Door naar de hoofd inhoud

Wervingscampagne ‘Maak jij het uit?’ van start

30 oktober 2018
brandweermannen aan het blussen

Na succesvolle campagnes in voorgaande jaren start deze week de nieuwe wervingscampagne van Brandweer IJsselland voor vrijwillige brandweermannen  en -vrouwen.  Voor in 25 van de 35 kazernes zoekt Brandweer IJsselland mensen die zich via de brandweer in willen zetten voor de samenleving.  

De werving richt zich deze keer op vrijwilligers voor de kazernes in Balkbrug, Bergentheim, Dalfsen, De Krim, Dedemsvaart, Diepenveen, Giethoorn, Gramsbergen, Hardenberg, Hasselt, Heeten, Heino, Kampen, Nieuwleusen, Oldemarkt, Olst, Ommen, Raalte, Slagharen, Steenwijk, Vollenhove, Welsum, Wesepe, Wijhe, Zwartsluis.

 

Aandacht winnen

De wervingscampagne duurt tot maandag 3 december. De maand november wordt optimaal benut om de aandacht te winnen van mogelijke kandidaten. Naast de regionale campagne delen meerdere brandweerposten eigen berichten via social media en organiseren zij activiteiten om een indruk te geven van de gang van zaken bij de brandweer. De brandweerposten beschikken over een goed lokaal netwerk. Daar maken we graag gebruik van voor het werven van nieuwe collega’s.

 

Informatiebijeenkomsten

In de laatste week van de werving zijn er op 26, 27, 28 en 29 november informatiebijeenkomsten in Dalfsen, Kampen, Deventer en Hardenberg. Wie interesse heeft voor zo’n bijeenkomst kan zich aanmelden via brandweer.nl. Hier staat ook de informatiegids waarin te lezen is wat het betekent om brandweervrijwilliger te zijn. Naast een goede lichamelijke en geestelijke conditie is het ook belangrijk om overdag beschikbaar te zijn voor inzetten.

 

Selectie

Na de werving start de selectieperiode met onder meer een competentieanalyse en een praktijktest. Na een eventuele aanstellingskeuring begint de introductie. Dit jaar start Brandweer IJsselland met een pilot om nieuwe collega’s alvast kennis te laten maken met de organisatie in de tijd tussen de werving en selectie en de daadwerkelijke start van de opleiding.

 

Direct solliciteren

Wil je nu al solliciteren? Ga dan naar het online sollicitatieformulier.