Door naar de hoofd inhoud

Podcasts

Tijdens een ritje naar kantoor of een oefening of gewoon thuis op bank. Een podcast kun je overal luisteren.

Smartphone aan lader

‘De Kracht van Netwerken: Samen door de Crisis’ is een podcast van het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid. In deze podcast praten we met experts over verschillende vormen van samenwerking tussen organisaties bij crisis. Aan de hand van zeer uiteenlopende voorbeelden diepen we dit verder uit.

Smartphone aan lader

Wouter Holsappel (OOG) gaat samen met Thijs Faber tien jaar na Project X terug naar Haren. Op 21 september 2012 loopt een feestje van een 16-jarig meisje daar totaal uit de hand wanneer via social media duizenden jongeren zichzelf uitnodigen. We spreken ooggetuigen, experts en slachtoffers. Hoe kijken zij tien jaar later terug op die periode?

Smartphone aan lader

Samen Brandveilig: Een podcast door Brandweer Flevoland & Gooi en Vechtstreek. We nemen je mee in het werk van de brandweer. Podcast 3 gaat over brandonderzoek.

Smartphone aan lader

In “Ambulance – De Podcast” neemt ambulanceverpleegkundige Ivo van Asperen je mee in de wereld van de ambulancediensten. Iedere aflevering gaat hij in gesprek met verschillende gasten over onderwerpen rondom de pre-hospitale ambulancezorg.

Smartphone aan lader

In de podcasts en vlogs van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord nemen de centralisten je mee de meldkamer in en geven zij een kijkje in hun werk. Hoe ziet de meldkamer er van binnen uit, wat gebeurt daar allemaal en wat houdt de functie van meldkamercentralist eigenlijk in?

Smartphone aan lader

Het vormen van een beeld over de situatie is essentieel voor het nemen van besluiten ten tijde van een incident, crisis of ramp, maar in de praktijk ook al snel een complexe puzzel. Want, hoe breng je beschikbare informatie überhaubt bij elkaar? En hoe kom je vervolgens tot een gedeeld beeld van de situatie voor alle betrokken partijen? Netcentrisch werken is een werkwijze die juist dit proces ondersteunt.

Smartphone aan lader

Een gesprek met Herman Wiersema en Robin Middel, coördinatoren en woordvoerders bij het Nationaal Kernteam Crisiscommunicatie Covid-19. Het Nationaal Kernteam Crisiscommunicatie (NKC) is het actiecentrum van de Rijksoverheid. Ieder departement heeft zijn eigen verantwoordelijkheden, maar zorgt via het NKC ook voor één boodschap namens de Rijksoverheid.

Smartphone aan lader

In september 2020 werd de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) getroffen door een aanval met ransomware. Het Instituut Fysieke Veiligheid evalueerde de aanval. Wat is er geleerd, wat moet anders en welke lessen kunnen worden gedeeld? Diemer Kransen (VNOG) en Laurens van der Varst (IFV) gaan hierover in gesprek tijdens de 7e aflevering van “Let’s talk about hacks”.

Smartphone aan lader

Een zoektocht naar communicatie in buitengewone omstandigheden: crisiscommunicatie. Wat maakt crisiscommunicatie zo buitengewoon? Of is het toch gewoon communicatie? Dianne Deurloo en Roy Johannink gaan hierover in gesprek met verschillende collega’s uit het werkveld. 

Smartphone aan lader

Elke week gaat BNR Techniektour op pad door Nederland om te kijken welke impact techniek heeft op onze samenleving en hoe techniek bijdraagt aan de duurzaamheidsdoelstellingen.

Smartphone aan lader

Onderweg naar een woningbrand in Marknesse in augustus van dit jaar voorkomt de brandweerchauffeur ternauwernood een aanrijding met een landbouwvoertuig. In een gesprek met chauffeur Pascal Remijnse en Klaas Pit, rij-instructeur bij BOGO, praten we verder over deze situatie en over de toegepaste rij-techniek

Smartphone aan lader

Wat onderzoekt de Onderzoeksraad? En hoe verloopt een onderzoek? Het is te horen in de podcasts van voorzitter Jeroen Dijsselbloem

Smartphone aan lader

In de Berenschot Veiligheidspodcast word je bijgepraat over actuele onderwerpen in het veiligheids- en crisisdomein. Wat valt op in de actualiteit op het gebied van veiligheid en crisis?

Smartphone aan lader

In de podcastserie ‘Hack van de dam’ draait alles om het verhogen van de digitale weerbaarheid en veiligheid van organisaties. Die thema’s belichten we vanuit meerdere perspectieven (IT, werkwijze en gedrag) en hebben als doel om te informeren, te inspireren en het security bewustzijn te verhogen.

Smartphone aan lader

In de IFV podcastserie ‘werelden verbinden’ hoor je hoe we steeds meer te maken krijgen met nieuwe typen crises bijvoorbeeld door klimaatverandering of digitale dreiging. Samenwerken met de veiligheidsregio’s en de crisispartners in het veld is hard nodig om hoofd te bieden aan deze nieuwe typen crises. 

Smartphone aan lader

De Crisispodcast: Een podcast voor iedereen die zich verder wil verdiepen in crisismanagement en crisiscommunicatie. Met casussen en experts uit binnen- en buitenland. Zodat we allemaal van elkaar kunnen blijven leren. Gepresenteerd door Tom Compaijen.

Smartphone aan lader

Met militaire precisie, Nationale Inzet tijdens Corona: Steun verlenen aan civiele autoriteiten in tijden van rampen en crisis is één van de drie hoofdtaken van de Koninklijke Landmacht. Daarom wordt Defensie in ieder van de 25 veiligheidsregio’s vertegenwoordigd door de Regionaal Militair Operationeel Adviseur. Bij de veiligheidsregio Flevoland is dit Majoor Erwin Brouwers. Hij blikt terug op Corona en hoe militairen een levensreddende bijdrage leverden in de medische sector.

Smartphone aan lader

‘Never waste a good crisis’: een podcast van het Departementaal Coördinatiecentrum Crisisbeheersing van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. In drie afleveringen kijken we naar de meest spraakmakende crises binnen de beleidsterreinen van Infrastructuur en Waterstaat.