Coronavirus COVID-19

Het coronavirus leidt tot veel vragen, ook over de gevolgen voor onze regio. Organisaties werken samen om besmettingen te voorkomen en de gevolgen van het nieuwe virus te beperken. Op deze pagina vind je actuele informatie.

Informatienummer

Vragen over het coronavirus? Dan kun je terecht bij het landelijke publieksinformatienummer 0800 - 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351.

Voor vragen over de diensten van de GGD of over het coronavirus in de regio IJsselland kun je terecht bij het informatienummer 088-443 03 70.

Heb je een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat je in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kun je contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn: 070-4455 888. 

Noodverordening en aanwijzingsbesluiten

Om te zorgen dat de maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden, geldt een noodverordening. Deze noodverordening en het bijbehorende aanwijzingsbesluit zijn hieronder te downloaden.

Voor bepaalde locaties zijn er, op basis van de noodverordening van 3 april 2020, lokale aanwijzingsbesluiten. Via onderstaande button kun je deze lokale aanwijzingsbesluiten per gemeente bekijken. 

Informatie voor zorginstellingen

Op deze pagina vinden medewerkers van zorginstellingen actuele informatie over de verspreiding en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) in de regio Oost 3.

Nieuws

Coronamaatregelen verlengd tot en met 28 april

Coronamaatregelen verlengd tot en met 28 april

Het kabinet heeft vandaag besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Voor het aanstaande Paasweekeinde is het dringende advies om ook dan thuis te blijven.

Lees verder >

Corona.steffie.nl: het coronavirus eenvoudig uitgelegd

Corona.steffie.nl: het coronavirus eenvoudig uitgelegd

Vandaag is de website corona.steffie.nl gestart. Op deze website legt uitleghulp Steffie moeilijke informatie over het nieuwe coronavirus op een eenvoudige manier uit. De website is speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking.

Lees verder >

Vragen en antwoorden over recreatie en toerisme

Vragen en antwoorden over recreatie en toerisme

Het Regionaal Beleidsteam (RBT) stelde vrijdag 27 maart 2020 de nieuwe noodverordening vast voor Veiligheidsregio IJsselland. Hierin zijn onder andere specifieke maatregelen opgenomen voor recreatie en toerisme. Wat deze betekenen lees je in de veel gestelde vragen en antwoorden.

Lees verder >

Veiligheidsregio IJsselland

E: info@vrijsselland.nl
T: 088 - 119 70 00