Door naar de hoofd inhoud

Brandweerkazerne Heino tijdelijk aan Zwolseweg

2 februari 2024

De brandweerkazerne van Heino is tijdelijk gevestigd aan de Zwolseweg 2 in Heino. Het pand, de voormalige garage Lindeboom, is vanaf 1 februari in gebruik door de brandweer.

In de brandweerkazerne aan de Marktstraat in Heino is asbest aangetroffen. Het betreft een situatie waarbij asbestdeeltjes zijn vrijgekomen. Dit kwam tijdens een onderzoek naar (ver)bouwplannen aan het licht. Het pand is daarop gesloten. Het besmette gebied wordt gesaneerd en schoongemaakt. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de brandweerkazerne aan de Marktstraat weer open gaat. Het gaat in ieder geval om een aantal weken.

Goede brandweerzorg

Het is belangrijk dat Heino en omgeving kan blijven beschikken over goede brandweerzorg. Er is daarom direct naar een vervangende ruimte gezocht. Voormalige garage Lindeboom is op dit moment beschikbaar en geschikt. De brandweervrijwilligers zijn donderdagavond bijgepraat door Veiligheidsregio IJsselland en gemeente Raalte. Omwonenden van de tijdelijke locatie aan de Zwolseweg zijn per brief geĂŻnformeerd. Gemeente Raalte is eigenaar van het pand, Veiligheidsregio IJsselland is huurder. Het besmette gebied is beperkt tot een afgebakend deel in het pand. In de rest van de kazerne zijn geen asbestdeeltjes gevonden. Ook in de onderzochte luchtpompen en bij luchtmetingen zijn geen asbestdeeltjes gevonden.