Door naar de hoofd inhoud

Coronavirus COVID-19

Sinds het voorjaar van 2022 zijn er geen coronamaatregelen meer. Maar het coronavirus is niet weg. Voor vragen en antwoorden over het coronavirus en de maatregelen ga je naar de website van de Rijksoverheid

Testen op het coronavirus

De GGD-teststraten worden snel gesloten nu het OMT heeft aangegeven dat grootschalig testen geen toegevoegde waarde meer heeft. Dit betekent concreet dat de GGD-teststraten gaan sluiten. Het sluiten van de GGD-teststraten betekent dat mensen die een DCC-herstelbewijs nodig hebben om te reizen deze via de commerciële teststraat kunnen krijgen. Dat geldt nu al voor reizigers die een testbewijs nodig hebben.

Voor vragen over de diensten van GGD IJsselland of over het coronavirus in onze regio bel je met het informatienummer 088 – 443 03 70 (dagelijks bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur).

Samenvatting RBT vergaderingen

Het Regionaal Beleidsteam (RBT) kwam sinds de start van de coronacrisis regelmatig bij elkaar. Het Regionaal Beleidsteam van Veiligheidsregio IJsselland bestaat uit de elf burgemeesters van IJsselland en diverse adviseurs. Het RBT heeft als doel om tot afstemming en coördinatie te komen bij rampen en crises, in dit geval ging het om de bestrijding van de coronacrisis. Weten wat we regionaal bespraken? Klik dan op de knop hieronder:

Ga naar coronamagazine Positief+

Landelijke informatie over het coronavirus

Vragen over het coronavirus? Dan kun je terecht bij het landelijke publieksinformatienummer 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351.

CoronaMonitor IJsselland

Met de CoronaMonitor gaven we de laatste stand van zaken op het gebied van corona: testen, bron- en contactonderzoek, zorgcontinuïteit, naleving, handhaving. Je kunt ze terugkijken door op de knop hieronder te klikken.

Nieuws

Laatste corona-adviezen vervallen

16 maart 2023
blauwe met gele puntjes staat voor het Coronavirus

De laatste corona-adviezen , het (zelf-)test- en isolatieadvies, komen te vervallen. Het kabinet heeft dat besloten op advies van het Outbreak Management Team (OMT) en het Maatschappelijk Impact Team (MIT). 

Het virus blijft onder ons, waakzaamheid is belangrijk

19 april 2022
blauwe met gele puntjes staat voor het Coronavirus

Op 15 maart hebben we afscheid genomen van de meeste maatregelen. Dit heeft nog niet geleid tot extra druk op de zorg. Toch is het virus niet weg. Dit najaar kunnen we weer een opleving in het aantal besmettingen verwachten, of kan een nieuwe besmettelijke variant opduiken. Het is dus belangrijk om waakzaam te blijven.

Verdere versoepelingen coronamaatregelen

15 maart 2022
blauwe met gele puntjes staat voor het Coronavirus

De afgelopen weken zijn de coronabesmettingen weer opgelopen. De huidige virusvariant is echter minder ziekmakend en het aantal mensen dat met corona op de IC wordt opgenomen is beperkt. Daarom heeft het kabinet besloten om de coronamaatregelen verder te versoepelen. Er gelden nog wel een aantal adviezen. Het kabinet heeft nog geen nieuw weegmoment gepland, maar houdt de situatie goed in de gaten.