Door naar de hoofd inhoud

Feestelijke opening brandweerkazerne Diepenveen

openingshandeling burgemeester en commandant kazerne Diepenveen

De Diepenveense brandweer heeft een nieuwe, duurzame brandweerkazerne. Het nieuwe pand werd zaterdag 11 november feestelijk geopend door burgemeester Ron König. Omdat de vorige brandweerkazerne in Diepenveen niet meer aan alle eisen voldeed, is de nieuwbouw gelijk goed aangepakt.

Uitrukken kan nu nóg sneller doordat de nieuwbouw een kwartslag is gedraaid. De brandweerwagens hoeven daardoor niet meer een haakse bocht te maken, waardoor de brandweerlieden in één keer kunnen wegrijden. De nieuwbouw is daarnaast bijna helemaal energieneutraal. Dat betekent dat deze gasloos is en warmtepompen heeft. De energie voor de warmtepompen wordt opgewekt met zonnepanelen op het dak.

Brandweerkazerne Diepenveen in gebruik

Vanaf begin november 2023 is de kazerne weer in gebruik, ofwel ‘operationeel’. De wekelijkse oefeningen en inzetten vinden dan weer plaats aan de vertrouwde Oranjelaan. Het tijdelijk onderkomen bij de familie Harmelink was tot die tijd de plek voor de brandweervoertuigen en de ploeg rukte vanaf daar uit. Burgemeester Ron König bedankte de familie Harmelink in zijn toespraak en overhandigde hen een geschenk. Ook wenste hij de Diepenveense ploeg veel plezier met hun nieuwe onderkomen

Nieuw huis

Ook directeur veiligheidsregio en commandant brandweer Arjan Mengerink gaf aan: “Dit is het nieuwe huis van de brandweercollega’s. De kazerne Diepenveen is de eerste nieuwe kazerne in de tien jaar dat er een Veiligheidsregio IJsselland is. De ploeg maakte samen al veel mee. Leuke dingen, maar ook minder leuke dingen. Van incidenten tot het verlies van ploeggenoten, maar ook mooie oefenavonden. In deze kazerne gaan zij weer nieuwe herinneringen maken.”