Door naar de hoofd inhoud

Liveblog: GRIP 1 zeer grote brand Tjalkstraat Raalte (gesloten)

25 april 2024

Donderdagochtend 25 april rond 10.00 uur zijn wij gealarmeerd voor een grote brand in Raalte. De brandweer was opgeschaald naar GRIP 1. Om 11.30 werd het sein brand meester gegeven en zijn we afgeschaald naar GRIP 0.

Deze liveblog is gesloten


Update: 11.45

Om 11.30 is het sein brand meester gegeven en zijn we afgeschaald naar GRIP 0. Dit wil zeggen dat de brand onder controle is en er geen uitbereiding meer mogelijk is. We zullen nog wel enige tijd bezig zijn met het nablussen van de brand.

Deze liveblog wordt gesloten.


Update: 11.17

De situatie rondom de brand is stabiel. Ter verkenning wordt onze blusrobot Brutus ingezet. De brandweer zal nog enige tijd bezig zijn met blussen van de brand.

Een persoon is door de ambulance ter controle vervoerd naar het ziekenhuis in verband met rookinhalatie. twee personen zijn ter plaatse behandeld.


Update: 10.42

De brand is uitgebroken in een bedrijfsverzamelgebouw. De brandweer is druk bezig om te voorkomen dat er overslag plaatsvindt naar naastliggende panden.

Heeft u last van de rook sluit dan uw ramen en deuren en, indien mogelijk, zet de ventilatie uit. Lees hier meer informatie over ‘Blijf uit de rook’

Inmiddels zijn meerdere hulpdiensten en de woordvoerder ter plaatse.


Update: 22:57

We zijn gealarmeerd voor een grote brand aan de Tjalkstraat in Raalte. De woordvoerder is onderweg. Nadere informatie volgt in deze liveblog. Mocht u last hebben van de rook, sluit dan ramen en deuren en zet, indien mogelijk, ventilatie uit.