Door naar de hoofd inhoud

Verhalen van Veiligheidsregio IJsselland

Verhalen over de mensen, gebeurtenissen en bijzonderheden van Veiligheidsregio IJsselland. Wil je weten wat een brandweervrijwilliger doet? Of wat het werk bij Facilitaire Zaken zo leuk maakt? Klik door op de verhalen van onze collega’s. 

Jan: geboren in het uniform

29 februari 2024

Jan is adviseur risicobeheersing, officier van dienst communicatie (woordvoerder) en coördinator bij het team Collegiale Ondersteuning.

Aan de hand van foto’s, terug te zien op ons Instagramaccount in de highlight “Volgdag Jan” laat Jan zien wat zijn werk inhoudt.

Rob: het onvoorspelbare geeft mij energie

1 februari 2024

Rob is specialist operationele voorbereiding, brandonderzoeker en hij heeft een piketfunctie als Officier van Dienst.

Aan de hand van foto’s, terug te zien op ons Instagramaccount in de highlight “Volgdag Rob” laat Rob zien wat zijn werk inhoudt.

Joep: mijn werk doet ertoe

23 november 2023

Joep is specialist risicobeheersing en daarnaast heeft hij een piketfunctie als informatiemanager CoPI.

Aan de hand van foto’s, terug te zien op ons Instagramaccount in de highlight “Volgdag Joep” laat Joep zien wat zijn werk inhoudt.

Ineke: Ik ben een verbinder

2 november 2023

Ineke Bruinsma is HRM adviseur bij zowel de Veiligheidsregio IJsselland als GGD IJsselland. Daarnaast is zij in opleiding voor Officier van Dienst Communicatie.

Aan de hand van foto’s, terug te zien op ons Instagramaccount in de highlight “Volgdag Ineke” laat Ineke zien wat haar werk inhoudt.

Kristan: “het is zoveel meer dan brand blussen”

19 oktober 2023

Kristan is aspirant manschap bij Brandweer Zwartsluis en scheepsmonteur bij Scheepstechniek Arjan Rigterink Zwartsluis

Aan de hand van foto’s, terug te zien op ons Instagramaccount in de highlight “Volgdag Kristan” laat Kristan zien wat zijn werk inhoudt.

Interregionale burenhulp in Kuinre

18 september 2023
vier brandweermannen op een brug

Gerard (54) heeft de brandweergenen van zijn opa doorgegeven aan zoons Albert Jan (26) en Evert (24). Inmiddels is schoonzoon Marco (27) ook begonnen aan de opleiding voor manschap. Ze zitten bij verschillende kazernes en doen ook niet moeilijk over interregionale burenhulp.

Victoria: manusje van alles

3 augustus 2023

Victoria is juridisch adviseur en functionaris gegevensbescherming.

Aan de hand van foto’s, terug te zien op ons Instagramaccount in de highlight “Volgdag Victoria” laat Victoria zien wat haar werk inhoudt.

Jules: iedere minuut telt

6 juli 2023

Jules is brandweerman bij de 24-uursdienst in Deventer. Ook is hij duikexaminator en onderdeel van de handcrew. Dit is het team dat zich richt op natuurbrandbestrijding. 

Aan de hand van foto’s en video’s, terug te zien op ons Instagramaccount in de highlight ‘Volgdag Jules’ laat Jules zien wat zijn werk inhoudt.

Jeroen: samen werken aan digitale veiligheid

15 juni 2023

Jeroen Altorf werkt als adviseur informatieveiligheid en heeft een piketfunctie als Officier van Dienst (OvD). Daarnaast volgt hij de deeltijdopleiding Security Management.

Aan de hand van foto’s en video’s, terug te zien op ons Instagramaccount in de highlight ‘Volgdag Jeroen’, laat Jeroen zien wat zijn werk inhoudt.

Joshua: voorbereiden op het onbekende

1 juni 2023

Joshua werkt als adviseur crisisbeheersing, hoofd informatie crisiscommunicatie (HIN-c) en is momenteel bezig met een opleiding voor de piketfunctie als informatiemanager CoPI (Commando Plaats Incident). 

Aan de hand van foto’s en video’s, terug te zien op ons Instagramaccount in de highlight ‘Volgdag Joshua’, laat Joshua zien wat zijn werk inhoudt.

Harry: passie voor het overbrengen van kennis

26 april 2023

Harry is opleidingskundig adviseur, adviseur gevaarlijke stoffen (AGS) én is twee keer per maand vrijwilliger bij de brandweer in Zwolle. 

Aan de hand van foto’s en video’s, terug te zien op ons Instagramaccount in de highlight ‘Volgdag Harry’, laat Harry zien wat zijn werk inhoudt.

Merel: informatie gestuurd werken

6 april 2023
Merel bij TS

Merel Jager is informatiespecialist Geo/Bi. Informatiemanagement wordt steeds belangrijker binnen onze organisatie. We baseren steeds meer beslissingen op cijfers en trends: informatie gestuurd werken.

Housekeeper Ben: collega’s thuis laten voelen op kantoor

23 maart 2023

Ben is housekeeper voor de brandweerkazernes in Zwolle en werkt voornamelijk op de locatie in Zwolle-Zuid. 

Aan de hand van foto’s en video’s, terug te zien op ons Instagramaccount in de highlight “Volgdag Ben”, laat Ben zien wat zijn werk inhoudt.

“Ik ben er onbevangen ingestapt”

8 maart 2023

Bij Brandweer IJsselland werken op dit moment 48 vrouwen. Daarvan werken er 44 als vrijwilliger en vier als beroeps in de 24-uursdienst. Zij leveren een bijdrage aan een veilig IJsselland en daar zijn we ontzettend trots op. Ons beroep lijkt aan de buitenkant misschien op een mannenberoep. Maar niets is minder waar. Het brandweervak is uitdagend en mooi. Oók voor vrouwen.

Mariska: dienstbaar zijn geeft mij energie

22 februari 2023

Mariska is ondersteuner brandweerzorg en werkt voornamelijk vanuit de brandweerkazerne in Deventer. Ze is verantwoordelijk voor administratieve, procesmatige en facilitaire ondersteuning zodat het werk bij de brandweer zo goed mogelijk verloopt.  

Aan de hand van foto’s en video’s, terug te zien op ons Instagramaccount in de highlight “Volgdag Mariska”, laat Mariska zien wat haar werk inhoudt.

Ruben: werken met een rood hart

26 januari 2023

Ruben is specialist risicobeheersing, manschap in Deventer en zit bijna tien jaar bij de vrijwillige brandweer in Almelo. 

Janny: samen bouwen aan de crisiscommunicatie

8 december 2022

Janny is Coördinator/adviseur Crisiscommunicatie bij het Veiligheidsbureau, het team dat ervoor zorgt dat de crisisorganisatie van Veiligheidsregio IJsselland 24/7 paraat staat voor elf gemeenten in IJsselland.

Lianne: anderen helpen, daar doe ik het voor

23 november 2022

Lianne is beroeps manschap, chauffeur, schipper en bedienaar specialistische voertuigen. 

Koos: van alle markten thuis

3 november 2022

Koos is medewerker Beheer en Techniek, kerninstructeur IJsselland én instructeur bij de BOGO (stichting brandweeropleidingen). Daarnaast is hij lid van de OR en vrijwillig bevelvoerder en ploegleider voor de post in Ommen.

Diederik: ik werk graag met verschillende mensen

24 oktober 2022

Diederik is specialist operationele voorbereiding bij team Incidentbestrijding en manschap in Deventer.

Roan: fascinatie voor hulpdiensten

28 september 2022

Roan werkt als contentspecialist bij team Communicatie. Hij is deze maand begonnen bij de Veiligheidsregio en ondersteunt het team door middel van foto en video.

Yorick: goede voorbereiding is het halve werk

25 augustus 2022

Yorick werkt als adviseur crisisbeheersing, coördinator MOTO (Multidisciplinair Opleiden, Trainen en Oefenen) en informatiemanager CoPI (Commando Plaats Incident).

Didier: hulpverlenen zit in mijn DNA

28 juli 2022

Didier werkt als ploegleider, bevelvoerder, duikploegleider, manschap, bedienaar redvoertuig én hij zit in de ontwikkelpool voor de piketfunctie van Officier van Dienst.

Familieportret: broers manschap in Heino

13 juni 2022

Kevin (34) en Dennis (31) Boerdijk zijn allebei manschap in Heino. Dennis is daarnaast ploegleider. Kevin zit in de verzorgingsploeg, is sinds kort chauffeur en hij is ook regiovrijwilliger in Zwolle.

Brandweerman Melvin: Van hobby naar beroep

6 mei 2022

Melvin had vorige maand zijn eerste maand als manschap A bij de beroepsbrandweer in Deventer. Hiervoor heeft hij negen jaar ervaring opgedaan bij de vrijwillige post in Dalfsen als manschap, bevelvoerder en chauffeur (en dat blijft hij doen). Daarnaast is hij sinds vorig jaar actief bij STH (specialisme technische hulpverlening) Oost.

Anniek: Geen enkele dag is hetzelfde

31 maart 2022
Anniek Helder bij gele auto

Anniek werkt als beleidsadviseur voor team GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) en heeft een piketfunctie als informatiemanager CoPI (Commando Plaats Incident). Ze vertegenwoordigt de geneeskundige kolom bij de werkgroep MOTO (multidisciplinair opleiden, trainen en oefenen).

Fleur: met en zonder pieper zinvol werk

3 maart 2022

Fleur is HOvD (hoofd officier van dienst), adviseur management & bestuur én coördinator nazorg. Als HOvD kan zij drie rollen invullen: Leider CoPI (commando plaats incident), taakcommandant of algemeen commandant brandweer.

Brandweerman Harley: gaat voor teamwork

9 februari 2022

Harley is bevelvoerder en ploegcommandant bij de brandweer in Kampen én bij de vliegbasis Eindhoven.

Projectmanager Bart: houdt van het onvoorspelbare

24 november 2021

Bart Goldsteen werkt sinds begin 2015 voor Veiligheidsregio IJsselland en heeft sinds maart 2021 een tijdelijke functie als projectmanager COVID bij de GGD. De grootste uitdaging in zijn werk is niet weten wat er komen gaat. Het is onduidelijk hoe COVID zich ontwikkelt, welke landelijke besluiten er worden genomen en daar snel naar kunnen handelen.

Arjan Mengerink werkt mee bij Deventer brandweer

25 oktober 2021

Op uitnodiging van de Deventerse C-ploeg draaide commandant brandweer en directeur veiligheidsregio Arjan Mengerink vrijdag 22 oktober een 24-uursdienst mee. “Nu is het voor mij eindelijk tijd om ‘achterstallig onderhoud’ in te halen. Ik wil mijn collega’s leren kennen en dit was een mooie manier om daarmee te starten.”

Davy: geen dienst is hetzelfde

19 oktober 2021

Davy werkt als brandweercentralist op de Meldkamer Oost-Nederland (MON) in Apeldoorn. Daarnaast is hij ook manschap, chauffeur, oefenleider en bevelvoerder in opleiding bij de vrijwillige brandweer in Hoenderloo én draait hij 24-uurs diensten als manschap/kazernering bij de post Apeldoorn centrum.

Cees-Jan: AGS zorgt voor een veilige (werk)omgeving

21 september 2021
volgdag AGS metercheck

Cees-Jan werkt als coördinator Bevolkingszorg bij onze organisatie en is adviseur gevaarlijke stoffen (AGS) op piket.

Diana: alles wat je kunt moet je doen

19 augustus 2021

Diana werkt als managementassistent bij team Risicobeheersing. Daarnaast is zij communicatieadviseur CoPI/woordvoerder brandweer en heeft zij eens in de vijf/zes weken piket.

Evelien: zet zich in voor talentontwikkeling

8 juli 2021

Evelien werkt als hrm-adviseur voor Veiligheidsregio IJsselland. De laatste drie jaar is ze vrij gemaakt om talentontwikkeling meer op de kaart te zetten.

Selectiedag: wel of niet geschikt als manschap

17 juni 2021
inzet brandweer met straalpijp in container

Op 15 en 22 mei waren de selectiedagen voor nieuwe manschappen aan de kazerne in Zwolle Zuid. Tijdens de selectiedag legt de kandidaat een aantal theorie- en praktijktesten af om te kijken of het werk bij de brandweer bij hem of haar past.

Mike: veel vrijheid om eigen tijd in te vullen

3 juni 2021

Mike werkt als uitvoerend medewerker vakbekwaamheid. Daarnaast is hij vrijwillig bevelvoerder voor de post in Wijhe, plaatsvervangend teamleider STH (Specialisme Technische Hulpverlening), voertuigbediener, chauffeur én schipper.

Teamleider Tom: de brandweer is een familiebedrijf

29 april 2021

Tom werkt als teamleider brandweerzorg voor alle kazernes in de gemeente Deventer en Raalte. Daarnaast is hij Hoofdofficier van Dienst, taakcommandant en leider CoPI (Commando Plaats Incident).

Brandweerman Rik: krijgt energie van zijn werk

15 april 2021
Rik Westerbaan

Rik werkt als trajectbegeleider bij Brandweer IJsselland en is bevelvoerder in Dedemsvaart en Kampen. Hij is lid van Handcrew Overijssel en draait ook regelmatig dienst bij brandweer Zwolle.

Milou: een bijdrage leveren aan veiligheid

1 april 2021

Milou werkt als adviseur crisisbeheersing en informatiemanager CoPI (Commando Plaats Incident) / ROT (Regionaal Operationeel Team) in de crisisorganisatie.

Wenco: de posten faciliteren bij het oefenen

18 maart 2021

Wenco werkt als uitvoerend medewerker vakbekwaamheid, kerninstructeur en is opgeleid als specialist opleiden en oefenen en officier van dienst. Daarnaast is hij vrijwillig bevelvoerder op de kazerne in Zwolle. 

Brandweerman Roel: van hobby naar beroep

25 februari 2021

Roel werkt als manschap, bedienaar redvoertuig, chauffeur, duiker, duikploegleider, gaspakdrager én bevelvoerder in Deventer. “Ik heb echt van mijn hobby mijn beroep gemaakt.”

Brandweerman Wim: leuk en uitdagend werk

21 januari 2021

Wim werkt als beroepsbrandweer manschap, chauffeur en duiker op de kazerne in Zwolle. “Die afwisseling maakt het voor mij extra leuk en uitdagend.”

Maurice: een breed takenpakket bij Beheer & Techniek

10 december 2020

Maurice werkt als medewerker Beheer en Techniek en hij is woordvoerder brandweer/communicatieadviseur CoPI (Commando Plaats Incident) voor de crisisorganisatie. Daarnaast is hij ook nog vrijwilliger voor de post in Nieuwleusen.

Teamleider Norbert: de GHOR als verbinder

24 november 2020

Norbert werkt als teamleider en hoofd voor de GHOR. “De meerwaarde van ons team zit in het leggen en onderhouden van de verbinding tussen organisaties, zoals ziekenhuizen en zorginstellingen.”

ICT-architect Jan-Anne: blik op de toekomst

11 november 2020

Jan-Anne werkt binnen team Informatie en Automatisering als ICT-architect. “Ik probeer de technische kant van diverse vraagstukken in kaart te brengen. Daarbij houden we altijd rekening met de toekomst.”

Brandweerman Robin: het liefste in de aanvalsploeg

15 oktober 2020
Robin-ademlucht

Robin werkt als beroeps manschap, chauffeur, voertuigbedienaar én duiker op kazerne Deventer. Daarnaast is hij ook nog vrijwilliger en LAV’er (Lokaal Aanspreekpunt Vakbekwaamheid) in Wijhe.

Communicatieadviseur Bianca: samenwerking met gemeenten

1 oktober 2020
Bianca belt

Bianca werkt als strategisch communicatieadviseur bij Veiligheidsregio IJsselland en is sinds maart 2020 betrokken bij het corona crisisteam. “We werken als veiligheidsregio intensief samen met de gemeenten.”

Brandweervrijwilliger Silvan: saamhorigheid is belangrijk

15 september 2020
silvan in hoogwerker

Silvan werkt als brandweervrijwilliger bij post Kampen en als regiovrijwilliger in Almere. “Je streeft als ploeg één doel na en daarin is saamhorigheid erg belangrijk. En dat kan ik zowel in Kampen als Almere vinden.”

Katja Scholing: zorgt voor creatieve oplossingen

31 augustus 2020
Katja voor het gebouw

Katja werkt voor het team Facilitaire zaken als senior medewerker Facilitaire Services, Inkoop & Contractbeheer. “Samen met collega’s zorg ik er voor dat alles rondom de facilitaire zaken goed reilt en zeilt.”

Specialist Vakbekwaamheid geeft een kijkje in zijn werkdag

18 augustus 2020
collega bij kazerne dedemsvaart

Jelle is Specialist Vakbekwaamheid, officier van dienst brandweer én ploegleider van post Hardenberg. “Ik kijk altijd of ik wat kan doen.”