Door naar de hoofd inhoud

Liveblog: Grote woningbrand Manegestraat Deventer (gesloten)

14 mei 2024

Dinsdagmiddag rond half 2 zijn wij gealarmeerd voor een grote woningbrand aan de manegestraat in Deventer. Via dit liveblog zijn de ontwikkelingen te volgen.

Update 16:11

De brandweer voert controles uit, onder andere bij omliggende woningen op CO2 en rook, en er wordt gekeken of de bewoners van de woningen terug kunnen naar hun huis.

Dit liveblog wordt gesloten.


Update 15:37

Een persoon is nagekeken door de ambulance vanwege rookinhalatie. Het was niet nodig om naar het ziekenhuis te gaan.

Op dit moment worden de gevels met een kraan verwijderd van de woningen.


Update 15:10

De burgemeester van Deventer, Ron König is ook ter plaatse om te praten met de bewoners, omwonenden en de brandweer.


Update 14:33

Het sein brand meester is gegeven. Dat betekent dat de brand onder controle is. De brandweer is voorlopig nog wel bezig met de brand.


Update 14:16

Er is een uitslaande brand bij het dak. Daarbij zijn drie woningen beschadigd, er is sprake van veel rook- en waterschade. De bewoners hebben de woningen op tijd kunnen verlaten. Er werden werkzaamheden aan de gevel uitgevoerd toen er brand uitbrak. De gevel stond nog los van de woning omdat daaraan gewerkt werd. Salvage is onderweg voor de schadeafhandeling. Er wordt dan er gekeken of de losstaande gevels veilig in z’n geheel verwijderd kunnen worden.


Update: 13:30

Wij zijn gealarmeerd voor een grote brand in Deventer. De woordvoerder is onderweg. Hebt u last van de rook, sluit ramen en deuren en zet, indien mogelijk, ventilatie uit.

Bij de brand komt rook vrij, dat is altijd schadelijk. Daar lees je hier meer over: https://www.brandweer.nl/onderwerpen/blijf-uit-de-rook/