Verhalen van Veiligheidsregio IJsselland

Verhalen over de mensen, gebeurtenissen en bijzonderheden van Veiligheidsregio IJsselland. Wil je weten wat een brandweervrijwilliger doet? Of wat het werk bij Facilitaire Zaken zo leuk maakt? Klik door op de verhalen van onze collega’s. 

Diana: alles wat je kunt moet je doen

19 augustus 2021

Diana werkt als managementassistent bij team Risicobeheersing. Daarnaast is zij communicatieadviseur CoPI/woordvoerder brandweer en heeft zij eens in de vijf/zes weken piket.

Evelien: zet zich in voor talentontwikkeling

8 juli 2021

Evelien werkt als hrm-adviseur voor Veiligheidsregio IJsselland. De laatste drie jaar is ze vrij gemaakt om talentontwikkeling meer op de kaart te zetten.

Selectiedag: wel of niet geschikt als manschap

17 juni 2021
inzet brandweer met straalpijp in container

Op 15 en 22 mei waren de selectiedagen voor nieuwe manschappen aan de kazerne in Zwolle Zuid. Tijdens de selectiedag legt de kandidaat een aantal theorie- en praktijktesten af om te kijken of het werk bij de brandweer bij hem of haar past.

Mike: veel vrijheid om eigen tijd in te vullen

3 juni 2021

Mike werkt als uitvoerend medewerker vakbekwaamheid. Daarnaast is hij vrijwillig bevelvoerder voor de post in Wijhe, plaatsvervangend teamleider STH (Specialisme Technische Hulpverlening), voertuigbediener, chauffeur én schipper.

Teamleider Tom: de brandweer is een familiebedrijf

29 april 2021

Tom werkt als teamleider brandweerzorg voor alle kazernes in de gemeente Deventer en Raalte. Daarnaast is hij Hoofdofficier van Dienst, taakcommandant en leider CoPI (Commando Plaats Incident).

Brandweerman Rik: krijgt energie van zijn werk

15 april 2021
Rik Westerbaan

Rik werkt als trajectbegeleider bij Brandweer IJsselland en is bevelvoerder in Dedemsvaart en Kampen. Hij is lid van Handcrew Overijssel en draait ook regelmatig dienst bij brandweer Zwolle.

Milou: een bijdrage leveren aan veiligheid

1 april 2021

Milou werkt als adviseur crisisbeheersing en informatiemanager CoPI (Commando Plaats Incident) / ROT (Regionaal Operationeel Team) in de crisisorganisatie.

Wenco: de posten faciliteren bij het oefenen

18 maart 2021

Wenco werkt als uitvoerend medewerker vakbekwaamheid, kerninstructeur en is opgeleid als specialist opleiden en oefenen en officier van dienst. Daarnaast is hij vrijwillig bevelvoerder op de kazerne in Zwolle. 

Brandweerman Roel: van hobby naar beroep

25 februari 2021

Roel werkt als manschap, bedienaar redvoertuig, chauffeur, duiker, duikploegleider, gaspakdrager én bevelvoerder in Deventer. “Ik heb echt van mijn hobby mijn beroep gemaakt.”

Brandweerman Wim: leuk en uitdagend werk

21 januari 2021

Wim werkt als beroepsbrandweer manschap, chauffeur en duiker op de kazerne in Zwolle. “Die afwisseling maakt het voor mij extra leuk en uitdagend.”

Maurice: een breed takenpakket bij Beheer & Techniek

10 december 2020

Maurice werkt als medewerker Beheer en Techniek en hij is woordvoerder brandweer/communicatieadviseur CoPI (Commando Plaats Incident) voor de crisisorganisatie. Daarnaast is hij ook nog vrijwilliger voor de post in Nieuwleusen.

Teamleider Norbert: de GHOR als verbinder

24 november 2020

Norbert werkt als teamleider en hoofd voor de GHOR. “De meerwaarde van ons team zit in het leggen en onderhouden van de verbinding tussen organisaties, zoals ziekenhuizen en zorginstellingen.”

ICT-architect Jan-Anne: blik op de toekomst

11 november 2020

Jan-Anne werkt binnen team Informatie en Automatisering als ICT-architect. “Ik probeer de technische kant van diverse vraagstukken in kaart te brengen. Daarbij houden we altijd rekening met de toekomst.”

Brandweerman Robin: het liefste in de aanvalsploeg

15 oktober 2020
Robin-ademlucht

Robin werkt als beroeps manschap, chauffeur, voertuigbedienaar én duiker op kazerne Deventer. Daarnaast is hij ook nog vrijwilliger en LAV’er (Lokaal Aanspreekpunt Vakbekwaamheid) in Wijhe.

Communicatieadviseur Bianca: samenwerking met gemeenten

1 oktober 2020
Bianca belt

Bianca werkt als strategisch communicatieadviseur bij Veiligheidsregio IJsselland en is sinds maart 2020 betrokken bij het corona crisisteam. “We werken als veiligheidsregio intensief samen met de gemeenten.”

Brandweervrijwilliger Silvan: saamhorigheid is belangrijk

15 september 2020
silvan in hoogwerker

Silvan werkt als brandweervrijwilliger bij post Kampen en als regiovrijwilliger in Almere. “Je streeft als ploeg één doel na en daarin is saamhorigheid erg belangrijk. En dat kan ik zowel in Kampen als Almere vinden.”

Katja Scholing: zorgt voor creatieve oplossingen

31 augustus 2020
Katja voor het gebouw

Katja werkt voor het team Facilitaire zaken als senior medewerker Facilitaire Services, Inkoop & Contractbeheer. “Samen met collega’s zorg ik er voor dat alles rondom de facilitaire zaken goed reilt en zeilt.”

Specialist Vakbekwaamheid geeft een kijkje in zijn werkdag

18 augustus 2020
collega bij kazerne dedemsvaart

Jelle is Specialist Vakbekwaamheid, officier van dienst brandweer én ploegleider van post Hardenberg. “Ik kijk altijd of ik wat kan doen.”

Veiligheidsregio IJsselland

E: info@vrijsselland.nl
T: 088 - 119 70 00