Coronavirus COVID-19

Het coronavirus leidt tot veel vragen, ook over de gevolgen voor onze regio. Organisaties werken samen om besmettingen te voorkomen en de gevolgen van het nieuwe virus te beperken. Op deze pagina vind je actuele informatie.

Testen op het coronavirus

Heb je klachten die passen bij het coronavirus? Dan kun je je laten testen. Bel voor een afspraak  het landelijke nummer 0800 – 1202. Dit nummer is zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Of maak online een afspraak op www.coronatest.nl

Zorgpersoneel of leraren krijgen tijdelijk voorrang en bellen met nummer 0800 – 8101.

CoronaMonitor IJsselland

Met de CoronaMonitor blijf je op de hoogte van de laatste stand van zaken op het gebied van corona. De CoronaMonitor verschijnt elke woensdag. In deze monitor komen aan bod: coronavirus, testen, bron- en contactonderzoek, zorgcontinuïteit, naleving, handhaving.

Noodverordening 

Om te zorgen dat de maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden, geldt een noodverordening. 

Aanwijzingsbesluiten en Ontheffingen

Voor bepaalde locaties zijn er, op basis van de noodverordening, lokale aanwijzingsbesluiten en intrekkingen van aanwijzingsbesluiten. Ook zijn er ontheffingen voor de gebouwen van groot belang. Via onderstaande button kun je deze per gemeente bekijken. 

Meer weten over onze regio?

Voor vragen over de diensten van de GGD of over het coronavirus in de regio IJsselland kun je terecht bij het informatienummer 088 – 443 03 70.

Klik op de links hieronder voor meer informatie:

CoronaActueel

CoronaActueel laat iedere maandag, woensdag en vrijdag het beeld in onze regio zien. Hoeveel coronabesmettingen waren er die week en op de dag.
Daarbij geven we een korte regionale uitleg en doen we een oproep.Vragen en antwoorden over de maatregelen lees je op de pagina:

Vragen en antwoorden over het coronavirus’.

Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met jouw gemeente.

Overige downloads

Nieuws

Nieuwe noodverordening voor Veiligheidsregio IJsselland

14 oktober 2020
hoofdkantoor veiligheidsregio ijsselland

Update 14 oktober: Op woensdag 14 oktober 2020 treedt de nieuwe noodverordening COVID-19 voor Veiligheidsregio IJsselland in werking.

Gedeeltelijke lockdown aangekondigd

13 oktober 2020
blauwe met gele puntjes staat voor het Coronavirus

Dinsdag 13 oktober gaven Mark Rutte en Hugo de Jonge een persconferentie waarin een gedeeltelijke lockdown is aangekondigd. Dit is nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De landelijke maatregelen gelden vanaf woensdag 14 oktober 22.00 uur.

De CoronaMelder-app: vanaf nu voor iedereen beschikbaar

10 oktober 2020
telefoon corona app

Het coronavirus is er nog. Daarom kan vanaf nu iedereen de CoronaMelder-app gebruiken. De app informeert je als je mogelijk bent besmet. Zo kun je voorkomen dat je onbewust een ander besmet.

Steunpunt Coronazorgen

6 oktober 2020

Bij het Steunpunt Coronazorgen vind je informatie over hoe je met je gevoelens en zorgen om kan gaan. Waar nodig krijg je doorverwijzingen voor hulp. Het Steunpunt Coronazorgen is een digitaal informatie- en verwijscentrum (IVC).

Wie en hoeveel mensen in een doorstroomlocatie?

1 oktober 2020
banner alleen samen krijgen we corona onder controle

De landelijke maatregelen geven regio’s de ruimte om te bepalen hoeveel bezoekers er op doorstroomlocaties aanwezig mogen zijn.

Dringend advies: draag een mondkapje

1 oktober 2020

Voor heel Nederland geldt het dringende advies om een mondkapje te dragen in publieke binnenruimtes. Ook met mondkapje houd je 1,5 meter afstand van elkaar. In het OV was een mondkapje al verplicht.

Informatienummers

Vragen over het coronavirus? Dan kun je terecht bij het landelijke publieksinformatienummer 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351.

Heb je een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat je in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kun je contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn: 070-4455 888. 

Informatie voor zorginstellingen

Op deze pagina vinden medewerkers van zorginstellingen actuele informatie over de verspreiding en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) in de regio Oost 3.

Veiligheidsregio IJsselland

E: info@vrijsselland.nl
T: 088 - 119 70 00