Coronavirus COVID-19

Het coronavirus leidt tot veel vragen, ook over de gevolgen voor onze regio. Organisaties werken samen om besmettingen te voorkomen en de gevolgen van het nieuwe virus te beperken. Op deze pagina vind je actuele informatie.

Informatienummer

Vragen over het coronavirus? Dan kun je terecht bij het landelijke publieksinformatienummer 0800 - 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351.

Voor vragen over de diensten van de GGD of over het coronavirus in de regio IJsselland kun je terecht bij het informatienummer 088-443 03 70.

Antwoorden op vragen over in relatie tot de noodverordening die van kracht is in Veiligheidsregio IJsselland vind je op deze pagina. Staat je vraag er niet bij, bel dan 088-119 77 77.

Heb je een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat je in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kun je contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn: 070-4455 888. 

Noodverordening en aanwijzingsbesluiten

Om te zorgen dat de maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden, geldt een noodverordening. Deze noodverordening en het bijbehorende aanwijzingsbesluit zijn hieronder te downloaden.

Voor bepaalde locaties zijn er, op basis van de noodverordening van 1 juni 2020, lokale aanwijzingsbesluiten en intrekkingen van aanwijzingsbesluiten. Via onderstaande button kun je deze lokale aanwijzingsbesluiten en intrekkingen van aanwijzingsbesluiten per gemeente bekijken. 

Informatie voor zorginstellingen

Op deze pagina vinden medewerkers van zorginstellingen actuele informatie over de verspreiding en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) in de regio Oost 3.

Nieuws

Nieuwe noodverordening voor Veiligheidsregio IJsselland

Nieuwe noodverordening voor Veiligheidsregio IJsselland

Op maandag 1 juni 2020 om 12:00 uur treedt de nieuwe noodverordening COVID-19 voor Veiligheidsregio IJsselland in werking. Met het vaststellen van deze nieuwe noodverordening komt de vorige te vervallen.

Brandveilig gebruik gebouwen in ‘1,5 meter-samenleving’

Brandveilig gebruik gebouwen in ‘1,5 meter-samenleving’

De komende periode gaan veel organisaties, bedrijven en instellingen nadenken over de manier waarop ze invulling gaan geven aan de 1,5 meter-samenleving. Dit kan betekenen dat de manier waarop mensen samenkomen en het gebruik van ruimten anders wordt dan ’normaal’.

“Ik reken op de inwoners van Veiligheidsregio IJsselland”

“Ik reken op de inwoners van Veiligheidsregio IJsselland”

Het kabinet heeft vanavond bekend gemaakt dat de geplande versoepelingen van de maatregelen per 1 juni doorgaan. “We hebben ruimte, en die hebben we met elkaar verdiend” sprak Mark Rutte.

Corona-aanpak: de volgende stap

Corona-aanpak: de volgende stap

Zolang het coronavirus onder controle blijft, komt er stap voor stap meer ruimte. Per 1 juni kunnen we in Nederland opnieuw enkele maatregelen versoepelen: ‘alleen’ wordt weer iets meer ‘samen’.

Nieuwe noodverordening voor Veiligheidsregio IJsselland

Nieuwe noodverordening voor Veiligheidsregio IJsselland

Op maandag 11 mei 2020 treedt de nieuwe noodverordening COVID-19 voor Veiligheidsregio IJsselland in werking. Met het vaststellen van deze nieuwe noodverordening komt de vorige te vervallen.

Slimmer chillen is corona killen

Slimmer chillen is corona killen

Chillen met je vrienden: hoe doe je dat in coronatijd? Als je zoveel mogelijk thuis moet blijven. Of wel naar buiten mag, maar altijd op anderhalve meter afstand van elkaar moet blijven. Minister Ferdinand Grapperhaus van Veiligheid en Justitie en elf veiligheidsregio’s dagen jou uit om daar creatieve oplossingen voor te bedenken.

Veiligheidsregio IJsselland

E: info@vrijsselland.nl
T: 088 - 119 70 00