Door naar de hoofd inhoud

Brandweerhulp Oekraïne

brandweerhelmen in krat

De hulp aan Oekraïne heeft een vlucht genomen. Er is vooral behoefte aan beschermende kleding, helmen, schoenen, klein blusmateriaal en EHBO spullen. Mooi dat de brandweer solidariteit niet beperkt blijft tot eigen post, regio of land, maar ook internationaal betekenis heeft.

Naar aanleiding van het initiatief van bevelvoerder Jan ten Berge uit IJsselmuiden zijn er meerdere acties op gang gekomen. Op dit moment loopt de actie in IJsselmuiden. Jan heeft veel toezeggingen en leveringen en kan de vrachtwagen die hij beschikbaar stelt al redelijk vullen. Aanbieden van goederen kan via J.ten.berge@vrijsselland.nl Naast dit initiatief lopen er nog meer lokale initiatieven waar de brandweer bij aansluit.

Fire Fighters United en Brandweer zonder Grenzen

Op nationaal niveau hebben de Fire Fighters United en Brandweer zonder Grenzen zich verenigd. De FFU is speciaal op Oekraïne gericht en heeft dagelijks contact over de behoeftes van de Oekraïense brandweer en de routes waarlangs getransporteerd kan worden. Contact loopt via Facebook of via Eric Zigenhorn 06-13740747.

Brandweer zonder Grenzen heeft ook goede contacten in Oekraïne en een goed werkend portal om spullen aan te melden. Er is een professioneel intake loket georganiseerd via de website www.brandweerzondergrenzen.nl