Adviseur risicobeheersing doet een veiligheidscheck

Adviseur Risicobeheersing

Veilige zorginstellingen, grote appartementencomplexen en evenementen. Dat is jouw werk  als adviseur risicobeheersing. Jij helpt gemeenten, initiatiefnemers en gebruikers om alles zo veilig mogelijk in te richten. Ben jij een goede gesprekspartner met empathie die overtuigend advies geeft? Heb je gevoel voor techniek en bouw? En werk je goed samen, ook wanneer jullie belangen niet altijd overeenkomen? Word dan onze nieuwe adviseur risicobeheersing (36 uur per week).

Is deze functie wat voor jou? Meld je dan aan voor de kennismaking met team Risicobeheersing op 23 maart en 24 maart. Hier kun je al je vragen stellen, toekomstige collega’s ontmoeten en direct zien of er een match is tussen jou en de baan. Na 24 maart staat het online sollicitatieformulier open en kun je officieel op de functie van adviseur of specialist risicobeheersing solliciteren. Meld je snel aan voor de kennismaking.

AANMELDEN

Wat je doet

Als adviseur risicobeheersing is jouw kerntaak het beoordelen van en adviseren over (brand)veiligheidsrisico’s. Dit doe je zowel in de ontwerpfase van gebouwen als bij gebouwen die worden gebruikt of al jaren in gebruik zijn. Je bent veel op pad en werkt daarmee samen met verschillende partijen zoals gemeenten, eigenaren en gebruikers. Je bent je ervan bewust dat onze belangen en die van de andere partijen niet altijd overeenkomen, toch kun jij een concreet advies geven en in een goed gesprek anderen overtuigen. Zo staat veiligheid voorop!

Verder kun je jouw functie als adviseur risicobeheersing zelf vormgeven door je bijvoorbeeld te ontwikkelen in het werken met risicoanalyses of in industriële veiligheid. Zo kun je uiteindelijk een specialist risicobeheersing worden waarbij complexere vraagstukken en uitdagender advieswerk onderdeel zijn van jouw werk.

 • Je adviseert over (brand)veiligheidsrisico’s bij grotere bouwprojecten
 • Je controleert bouwplannen op veiligheidsrisico’s
 • Je controleert bestaande gebouwen op wettelijke voorwaarden en (brand)veiligheid
 • Je adviseert bij grote evenementen zoals het bevrijdingsfestival
 • Je kunt je mogelijk specialiseren in risicoanalyses of milieuvergunningen
 • Je krijgt als medewerker van Veiligheidsregio IJsselland de kans om een positie in de crisisorganisatie te vervullen.

Wie je bent

 • Je bent een goede gesprekspartner met empathie en overtuigingskracht. Je weet jouw advies op de juiste manier over te brengen bij verschillende partijen.
 • Daarnaast heb je kennis van en gevoel voor techniek en bouw. Hierdoor kun je makkelijk bouwplannen en bouwvergunningen lezen en begrijpen.
 • Verder ben je leergierig en staat jouw ontwikkeling voorop. Je bent bereid om meer over het vak te leren en hiervoor opleidingen en/of trainingen te volgen op hbo-niveau. Hoewel je geen hbo-diploma hoeft te hebben voor deze functie, heb je wel het werk- en denkniveau zodat een eventuele opleiding voor jou een passende uitdaging is.
 • Je kunt goed zelfstandig werken, maar bent teamgericht. Hoewel je veel zelf op pad bent, schakel je op het juiste moment de hulp van een specialist risicobeheersing in.

Hoewel ervaring mooi is meegenomen, is het voor ons belangrijker dat je enthousiast bent en openstaat om te leren. Dus ook als je nog niet aan het complete plaatje voldoet, moedigen we je aan om te solliciteren.

Daarnaast krijg je de kans om een positie te vervullen in onze crisisorganisatie, waardoor je werk nog gevarieerder wordt. Dit kan als woordvoerder, informatiemanager en talloze andere functies waar je dicht op het vuur zit, vaak letterlijk. Lees het verhaal van Ruben of Diana over hun crisisfunctie naast het ‘normale werk’ en leer gelijk jouw collega’s van team Risicobeheersing beter kennen.

Waar je aan de slag gaat

Als adviseur risicobeheersing ben je onderdeel van team Risicobeheersing. Het team bestaat uit 28 collega’s en we doen samen alles op het gebied van veiligheid. Van onderzoek naar mogelijke risico’s in de regio tot aan bijeenkomsten organiseren om mensen meer te leren over (brand)veiligheid. Ons werk is veelzijdig en we zijn veel op pad, maar we weten elkaar altijd te vinden om elkaar te helpen of om met gezellig met elkaar bij te praten.

Over Veiligheidsregio IJsselland

Als Veiligheidsregio IJsselland werken wij samen aan de veiligheid voor ruim 500.000 inwoners en bedrijven van 11 gemeenten. Onze organisatie bestaat uit de brandweer, crisisbeheersing en de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio (GHOR). Met ongeveer 200 medewerkers en 800 brandweervrijwilligers dragen wij bij aaneen veilige regio. Bij een brand in dichte binnenstad, een vluchtelingencrisis, een pandemie of ander groot incident, bundelen we onze krachten en pakken we de regie om het op te lossen. Meer weten over Veiligheidsregio IJsselland? Lees dan meer over onze organisatie.

Wat we bieden

Wij bieden een uitdagende functie als adviseur risicobeheersing, waarin jouw ontwikkeling centraal staat. Je aanstelling is in eerste instantie voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris wordt afhankelijk van opleiding en ervaring- vastgesteld in aanloopschaal 8 of functionele schaalschaal 9 volgens de CAR-UWO (minimaal € 2.581,-,- en maximaal € 4.208,- bruto per maand bij 36 uren werken).

Werken bij Veiligheidsregio IJsselland betekent dat je een bijdrage levert aan een veilige en gezonde samenleving. We zijn veelzijdig, dynamisch, informeel, volop in ontwikkeling en flexibel. Dat zie je ook terug in de secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • flexibele werktijden in een ruim dagvenster;
 • uitgebreide scholingsmogelijkheden;
 • sportfaciliteiten op de werkplek;
 • en zo kunnen we nog wel even doorgaan!

Jouw hoofdstuk bij onze organisaties schrijf je zelf. Er zijn namelijk volop mogelijkheden voor ontwikkeling van je talenten en persoonlijke groei. Daarnaast vinden we een goede balans tussen werk en privé heel belangrijk, voorbeelden zijn betaald ouderschapsverlof, hybride werken, programma’s op het gebied van vitaliteit en gezondheid, bestedingsruimte in je verlof en toelagen op basis van een individueel keuzebudget.

Geïnteresseerd?

Dan nodigen we je uit om vóór 3 april 2023 te solliciteren via het onderstaande sollicitatieformulier. We zijn benieuwd naar je motivatie. Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Hubert Weitenberg, teamleider Risicobeheersing per e-mail h.weitenberg@vrijsselland.nl of telefonisch via 088-1197921. Handig om te weten: de sollicitatiegesprekken plannen we op donderdag 13 april. Houd daar alvast rekening mee in je agenda.


Sollicitatieformulier adviseur risicobeheersing

Naam(Vereist)
Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: docx, jpg, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  Upload hier jouw motivatiebrief en CV. Het is mogelijk om meerdere bestanden te uploaden.
  Plaats hier eventueel jouw opmerking.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.