Coronavirus COVID-19

Het coronavirus leidt tot veel vragen, ook over de gevolgen voor onze regio. Organisaties werken samen om besmettingen te voorkomen en de gevolgen van het nieuwe virus te beperken. Op deze pagina vind je actuele informatie.

Testen op het coronavirus

Heb je klachten die passen bij het coronavirus? Dan kun je je laten testen. Bel voor een afspraak het landelijke nummer 0800 – 1202. Dit nummer is zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Of maak online een afspraak op www.coronatest.nl. Ben je doof of slechthorend of heb je een spraak beperking, klik op de knop voor bellen met gebaren of tekst.

Zorgpersoneel of leraren krijgen tijdelijk voorrang en bellen met nummer 0800 – 8101.

CoronaMonitor IJsselland

Met de CoronaMonitor blijf je op de hoogte van de laatste stand van zaken op het gebied van corona. De CoronaMonitor verschijnt elke woensdag. In deze monitor komen aan bod: coronavirus, testen, bron- en contactonderzoek, zorgcontinuïteit, naleving, handhaving.

Tijdelijke wet maatregelen COVID-19

Vanaf 1 december 2020 is de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 van kracht. Deze wet geldt voorlopig voor drie maanden en hiermee vervalt de noodverordening. Vanaf nu is de ministeriële regeling van kracht. Hierin staan de bestaande maatregelen vastgelegd in wetgeving, Eerste en Tweede kamer krijgen meer betrokkenheid.

Wil je meer weten over de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19, kijk dan hier

Vragen en antwoorden over maatregelen

Vragen en antwoorden over de maatregelen lees je op de pagina:
Vragen en antwoorden over coronamaatregelen.
Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met jouw gemeente of ga onder aan de pagina naar de gemeentelijke pagina’s over het coronavirus.

Voor vragen over de diensten van GGD IJsselland of over het coronavirus in onze regio bel je met het informatienummer
088 – 443 03 70.

CoronaActueel

CoronaActueel laat iedere maandag, woensdag en vrijdag het beeld in onze regio zien. Hoeveel coronabesmettingen waren er die week en op de dag.
Daarbij geven we een korte regionale uitleg en doen we een oproep.

Mondkapjesplicht

De wet brengt ook met zich mee dat een mondkapjesplicht geldt in publieke ruimtes voor personen vanaf 13 jaar.

Voor meer informatie over de mondkapjesplicht, kijk je op deze pagina van de Rijksoverheid.

Verantwoording eerste en tweede golf

Met de ingang van de Tijdelijke Wet Maatregelen is er schriftelijk verslag uitgebracht aan de gemeenteraden over de keuzes die zijn gemaakt in de afgelopen periode.

Informatie voor zorginstellingen

Actuele informatie voor medewerkers van zorginstellingen over de verspreiding en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) in de regio Oost 3.

Nieuws

CoronaActueel: bron- en contactonderzoek is belangrijk

5 maart 2021

De cijfers zijn afgelopen week weer iets gestegen. Deze week zijn er in totaal 869 besmettingen, waarvan 112 besmettingen vandaag.

CoronaActueel: vermijd drukte, ook buiten

26 februari 2021

De cijfers zijn afgelopen week weer iets gestegen. Deze week zijn er in totaal 692 besmettingen, waarvan 114 besmettingen vandaag.

Voorzichtig meer lucht tijdens de lockdown

23 februari 2021
blauwe met gele puntjes staat voor het Coronavirus

De coronamaatregelen vragen veel van ieders uithoudingsvermogen, zowel fysiek als mentaal. Hoe langer de crisis duurt, hoe zwaarder het voor iedereen wordt. De sociale, maatschappelijke en economische effecten van de pandemie tellen na een jaar flink op.

CoronaActueel: risiconiveau zakt & lenteweer op komst

19 februari 2021

Het corona-risiconiveau in IJsselland is gezakt naar ‘zorgelijk’. Een compliment voor alle inspanningen van onze inwoners en bedrijven. We moeten blijven volhouden, maar kunnen er trots op zijn hoe we het in IJsselland met z’n allen doen. Deze week zijn er in totaal 541 besmettingen, waarvan 78 besmettingen vandaag.

Corona-risiconiveau zakt in IJsselland naar ‘zorgelijk’

18 februari 2021
Risicokaart corona IJsselland

Door het dalend aantal besmettingen en minder ziekenhuisopnames, is IJsselland nu als eerste regio gezakt naar een corona-risiconiveau ‘zorgelijk’. Een mooi compliment voor alle inspanningen van onze inwoners en bedrijven die druk bezig zijn met de corona bestrijding!

CoronaActueel: Schaatsen? Vermijd drukte, blijft dicht bij huis

12 februari 2021

Het gaat de goede kant op met het aantal besmettingen in onze regio. Dit moeten we volhouden door ons samen aan de maatregelen te houden. Deze week zijn er in totaal 468 besmettingen, waarvan 77 besmettingen vandaag.

Informatienummers

Vragen over het coronavirus? Dan kun je terecht bij het landelijke publieksinformatienummer 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351.

Heb je een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat je in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kun je contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn: 070-4455 888. 

Veiligheidsregio IJsselland

E: info@vrijsselland.nl
T: 088 - 119 70 00