#VetVeilig the game

Informatie voor docenten

Jouw klas op een leuke manier leren wat zij moeten doen als er brand is en hoe zij brand en andere ongelukken kunnen voorkomen? Dat kan met #VetVeilig the game! Speciaal gemaakt voor kinderen uit groep 7 en 8. Na het spelen weten jouw leerlingen hoe ze hun eigen omgeving veiliger kunnen maken.

Nieuwsgierig hoe het werkt?

De game wordt gepresenteerd door niemand minder dan Tom van der Weerd, radio DJ bij Qmusic en brandweerman. Het eerste deel wordt met de hele klas gespeeld via een Digibord. Er breekt namelijk brand uit bij de familie Bos en jouw klas moet ervoor zorgen dat iedereen veilig uit huis komt. Tom legt de leerlingen verschillende keuzes voor. Zij moeten dan snel beslissen wat de veiligste optie is. Als alles goed gaat en de familie gered is, kan deel twee van de game worden gespeeld.

In het tweede deel neemt Tom de klas mee terug in de tijd om samen de brand en de andere ongelukken te voorkomen! Ze kunnen dit klusje klaren door in duo’s een aantal missies te voltooien.

Enthousiast geworden? Je kunt de game direct in je klas spelen met behulp van de Toolkit voor docenten op deze webpagina. Via de button onder de toolkit ga je direct naar de game.

Toolkit voor docenten

In deze toolkit download je alles wat je nodig hebt om de game te spelen in de klas.

Klik hier als de filmpjes in de game vastlopen.

Win #VetVeilig gadgets voor de hele klas

Wil je een vette gadget winnen voor je klas? Laat dit aan ons weten door een mail te sturen naar info@vrijsselland.nl. Geef je in de mail even aan hoeveel kinderen er in de klas zitten? Dan weten we hoeveel gadgets we moeten versturen.

Wil je wat extra uitdaging? Dat kan! Maak dan een filmpje waarop de leerlingen zeggen wat ze van de game vinden.  Als je een filmpje stuurt, wil je dan ook aangeven of we deze mogen gebruiken voor onze social media kanalen?

Lopen de filmpjes in de game vast?

Geen paniek! Dit is wat je kunt doen:

  • Check of je een goede internetverbinding hebt. Maak eventueel opnieuw verbinding;
  • Check of je de game in de nieuwste Chrome browser speelt. Download eventueel een nieuwere versie, daar draait de game het beste in;
  • Check of de game geopend is buiten een werksysteem van de organisatie. Binnen zo’n werksysteem gaat de kwaliteit namelijk sterk achteruit.

Doen de filmpjes het nog steeds niet? Neem dan contact met ons op via vetveilig@vrijsselland.nl of via 088 – 119 70 00.

Meer informatie

Meer informatie nodig om de game in jouw klas te kunnen spelen? Dan kun je contact met ons opnemen via vetveilig@vrijsselland.nl of 088 – 199 70 00. 

Veilig leven in IJsselland

#VetVeilig is een onderdeel van ons programma ‘Veilig Leven’. Een programma waarmee we inwoners van onze regio (meer) bewust willen maken van risico’s in hun omgeving en te leren hoe te handelen bij incidenten. Met het onderdeel #VetVeilig focussen we ons op de kinderen en jonge tieners van 7 tot en met 13 jaar. Met de content van #VetVeilig willen we hen enthousiast maken over veiligheid, zodat ze uit zichzelf iets doen om hun omgeving veiliger te maken.

Wil je weten welke #VetVeilig producten er nog meer zijn? Ga dan naar de algemene #VetVeilig pagina op deze website!  

Tom in de hal bij de game

Veiligheidsregio IJsselland

E: info@vrijsselland.nl
T: 088 - 119 70 00