Door naar de hoofd inhoud

Interactieve regiokaart Brandweer IJsselland

Hoe zijn de 35 brandweerposten geografisch verspreid in IJsselland, wat voor materieel staat er en hoeveel mensen heeft een post maximaal nodig om goed uit te kunnen rukken?

Wie snel een antwoord wil op deze vragen, vindt ze op de interactieve regiokaart van Brandweer IJsselland op Brandweer.nl, de landelijke site voor alle 25 brandweerregio’s in Nederland.

IJsselland heeft de primeur met deze nieuwe tool die in de toekomst nog verder ontwikkeld kan worden.

Mensen en materieel

De regiokaart werd ontwikkeld in samenwerking met het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) en de webdesigner van Brandweer Nederland. De kaart is te vinden op de homepage van Brandweer IJsselland, vlak onder de nieuwsitems. Je kunt een post uit de lijst selecteren of op de kaart klikken. In het scherm rechts naast de kaart zie je een overzicht van brandweermensen en materieel op de posten. We hebben per post het aantal brandweermensen vermeld dat maximaal nodig is om goed uit te kunnen rukken. Bij de voertuigpresentatie zie je alleen de belangrijkste voertuigen of in ieder geval de voertuigen die het meest tot de verbeelding spreken.

Landelijk en regionaal

Brandweer.nl is de landelijke website van de 25 brandweerregio’s. Op deze site delen we landelijk en regionaal nieuws en het is dé plek voor publieksinformatie. Denk bijvoorbeeld aan preventie- en wervingscampagnes, mooie ervaringsverhalen en algemene informatie over de brandweer en brandweertaken.