Door naar de hoofd inhoud

Kennisplatform IJsselland

In IJsselland werken we samen aan veiligheid. Dat doen we met crisisfunctionarissen die weten wat ze moeten doen als ‘de pieper gaat’. Naast opleidingen voor specifieke rollen binnen de crisisorganisatie is het essentieel om samen te blijven trainen en te oefenen. Vooral omdat de crisisstructuur net wat anders werkt en de inzet van onze regionale crisisteams relatief laag is, wat natuurlijk positief is. Door te blijven leren en te ontwikkelen versterken we de kwaliteit van onze crisisfunctionarissen. We stimuleren dat onder andere met dit kennisplatform. Je vindt hier links naar e-learnings en podcasts, evaluaties om van te leren, nieuwsberichten, onderzoeken, interessante cases uit het land en onze oefenkalender.

Heb je een vraag over het kennisplatform of voor de crisisorganisatie in het algemeen, mail ons op crisisorganisatie@vrijsselland.nl.

Oefenagenda

Iedere crisisfunctionaris oefent meerdere keren per jaar. Bekijk de kalender voor alle geplande activiteiten.

Uitgelicht: Kennissessie veiligheid bij incidenten met gevaarlijke stoffen

Incidenten met gevaarlijke stoffen komen regelmatig voor. Denk aan de rook die vrijkomt bij brand, gaslekkage, incidenten met asbest of drugspraktijken. Wat betekent een incident met gevaarlijke stoffen voor jouw veiligheid aanrijdend en eenmaal ter plaatse? Wat zijn de gezondheidsaspecten en wat betekent het voor de nafase?

Donderdag 15 februari stond de kennissessie in het teken van ‘jouw veiligheid bij incidenten met gevaarlijke stoffen’.

IJssellandse plannen

Alle IJssellandse plannen en procedures vind je in het Handboek VRIJsselland. Onderstaande plannen zijn handig als hulpmiddel om te werken aan je vakbekwaamheid.

Evaluaties

We kunnen ook leren van ervaringen van collega’s uit het land. Bekijk  de infographics die we maken na elk GRIP-incident via intranet. Wanneer actueel of relevant zie je de infographics ook terug in de Delen & Leren sectie van de Briefing-app.

Podcasts

Tijdens een ritje naar kantoor of een oefening of gewoon thuis op bank. Een podcast kun je overal luisteren. 

  • BNR Techniektour
  • Crisiscommunicatie De Podcast 
  • Hack van de dam – cybersecurity 
  • IFV over netcentrisch werken

Actueel

Kennissessie veiligheid bij incidenten met gevaarlijke stoffen

20 februari 2024

Incidenten met gevaarlijke stoffen komen regelmatig voor. Denk aan de rook die vrijkomt bij brand, gaslekkage, incidenten met asbest of drugspraktijken. Wat betekent een incident met gevaarlijke stoffen voor jouw veiligheid aanrijdend en eenmaal ter plaatse? Wat zijn de gezondheidsaspecten en wat betekent het voor de nafase? Dit zijn vragen die zijn beantwoord tijdens de kennissessie.

Gezocht: twee teamleiders SIS

22 januari 2024

In de landelijke piketpool van teamleiders Slachtofferinformatiesystematiek (SIS) komen vanaf april twee plekken vrij. Je kunt hierop reageren als je werkzaam bent bij de veiligheidsregio of bij een van de crisis- of netwerkpartners.

Afvalbedrijven met impact

11 januari 2024

Afvalbranden hebben veel impact op de omgeving, de langdurige inzet van hulpdiensten en bedrijfsprocessen van afvalbedrijven. Met elkaar samenwerken is daarbij van cruciaal belang, zowel tijdens een incident maar en juist ook vooraf. In Kampen kreeg de samenwerking het afgelopen jaar nog meer vorm.