Door naar de hoofd inhoud

Brandweer zoekt speurneuzen

26 september 2019
brandweer zoekt speurneuzen huizen met poes

Vandaag is de officiële start van de Brandpreventieweken 2019. Afgelopen maanden is met veel enthousiasme hard gewerkt om een compleet nieuwe campagne ‘Brandweer zoekt Speurneuzen’ op te zetten. In de praktijk zien we dat steeds meer branden worden veroorzaakt door (defecte) elektrische apparaten of foutief opladen.

De impact van een woningbrand is enorm. Zelfs als er geen slachtoffers zijn. In de praktijk zien we dat steeds meer branden worden veroorzaakt door (defecte) elektrische apparaten of foutief opladen. Juist jongeren maken veel gebruik van oplaadbare apparaten zoals een mobiele telefoon. Daarom richten we ons met de landelijke campagne specifiek op deze doelgroep met het thema: ‘Brandweer zoekt speurneuzen’.

Het spel voor echte speurneuzen

Natuurlijk mag een game voor deze doelgroep niet ontbreken. Met behulp van deze game gaan kinderen op zoek naar de oorzaak van een woningbrand. Daarbij leren ze brandgevaarlijke situaties te herkennen en leren ze hoe ze apparaten veilig kunnen opladen. Kinderen kunnen de game ook met de hele klas spelen en zo kans maken op een mooie prijs voor de hele klas. Scholen worden geïnformeerd over de online game.

Samenwerking

Door een intensieve samenwerking tussen de regio’s, Nederlandse Brandwondenstichting en Brandweer Nederland hopen we komende maand zoveel mogelijk kinderen te bereiken, zodat zij weten hoe ze apparaten veilig kunnen opladen en dat vooral ook zo gaan doen! Samen maken we Nederland nog veiliger.