Door naar de hoofd inhoud

Publieksjaarverslag 2022: elkaar de helpende hand bieden

13 januari 2023

Nog geen uur na het afschalen van de crisisorganisatie corona startte weer een nieuwe crisisorganisatie. Vanwege de oorlog in Oekraïne en de vluchtelingenopvang. Na een keer diep ademhalen, gingen we er weer vol voor. Je leest meer over ons afgelopen jaar in het publieksjaarverslag 2022.

Arjan Mengerink, directeur veiligheidsregio en commandant brandweer: “We kijken, luisteren en komen in actie. Om weer sportzalen in te richten als noodopvang en de gemeenten de helpende hand te bieden. Collega’s van de brandweer, de crisisorganisatie en GHOR zetten zich in bij heftige incidenten, ongevallen, en branden. Soms met een flinke nasleep waarbij het Team Collegiale Opvang nodig was.”

Veiligheid in de regio

“Er kwam ook eindelijk weer ruimte om elkaar te ontmoeten. Bij oefenavonden, crisistrainingen en gewoon dagelijks op ons werk en in de relatie met onze partners. Ik ben trots op zowel de medewerkers als op de samenwerkingspartners. Op het elkaar blijven vinden en ons in blijven zetten voor de veiligheid in onze regio.”

Brandweer in cijfers

Al onze inzetten worden jaar na jaar bijgehouden. Cijfers bijhouden en analyseren levert bruikbare inzichten op. In 2022 was het weer mede van invloed op hoe vaak de brandweer in actie kwam, zowel door het aantal natuurbranden vanwege droogte als tijdens de drie grote stormen in februari. De cijfers worden verdeeld in vijf hoofdcategorieën: automatische brandmeldingen, branden, ongevallen, leefmilieu en  dienstverlening.

Publieksjaarverslag 2022

Lees in het publieksjaarverslag onder andere over:

  • Storm Eunice slaat ongekend hard toe in IJsselland
  • Sleuteloverdracht nieuwe redvoertuigen
  • Brandweerauto’s voor Oekraïne
  • World Police & Fire Games 2022: IJssellandse collega’s in de prijzen
  • Raadsleden maken kennis met veiligheidsregio
  • En nog veel meer…..