Door naar de hoofd inhoud
Informatiemanager presenteert het incidentbeeld aan het ROT

Informatiemanager ROT (piket)

Als informatiemanager bij het Regionaal Operationeel Team (ROT) ben jij de spil in het informatieproces tijdens incidenten met bestuurlijke impact. Jij zorgt voor een helder overzicht en adviseert op zowel operationeel als bestuurlijk niveau. Samen met de operationeel leider en de communicatieadviseur vorm je het ROT en speel je een cruciale rol in de informatiecoördinatie en besluitvorming. Zoek je een uitdagende neventaak naast je reguliere werk? Dan is de crisisfunctie informatiemanager ROT perfect voor jou.

Wat je doet

Bij een incident met bestuurlijke impact zorg jij als informatiemanager ROT voor een soepel verloop van het informatieproces en een duidelijke beeldvorming op zowel operationeel als bestuurlijk niveau. Je kunt hierbij het netwerk van betrokken partijen overzien en daarop informatie verbinden. Jij ondersteunt en adviseert de operationeel leider, en vormt samen met de communicatieadviseur het ROT. Jullie duiken bijvoorbeeld in operationele coördinatie, scenario’s en bestuurlijke advisering. Het ROT kan uitgebreid worden met experts van onder andere politie, brandweer, de geneeskundige dienst, gemeenten en partners.

Pikettaken:

Samen met 4/5 collega’s vorm je een piketpoule. Eén keer per vijf weken heb je bereikbaarheidsdienst (piket). Je bent dan een week lang 24/7 bereikbaar en klaar om in actie te komen wanneer de pieper gaat.

Wat we bieden

Als informatiemanager ROT heb je een uitdagende en veelzijdige crisisfunctie die je uitvoert naast je normale baan. Je krijgt een opleiding tot informatiemanager ROT, waarbij je jaarlijks ongeveer 40 uur aan trainingen en oefeningen besteedt om je vaardigheden op peil te houden. Daarnaast ontvang je een beschikbaarheidsvergoeding volgens de arbeidsvoorwaardenregeling van je hoofdwerkgever.

Wat we vragen

We zoeken iemand met een dosis flexibiliteit, proactiviteit, stressbestendigheid, daadkracht, nieuwsgierigheid, bestuurlijke flair en een scherp gevoel voor zijn of haar omgeving. Je hebt talent voor analyseren, plannen, organiseren en coördineren. Daarnaast ben je accuraat, digitaal vaardig en werk je graag samen in een team.

Daarnaast vragen we het volgende:

  • Je bent werkzaam bij Veiligheidsregio IJsselland of een van haar partnerorganisaties, zoals Politie, GGD, Waterschap, Provincie, gemeente.
  • Je hebt toestemming van je werkgever.
  • Tijdens bereikbaarheidsdiensten (piket) ben je 24/7 bereikbaar en bij een niet-acute situatie beschikbaar om de eerste (chaotische) fase voor je rekening te nemen om het daarna over te dragen aan de staande organisatie of een collega informatiemanager.
  • Je woont/verblijft bij voorkeur in onze regio en/of kan binnen 30 minuten in Zwolle zijn.

Interesse?

Solliciteer via sollicitatie@vrijsselland.nl onder vermelding van ‘Informatiemanager ROT’. We zijn benieuwd naar jouw motivatie! Na het verstrekken van je CV en motivatie ontvang je een bevestiging en ons privacy statement voor akkoord.

Wil je meer weten over deze functie? Neem contact op met Cees Jan Bloemendaal, waarnemend teamleider Veiligheidsbureau (06-53355594) of Coen Vaarkamp, Adviseur Crisisbeheersing & Informatiemanager (06-30728675). Je bent van harte welkom om met hen een kop koffie te drinken, terwijl zij al jouw vragen beantwoorden en vertellen over de crisisfunctie en de organisatie. Liever mailen, dat kan via crisisorganisatie@vrijsselland.nl.