Door naar de hoofd inhoud

Nieuwe e-module: Als first responder aan zet

21 december 2021
voertuigen-sneeuw-auto-striping-Mobiel

Als hulpverlener (first responder) van de brandweer, ambulancezorg of politie kom je in veel verschillende situaties terecht. Welke keuzes maak je dan en waarom? Welke overwegingen gaan er door je hoofd? De nieuwe e-module Als first responder aan zet helpt je bij het vergroten van je bewustwording bij een incident.

Je doorloopt verschillende praktijkvoorbeelden, toegespitst op jouw dienst. Je krijgt concrete tips, onderbouwd met theorie, die je helpen bij je overwegingen en keuzes. Deze e-module is interessant voor hulpverleners (first responders) van de brandweer, ambulancezorg en politie/Koninklijke Marechaussee (KMar).

Casuïstiek

Het uitgangspunt van de module is casu├»stiek. Aan de hand van concrete voorbeelden vergroot je je kennis en inzicht en het is direct is toe te passen in de praktijk. Voorbeelden van situaties in deze e-learning zijn een onwelwording in een flatgebouw en op een treinstation. Als first responder aan zet is tot stand gekomen in samenwerking met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), Ambulancezorg Nederland (AZN), GAGS’en, Brandweer Nederland, Defensie CBRN Centrum, Koninklijke Marechaussee, Politie, TNO en het IFV.

In korte tijd kennis bijspijkeren

Carian Cools, decaan van de GHOR academie, is een van de inhoudelijk betrokkenen vanuit het IFV. “In korte tijd en op een leuke en interactieve manier, spijkeren hulpverleners hun kennis bij met deze e-module. Centraal staat wat kun je als first responder kunt tegenkomen op een plaats incident.”

Naar de e-module

De e-module Als first responder aan zet is gratis beschikbaar via onderstaande link. Het doorlopen van de module duurt ongeveer 1,5 uur.