Door naar de hoofd inhoud

Baby Pim: een echte wonderboy!

3 oktober 2018
groepsfoto van brandweervrijwilligers op kraamvisite

Zaterdag 7 april 2018. Een dag die bij de familie Tennekes uit Kampen in het geheugen staat gegrift. Het gezin krijgt die middag een ongeval op de N50. “Wonder boven wonder hebben wij dit ongeluk als gezin overleefd”, schrijft moeder Mieke later aan de brandweer in Kampen, die destijds snel ter plekke was om hulp te bieden. “We zijn hier iedere dag nog dankbaar voor.”

De auto van het gezin raakt die 7e april op de N50 van de weg, komt in de berm terecht en vliegt vervolgens over de kop. Mieke Tennekes, op dat moment zeven maanden in verwachting, raakt gewond bij het ongeval. Vader Hugo en dochtertjes Lieve en Evi blijven ongedeerd. De weken erna zijn best spannend en het geluk is daarom extra groot is als  zoon Pim gezond en wel geboren wordt op 26 juni.

“Alles is goed gegaan”, laat de opgetogen moeder weten op de achterkant van de  vrolijke, lichtblauwe geboortekaart. “Dat nieuws wilden we jullie niet onthouden.” En het wordt nog mooier. Niet alleen is Pim een blakende baby, hij heeft bovendien een tweede naam die zich laat raden… Pim Wonder Tennekes. Hoe mooi is dat!

Pim  is inmiddels drie maanden oud. Afgelopen week bewonderden de brandweercollega’s die op 7 april hulp verleenden de kleine ‘wonderboy’ en namen natuurlijk een passend cadeautje mee: een knalrood brandweerkoffertje met daarin een rookmelder, een brandweer-slabbetje én handige tips voor brandveiligheid in huis.