Coronavirus COVID-19

Het coronavirus leidt tot veel vragen, ook over de gevolgen voor onze regio. Organisaties werken samen om besmettingen te voorkomen en de gevolgen van het virus te beperken. Voor vragen en antwoorden over het coronavirus en de maatregelen ga je naar de website van de Rijksoverheid. Staat je vraag daar niet bij? Neem dan contact op met jouw gemeente of ga onderaan deze pagina naar de gemeentelijke pagina’s over het coronavirus.

Testen op het coronavirus

Heb je klachten die passen bij het coronavirus? Dan kun je je laten testen. Bel voor een afspraak het landelijke nummer 0800 – 1202 (dagelijks bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur). Of maak online een afspraak op www.coronatest.nl. Ben je doof of slechthorend of heb je een spraakbeperking, klik op de knop voor bellen met gebaren of tekst.

Voor vragen over de diensten van GGD IJsselland of over het coronavirus in onze regio bel je met het informatienummer 088 – 443 03 70 (dagelijks bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur).

Samenvatting RBT vergaderingen

Het Regionaal Beleidsteam (RBT) komt sinds de start van de coronacrisis regelmatig bij elkaar. Het Regionaal Beleidsteam van Veiligheidsregio IJsselland bestaat uit de elf burgemeesters van IJsselland en diverse adviseurs. Het RBT heeft als doel om tot afstemming en coördinatie te komen bij rampen en crises, in dit geval gaat het om de bestrijding van de coronacrisis. Weten wat we regionaal bespreken? Klik dan op de knop hieronder:

Ga naar coronamagazine Positief+

Landelijke informatie over het coronavirus

Vragen over het coronavirus? Dan kun je terecht bij het landelijke publieksinformatienummer 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351.

CoronaMonitor IJsselland

De CoronaMonitor geeft de laatste stand van zaken op het gebied van corona: testen, bron- en contactonderzoek, zorgcontinuïteit, naleving, handhaving. De CoronaMonitor verschijnt op de woensdag voorafgaand aan een RBT-vergadering.

Nieuws

Het virus blijft onder ons, waakzaamheid is belangrijk

19 april 2022
blauwe met gele puntjes staat voor het Coronavirus

Op 15 maart hebben we afscheid genomen van de meeste maatregelen. Dit heeft nog niet geleid tot extra druk op de zorg. Toch is het virus niet weg. Dit najaar kunnen we weer een opleving in het aantal besmettingen verwachten, of kan een nieuwe besmettelijke variant opduiken. Het is dus belangrijk om waakzaam te blijven.

Verdere versoepelingen coronamaatregelen

15 maart 2022
blauwe met gele puntjes staat voor het Coronavirus

De afgelopen weken zijn de coronabesmettingen weer opgelopen. De huidige virusvariant is echter minder ziekmakend en het aantal mensen dat met corona op de IC wordt opgenomen is beperkt. Daarom heeft het kabinet besloten om de coronamaatregelen verder te versoepelen. Er gelden nog wel een aantal adviezen. Het kabinet heeft nog geen nieuw weegmoment gepland, maar houdt de situatie goed in de gaten.

Verantwoording crisisorganisatie COVID-19

25 februari 2022
blauwe met gele puntjes staat voor het Coronavirus

De afgelopen twee jaar is er hard gewerkt door het crisisteam van Veiligheidsregio IJsselland. Er is een regionaal operationeel team (ROT ) en regionaal beleidsteam (RBT) actief geweest en deze teams zijn bezet met kundige mensen die dag en (bijna) nacht hebben doorgewerkt.