Bevelvoerder OvDG

Bevelvoerder 24-uursdienst Deventer (36 uur)

Neem jij van nature het voortouw? Sta jij stevig in je schoenen en ben je gericht op samenwerking binnen het team? Dan is deze functie mogelijk iets voor jou.

Wij zijn Veiligheidsregio IJsselland. Onze organisatie bestaat uit de brandweer, crisisbeheersing en rampenbestrijding en de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio (GHOR).

We voorkomen en beperken risico’s waar het kan en we bestrijden incidenten waar het moet. Dat kunnen we niet alleen. We doen dit samen met hulpdiensten, elf gemeenten en crisispartners. Onze krachten bundelen we op het gebied van brandweerzorg, crisisbeheersing en rampenbestrijding en geneeskundige hulp bij ongevallen en rampen. Op die manier hebben we alle experts in huis op het gebied van fysieke veiligheid. Een open en veilige cultuur, waarin divers talent tot bloei komt, staat binnen onze ploegen centraal.

Wat ga je doen?

Benieuwd naar de werkdag van een bevelvoerder? Collega Roel Boerkamp gaf een tijdje geleden een mooi inkijkje! Lees hier meer.

Als bevelvoerder 24-uursdienst geef je leiding aan de uitrukwerkzaamheden, coördineer je de dagelijkse werkzaamheden binnen de ploeg en zie je toe op de uitvoering daarvan. Dit kenmerkt zich in diverse taken en verantwoordelijkheden. Bij een uitruk voer je het commando over je eigen eenheid en de ondersteunende eenheden. Je werkt multidisciplinair samen. Je bepaalt de inzet van mensen en middelen. Ook inventariseer je de gegevens met betrekking tot het incident. Op basis van die gegevens maak je een inschatting van de aard, de omvang en de dynamiek van het incident.

Je stelt prioriteiten, je maakt een afweging tussen het verwachte resultaat en de daarvoor te nemen risico’s en je zorgt voor de veiligheid van het eigen personeel, de overige hulpverleners, slachtoffers en derden. De personele en materiële nazorg is ook onderdeel van je takenpakket. Verder verzorg je de administratie rondom het incident en evalueer je het incident procesmatig en functioneel. De operationele paraatheid verzorg en controleer je. Je signaleert, participeert in projecten en doet verbetervoorstellen.

In de ‘koude’ situatie zorg je voor een open en veilige werksfeer, toon je voorbeeldgedrag en stuur je waar nodig bij. Daarnaast lever je een bijdrage in de gesprekscyclus van manschappen en aan het behalen van de organisatiedoelstellingen. Tijdens je nevenwerkzaamheden vervul je de taak van lokaal aanspreekpunt vakbekwaam. Je ziet toe op het vakbekwaam zijn en blijven van het gehele team en verzorgt (mede) de uitvoering van oefeningen. Voorlichting geven aan specifieke doelgroepen over bijvoorbeeld brandveilig leven hoort ook tot jouw taken.

Wat vragen we?

We zijn op zoek naar iemand met leidinggevende en coachende eigenschappen. Je hebt een positieve houding en durft kritisch te zijn. Je bent makkelijk aanspreekbaar, betrouwbaar en integer. Overstijgend denken en verbindend werken gaat je van nature goed af.

Verder beschik je over mbo werk- en denkniveau. Je hebt het diploma manschap en enige jaren ervaring als manschap. Daarnaast heb je het diploma leergang bevelvoerder of zit je in de afrondende fase van de opleiding. Bij voorkeur ben je in het bezit van het certificaat DPL B1 of je bent bereid deze te halen. Daarnaast ben je watervrij en medisch geschikt als brandweerduiker. Dit wordt getest middels een zwemtest en duikmedische keuring. Tot slot ben je bereid om extra tijd in de taken, oefeningen, aanvullende cursussen en bijscholing te steken.

Wat bieden we?

Wij bieden een uitdagende functie als bevelvoerder binnen een hecht team van collega’s met vooralsnog de standplaats Deventer. In de toekomst kan het voorkomen dat je ook ingezet wordt in Zwolle. Het salaris wordt vastgesteld met inachtneming van opleiding en ervaring. De functie is ingedeeld als normfunctie Medewerker Incidentbestrijding I van HR21 en wordt gewaardeerd op salarisschaal 8 volgens bijlage IIa van de CAR/UWO. Het minimum salaris bedraagt € 2.170,- (aanloopschaal 7) en het maximum salaris bedraagt € 3.591,- (functionele schaal 8) bruto per maand bij een volledige aanstelling van 36 uur per week.

Je draait volledig mee in de 24-uursdiensten waardoor je een toelage onregelmatige dienst ontvangt. Deze functie is aangemerkt als een bezwarende functie wat betekent dat je (wanneer je na 2006 in dienst bent gekomen) in totaal maximaal twintig jaar werkzaam kan zijn in deze functie.

Interesse?

Dan nodigen we je uit om vóór maandag 20 september te solliciteren via sollicitatie@vrijsselland.nl onder vermelding van bevelvoerder Deventer. We zijn benieuwd naar je motivatie en CV.

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Roel Boerkamp, ploegleider Deventer. Roel is bereikbaar via 06 – 21496639 of via r.boerkamp@vrijsselland.nl. Een assessment en een duikkeuring kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. Ook vragen we je, als je geselecteerd bent, een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen.

Handig om te weten: de sollicitatiegesprekken plannen we op maandag 27 september 2021. De zwemtest is op maandag 4 oktober. Houd daar alvast rekening mee in je agenda. Meer informatie over de zwemtest vind je hier.

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Veiligheidsregio IJsselland

E: info@vrijsselland.nl
T: 088 - 119 70 00