Door naar de hoofd inhoud

Nu weet ik tenminste wat ik moet doen!

28 november 2019
kind blust onder begeleiding brandweerman vuurbak

Kinderen uit de groepen 7 en 8 van de Dorpsschool en Looschool bezochten afgelopen dinsdag de Bathmense brandweerkazerne vanwege ‘brandweer op school’. Naast brandweeroefeningen leerden zij ook meer over reanimeren. Alle kinderen vonden dit in het begin erg spannend, maar ook heel erg interessant.

Na het welkomstwoord door ploegleider Jaap Borren leerden de kinderen meer over de Bathmense brandweerhistorie en de verschillende taken. Fons van Loon team GHOR vertelde meer over reanimatie. De kinderen kregen zelf de kans om dit meteen op een pop te oefenen. “Ik heb hier heel veel van opgestoken. Nu weet ik tenminste wat ik moet doen”, vertelde Sam enthousiast.

In de brandweergarage werd uitgebreid verteld hoeveel spullen er in een brandweerauto zitten. “Ik dacht dat er alleen maar slangen in zaten, ongelooflijk!”, gaf Wart aan. “De wagens zijn ook zo verschillend, ze zijn beiden aan de buitenkant rood, maar de binnenkant lijkt ook helemaal niets op elkaar, allemaal heel verrassend.”

Enthousiaste reacties

Op het buitenterrein achter de kazerne werden door enkele brandweercollega’s demonstraties gegeven, zoals het blussen van een brand met een schuimblusser. Ook werd voor gedaan hoe je beter niet een vlam in de pan kunt blussen. Resultaat: een grote steekvlam “Dit moet je dus thuis niet doen”, laat Ise weten. “Gewoon de deksel er op en uit is de brand.” Erik Brilman, post Bathmen: “We kregen heel veel enthousiaste en positieve reacties van de kinderen. Vandaag bezoeken de Rythmeen en de scholen Okkenbroek en Lettele de kazerne. Op korte termijn gaan we ook de groepen 1 tot en met 6 op alle vijf de scholen bezoeken. Wij hebben er zin!”