Door naar de hoofd inhoud

Jaarwisseling ’21-’22: : relatief rustige nacht, meer kleinere branden

1 januari 2022
elf gemeenten veiligheidsregio IJsselland ingetekend op kaart

We kijken terug op een relatief rustige jaarwisseling zonder grote incidenten. Brandweer IJsselland is vanaf 31 december 0.00 uur tot 1 januari 7.00 uur 66 keer uitgerukt voor incidenten.

De jaarwisseling in IJsselland was voor de brandweer relatief rustig; er waren geen grote incidenten. Opvallend is dat er een stijging zichtbaar is ten opzichte van vorig jaar in het aantal kleinere branden (vreugdevuren) waar de brandweer voor moest uitrukken. In de hele regio was er sprake van een prima sfeer zowel overdag als ‘s nachts. Ook was de samenwerking tussen de hulpdiensten goed. Wij hebben deze periode geen meldingen ontvangen van agressie of geweld tegen brandweermedewerkers.

Algemeen

In regio IJsselland zien we in algemene zin ook een rustig beeld. Er hebben zich verder geen grote ordeverstoringen voorgedaan en de ME is ook niet ingezet in IJsselland. In regio IJsselland is het carbidschieten erg populair, ook afgelopen dag. IJsselland is aangesloten bij de BOCK campagne (Bewust Oplettende Carbid Knaller) waarbij mensen uitleg krijgen om op een veilige manier carbid te schieten.

Data IFV

Ieder jaar wil heel Nederland op 1 januari weten hoeveel incidenten er hebben plaatsgevonden tijdens de jaarwisseling. Het IFV heeft een dashboard ontwikkeld dat inzicht geeft in de nieuwjaarincidenten en gebaseerd is op data met uniforme rekenregels. De gegevens over het aantal en soort meldingen tussen 31 december 2020 00.00 uur en 1 januari 2020 08.00 uur (32 uur) in alle veiligheidsregio’s worden gepubliceerd via deze website. Het is de tweede keer dat dit op deze manier gebeurt. Omdat iedere veiligheidsregio in het verleden aantallen incidenten aanleverde volgens andere definities en tijdsperioden, zijn de cijfers van afgelopen en komende jaarwisseling niet één op één te vergelijken met de cijfers van voor die tijd.