Door naar de hoofd inhoud

Sirenes loeien op maandag 4 april.

Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden de sirenes in Nederland getest. Zo ook aanstaande maandag 4 april. De test wordt deze keer ook in het Engels, Oekraïens en Russisch aangekondigd op diverse locaties, zodat Oekraïense vluchtelingen niet schrikken als de sirenes loeien. 

De sirenes worden op iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij Het geluid van de sirene duurt 1 minuut en 26 seconden. Er is dan niets aan de hand en je hoeft niks te doen.

Als de sirenes langer en meerdere malen achter elkaar loeien, dan is er wel sprake van een noodsituatie. Ga in dat geval direct naar binnen en sluit ramen en deuren. Meer informatie over de maandelijkse test vind je hier.

NL-Alert testbericht

NL-Alert is het primaire alarmmiddel van de overheid dat Nederlanders waarschuwt en informeert over een noodsituatie. Op iedere eerste maandag van juni en december ontvangt iedereen het NL-Alert testbericht op hun mobiele telefoon. Het eerstvolgende NL-Alert testbericht is op maandag 13 juni rond 12 uur.