Coronavirus COVID-19

Het coronavirus leidt tot veel vragen, ook over de gevolgen voor onze regio. Organisaties werken samen om besmettingen te voorkomen en de gevolgen van het nieuwe virus te beperken. Op deze pagina vind je actuele informatie.

Testen op het coronavirus

Heb je klachten die passen bij het coronavirus? Dan kun je je laten testen. Bel voor een afspraak  het landelijke nummer 0800 – 1202. Dit nummer is zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Of maak online een afspraak op www.coronatest.nl

Zorgpersoneel of leraren krijgen tijdelijk voorrang en bellen met nummer 0800 – 8101.

CoronaMonitor IJsselland

Met de CoronaMonitor blijf je op de hoogte van de laatste stand van zaken op het gebied van corona. De CoronaMonitor verschijnt elke woensdag. In deze monitor komen aan bod: coronavirus, testen, bron- en contactonderzoek, zorgcontinuïteit, naleving, handhaving.

Noodverordening en aanwijzingsbesluiten

Om te zorgen dat de maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden, geldt een noodverordening. Deze noodverordening en het bijbehorende aanwijzingsbesluit zijn hieronder te downloaden.

Meer weten over onze regio?

Voor vragen over de diensten van de GGD of over het coronavirus in de regio IJsselland kun je terecht bij het informatienummer 088 – 443 03 70.

Klik op de links hieronder voor meer informatie:

CoronaActueel

CoronaActueel laat iedere maandag, woensdag en vrijdag het beeld in onze regio zien. Hoeveel coronabesmettingen waren er die week en op de dag.
Daarbij geven we een korte regionale uitleg en doen we een oproep.

Voor bepaalde locaties zijn er, op basis van de noodverordening, lokale aanwijzingsbesluiten en intrekkingen van aanwijzingsbesluiten. Via onderstaande button kun je deze per gemeente bekijken. 

Vragen en antwoorden over de maatregelen lees je op de pagina:

Vragen en antwoorden over het coronavirus’.

Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met jouw gemeente.

Nieuws

Nieuwe noodverordening voor Veiligheidsregio IJsselland

29 september 2020
hoofdkantoor veiligheidsregio ijsselland

Update 29 september: Op donderdag 29 september 2020 treedt de nieuwe noodverordening COVID-19 voor Veiligheidsregio IJsselland in werking.

Met het vaststellen van deze nieuwe noodverordening komt de vorige (15 september) te vervallen.

Aangescherpte maatregelen om het virus terug te dringen

28 september 2020
blauwe met gele puntjes staat voor het Coronavirus

Dit is nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De landelijke maatregelen gelden vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur en zijn in elk geval voor de komende drie weken van kracht.

CoronaActueel vanaf vandaag beschikbaar

25 september 2020
corona actueel

CoronaActueel geeft een wekelijks en dagelijks beeld van de coronabesmettingen in onze regio. In één oogopslag zijn aantallen en uitleg te bekijken via onze website.

Testen medewerkers zorg en onderwijs

21 september 2020
banner alleen samen krijgen we corona onder controle

Minister Hugo de Jonge heeft besloten het testbeleid tijdelijk aan te passen. Vanaf maandag 21 september krijgen medewerkers in de zorg en het onderwijs prioriteit voor het testen op het coronavirus. Zorgpersoneel omdat ze onmisbaar zijn bij de bestrijding van het coronavirus. Onderwijspersoneel vanwege de ontwikkeling van de kinderen.

Toename coronabesmettingen in IJsselland verontrustend

17 september 2020
hoofdkantoor veiligheidsregio ijsselland

Het aantal corona besmettingen is ook in IJsselland afgelopen dagen sterk toegenomen. Het belang om ons strakker te houden aan de basisregels is daardoor nog urgenter; om andere regionale maatregelen in de nabije toekomst te voorkomen.

Nieuwe noodverordening voor Veiligheidsregio IJsselland

16 september 2020
hoofdkantoor veiligheidsregio ijsselland

Update 15 september: Op dinsdag 15 september 2020 treedt de nieuwe noodverordening COVID-19 voor Veiligheidsregio IJsselland in werking.

Met het vaststellen van deze nieuwe noodverordening komt de vorige (21 augustus) te vervallen.

Informatienummers

Vragen over het coronavirus? Dan kun je terecht bij het landelijke publieksinformatienummer 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351.

Heb je een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat je in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kun je contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn: 070-4455 888. 

Informatie voor zorginstellingen

Op deze pagina vinden medewerkers van zorginstellingen actuele informatie over de verspreiding en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) in de regio Oost 3.

Veiligheidsregio IJsselland

E: info@vrijsselland.nl
T: 088 - 119 70 00