Kennisplatform IJsselland

In IJsselland werken we samen aan veiligheid. Dat doen we met crisisfunctionarissen die weten wat ze moeten doen als ‘de pieper gaat’. Naast opleidingen voor specifieke rollen binnen de crisisorganisatie is het essentieel om samen te blijven trainen en te oefenen. Vooral omdat de crisisstructuur net wat anders werkt en de inzet van onze regionale crisisteams relatief laag is, wat natuurlijk positief is. Door te blijven leren en te ontwikkelen versterken we de kwaliteit van onze crisisfunctionarissen. We stimuleren dat onder andere met dit kennisplatform. Je vindt hier links naar e-learnings en podcasts, evaluaties om van te leren, nieuwsberichten, onderzoeken, interessante cases uit het land en onze oefenkalender.

Heb je een vraag over het kennisplatform of voor de crisisorganisatie in het algemeen, mail ons op  crisisorganisatie@vrijsselland.nl.

Oefenagenda

Iedere crisisfunctionaris oefent meerdere keren per jaar. Bekijk de kalender voor alle geplande activiteiten.

Uitgelicht: planvorming

Het Veiligheidsbureau werkt aan een update van de plannen en procedures voor de crisisorganisatie van Veiligheidsregio IJsselland. Crisisfunctionarissen vinden deze multidisciplinaire planvorming terug in een nieuw, fris format in de operationele app ‘Handboek VRIJsselland’ onder het kopje ‘Multi’. De eerste vernieuwde plannen zijn al beschikbaar.

De geüpdatete planvorming gaat op dit moment over de volgende thema’s en objecten:

• Rampbestrijdingsplan EG Fuel in Kampen
• Rampbestrijdingsplan Varo Energy in Zwolle
• Verstoring vitale voorzieningen: uitval elektriciteit (Oost-5)
• Uitval gas (Oost-5)
• Uitval drinkwater (Oost-5)
• Uitval telecom (Oost-5)

IJssellandse plannen

Alle IJssellandse plannen en procedures vind je in het Handboek VRIJsselland. Onderstaande plannen zijn handig als hulpmiddel om te werken aan je vakbekwaamheid.

Podcasts

Tijdens een ritje naar kantoor of een oefening of gewoon thuis op bank. Een podcast kun je overal luisteren. Luistertips:

  • Ambulancepodcast
  • IFV over netcentrisch werken
  • Kijkje achter de schermen van MKA
  • Evaluatie ransomware aanval VNOG
  • BNR Techniektour
  • Veiligheidspodcast van de Onderzoeksraad voor veiligheid
  • Hack van de dam – cybersecurity podcast
  • Crisiscommunicatie De Podcast – Roy Johannink

Webinars

In 2020 zijn we gestart met de webinarreeks ‘Verbinding in tijden van crisis’. Het doel is om ondanks de afstand tot elkaar tóch in verbinding te blijven en ervaringen met elkaar te delen.

Ook interessant vanuit het land:

Evaluaties

We kunnen ook leren van ervaringen van collega’s uit het land. Bekijk  de infographics die we maken na elk GRIP-incident via intranet. Wanneer actueel of relevant zie je de infographics ook terug in de Delen & Leren sectie van de Briefing-app.

Actueel

Planvorming crisisorganisatie in nieuw, fris format

29 april 2022

Het Veiligheidsbureau werkt aan een update van de plannen en procedures voor de crisisorganisatie van Veiligheidsregio IJsselland. Crisisfunctionarissen vinden deze multidisciplinaire planvorming terug in een nieuw, fris format in de operationele app ‘Handboek VRIJsselland’ onder het kopje ‘Multi’.

Nieuwe look and feel multidisciplinaire planvorming

21 januari 2022
Kantoor

Veel van de multidisciplinaire planvorming is toe aan een update. De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan een nieuw format voor multidisciplinaire planvorming met een werkgroep. Het resultaat kunnen we nu met jullie delen, want de eerste kaarten zijn geüpdatet en hebben een frisse look and feel gekregen.

Magazine Positief+

22 december 2021

In samenwerking met GGD IJsselland brengen wij het magazine Positief+ uit. Een magazine over noaberschap, samenwerking en de impact van corona in IJsselland.