de hulpdiensten kunnen inschakelen? En nog beter hoe zij brand en andere ongelukken kunnen voorkomen? Dat kan met #VetVeilig the game! Speciaal gemaakt voor leerlingen uit groep 7 en 8. Na het spelen weten jouw leerlingen hoe ze hun eigen omgeving veiliger kunnen maken.

Nieuwsgierig hoe het werkt?

#VetVeilig the game bestaat uit drie scenario’s die afzonderlijk van elkaar te spelen zijn, namelijk: ‘De brand’ , ‘De val’ en ‘De foto’

Na het spelen van ‘De brand’ weten de spelers onder andere:
• hoe snel je moet vluchten bij brand;
• waarom je voorzichtig moet zijn met elektrische apparaten;
• waarom je de vluchtroute vrij moet houden van rommel.

Na het spelen van ‘De val’ weten ze onder andere:
• hoe 112 bellen werkt;
• wat je moet doen als iemand bewusteloos is;
• wat je moet doen met een bloedende wond.

Na het spelen van ‘De foto’ weten ze:
• dat je het onderwerp bespreekbaar moet maken en wie je om hulp kunt vragen;
• wat je moet doen als je (naakt)beelden ontvangt;
• waar je allemaal aan moet denken voordat je foto’s/video’s verstuurt.

En natuurlijk leren ze nog veel meer. Wij vinden het belangrijk dat kinderen nu al leren dat ze zelf controle hebben over deze situaties, want werken aan veiligheid wordt een stuk leuker als je zelf een steentje kunt bijdragen. Veiligheid bereiken we samen!

Enthousiast?

Enthousiast geworden? Je kunt de game direct in je klas spelen met behulp van de Toolkit voor leerkrachten op deze webpagina. Via de button onder de toolkit (‘Speel #VetVeilig the game hier!’) ga je direct naar de game.

Toolkit voor leerkrachten

In deze toolkit download je alles wat je nodig hebt om de game te spelen in de klas.

Klik hier als de filmpjes in de game vastlopen.

Win #VetVeilig gadgets voor de hele klas

Wil je een vette gadget winnen voor je klas? Laat dit aan ons weten door een mail te sturen naar info@vrijsselland.nl. Geef je in de mail even aan hoeveel kinderen er in de klas zitten? Wil je wat extra uitdaging? Maak dan een filmpje waarop de leerlingen zeggen wat ze van de game vinden.  Als je een filmpje stuurt, wil je dan ook aangeven of we deze mogen gebruiken voor onze social media kanalen?

Lopen de filmpjes in de game vast?

Geen paniek! Dit is wat je kunt doen:

  • Check of je een goede internetverbinding hebt. Maak eventueel opnieuw verbinding;
  • Check of je de game in de nieuwste Chrome browser speelt. Download eventueel een nieuwere versie, daar draait de game het beste in;
  • Check of de game geopend is buiten een werksysteem van de organisatie. Binnen zo’n werksysteem gaat de kwaliteit namelijk sterk achteruit.

Doen de filmpjes het nog steeds niet of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via vetveilig@vrijsselland.nl of via 088 – 119 76 60.

Veilig leven in IJsselland

Met #VetVeilig maken we kinderen en jonge tieners van 7 tot en met 13 jaar (meer) bewust willen maken van risico’s in hun omgeving. En om ze te leren hoe te handelen bij incidenten. Jong geleerd, is immers oud gedaan. Met #VetVeilig willen we hen enthousiast maken over veiligheid, zodat ze uit zichzelf iets doen om hun omgeving veiliger te maken.  

Wil je weten welke #VetVeilig producten er nog meer zijn? Ga dan naar de algemene #VetVeilig pagina op deze website!  

Tom in de hal bij de game