Door naar de hoofd inhoud

Leerlingen krijgen EHBO-les

27 maart 2019
jongen in PEC voetbal shirt met hand in verband

Weten wat je moet doen bij ongevallen is erg belangrijk. Tijdens de Week van de Vitaliteit organiseerde Veiligheidsregio IJsselland een EHBO-les voor de leerlingen van Playing for Success om zo het veiligheidsbewustzijn van de kinderen te vergroten.

Tijdens de EHBO-les leerden de kinderen de basis van het verlenen van eerste hulp, zoals het aanleggen van een verbandje en hoe ze pleisters op verschillende wijze kunnen gebruiken. Daarnaast mochten ze het ook toepassen in de praktijk, bij elkaar maar ook bij Nienke Olthof en Maud Asbroek, speelsters van PEC Zwolle Vrouwen.

Playing for succes

Playing for Success is een uniek programma dat zich richt op leerlingen in het basisonderwijs, die om sociaal emotionele redenen niet de prestaties leveren op school die van hen verwacht worden. Gedurende 12 weken werken de leerlingen aan hun sociale (prestaties) in een bijzondere omgeving: het MAC3PARK stadion van PEC Zwolle. Het programma zorgt ervoor dat ze weer in zichzelf gaan geloven waardoor de prestaties op school verbeteren. En wat is er nu leuker om dat te doen in het stadion. Spelers en speelsters van PEC Zwolle nemen regelmatig deel aan de bijeenkomsten om kinderen nog eens extra te motiveren.

Foto: Theo Smits