Door naar de hoofd inhoud
brandweerman en brandweervrouw in winkelstraat

Samen veilig in de Deventer binnenstad

Mede naar aanleiding van de brand op de Brink, eind maart, in Deventer organiseerde Brandweer IJsselland samen met de gemeente acties in de binnenstad. Ruim 3.400 inwoners van de binnenstad kregen een brief met een flyer om een rookmelder te komen ophalen. Daarna startte de pilot waarbij de brandweer gratis adviesgesprekken aan huis aanbood.

De actie kreeg al snel gehoor en inwoners van Deventer meldden zich bij de brandweer voor een afspraak. Vanaf oktober 2017 bezocht de brandweer in totaal 200 adressen in de Deventer binnenstad, waarbij zij onder andere een rookmelder meebrachten en samen met de bewoner de hele woonruimte langsliepen.

“Ik vond het huisbezoek erg leuk. Al mijn vragen kon ik stellen en de informatiemap sla ik nog regelmatig open. Wonen in een binnenstad is prachtig, maar dat moet wel veilig zijn. Voor ons pand weet ik wat ik zelf kan doen, maar ook wat de pandbeheerder moet regelen. Bij brand moeten we de rookmelders in de hal kunnen horen en de vluchtweg moet vrij zijn. Ik hoop dat de brandweer deze actie nog een keer herhaalt”.

– Bewoonster van de Papenstraat