Door naar de hoofd inhoud

Nieuwe tankautospuiten

1 februari 2021

Op maandag 1 februari zijn er twee gloednieuwe tankautospuiten afgeleverd bij de posten Slagharen en Zwolle Noord. Een toekomstproof voertuig dat 24/7 inzetbaar is voor brandbestrijding en hulpverlening

De posten Dalfsen, Bergentheim en Welsum kunnen binnenkort ook zo’n nieuwe tankautospuit verwachten. Kenbri Fire Fighting levert in totaal 23 tankautospuiten in een periode van vier jaar. Eind 2022 zijn twintig posten voorzien van een nieuwe auto.

De tankautospuiten zijn aan vervanging toe. Met deze nieuwe auto’s maken we een stap voorwaarts en zijn we voorbereid op de toekomst.

Eddy Scholten, projectleider

Tankautospuit

Drie jaar geleden is de opdracht bij Kenbri Fire Fighting neergelegd om 23 nieuwe tankautospuiten te leveren. De wensen en eisen zijn in kaart gebracht en het hele traject is opgepakt door een projectgroep. Dat heeft tot een fantastisch resultaat geleid. Want de nieuwe tankautospuit is onder andere voorzien van een hydraulische lier, een nieuwe pompunit met standaard HD-aansluiting, een lichtmast met LED verlichting, een oprolsysteem en ophanging voor de O-bundels, een 360 graden camerasysteem en een 6,5 kVa stroomgenerator.

Project

Achter de schermen wordt het proces continu gemonitord en bijgesteld waar nodig. Zodra de nieuwe auto is opgeleverd staat er nog een flinke taak te wachten voor de organisatie: de voertuigen moeten (deels) voorzien worden van nieuwe  bepakking en diverse systemen, de laders voor het gereedschap moeten worden ingebouwd en ook aan de kleinste dingen zoals een tankpas wordt gedacht. Daarnaast wordt er een lesprogramma ontwikkeld voor chauffeurs en manschappen om de nieuwe auto te bedienen.

Er worden in 2021 nieuwe tankautospuiten geleverd aan de posten Slagharen, Zwolle Noord, Dalfsen, Bergentheim, Welsum, Kampen, Wesepe, De Krim, Deventer, Bathmen, Wijhe, Raalte, Balkbrug, Diepenveen en Luttenberg.