Door naar de hoofd inhoud

Brexit-impasse

8 april 2019
vrouw met hele grote blauwe knuffel met tekst Brexit

Het Verenigd Koninkrijk (VK) wil de Europese Unie (EU) verlaten. Het VK en de EU hebben onderhandeld over de voorwaarden voor deze zogeheten Brexit, maar dit gaat niet altijd even soepel. Het Verenigd Koninkrijk heeft tot 12 april om een besluit te nemen.

Het VK heeft nu tot 12 april de tijd om: alsnog het akkoord goed te keuren, of te besluiten zonder akkoord te vertrekken (no deal), of opnieuw (langer) uitstel aan te vragen, of af te zien van een Brexit. Welk besluit er ook gemaakt wordt, het heeft gevolgen die we ook hier in IJsselland gaan merken.

Zorg dat Brexit jou niet in de weg zit

Brexit kan iedereen raken, ook al vermoed je dat in de eerste instantie niet. Wil je controleren wat jij nog moet doen om je voor te bereiden op de Brexit? Doe dan de Brexit Impact Scan en lees meer informatie op www.Brexitloket.nl

Stand van zaken Brexit

Op 13 november 2018 bereikten de Europese Unie (EU) en het Verenigd Koninkrijk (VK) een akkoord over Brexit (Engels). De Britse regering en de blijvende 27 EU-landen hebben ingestemd met dit akkoord. Het Britse parlement heeft dit akkoord echter in drie stemmingen afgewezen. Dit betekent dat de Brexit-datum is uitgesteld naar 12 april 2019. Lees hier meer over de stand van zaken.