Door naar de hoofd inhoud

Slimmer chillen is corona killen

8 mei 2020
slimmer chillen is corona killen

Chillen met je vrienden: hoe doe je dat in coronatijd? Als je zoveel mogelijk thuis moet blijven. Of wel naar buiten mag, maar altijd op anderhalve meter afstand van elkaar moet blijven. Minister Ferdinand Grapperhaus van Veiligheid en Justitie en elf veiligheidsregio’s dagen jou uit om daar creatieve oplossingen voor te bedenken.

SlimmerChillen is opgezet in de regio Hollands Midden om jongeren te motiveren zich te houden aan de afspraken om op anderhalve meter afstand van elkaar te blijven en niet in groepen bijeen te komen. Jongeren die ideeën hebben hoe je met inachtneming van die regels toch met leeftijdgenoten kunt chillen, kunnen die in tekst, op foto of met een video mailen of plaatsen op Instagram of TikTok met de hashtag #slimmerchillen.

SLIMMER CHILLEN = CORONA KILLEN’ is inmiddels de gezamenlijke campagne van 11 van de 25 veiligheidsregio’s: Hollands Midden, Zuid-Holland Zuid, Kennemerland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, Fryslân, IJsselland, Utrecht, Groningen, Gelderland Midden en Noord- en Oost-Gelderland.

#Slimmerchillen start rap-challenge

Deze week hebben de elf veiligheidsregio’s een speciale uitdaging bedacht voor muzikale jongeren en voor personen met tekstgevoel. Maar ook voor iedereen die eens een keer iets nieuws wil proberen. Want om het maken van een rap iets gemakkelijker te maken, heeft een groepje muzikanten ter inspiratie alvast een voorbeeld gemaakt. Dus iedereen kan aan de slag, of je nu ervaren of zeer onervaren bent. Op de website www.slimmerchillen.nl is dit voorbeeld te zien en te beluisteren. Wie dat wil kan vervolgens de instrumentale versie van deze rap downloaden, en daar een eigen tekst in rappen. Van het refrein van de rap is bovendien een #slimmerchillen-ringtone gemaakt. Ook deze is gratis te downloaden via de website.

Tot 20 mei

Inzendingen voor de rap-challenge zijn welkom tot 20 mei. Daarna beslissen de makers van de voorbeeldrap wie de winnaar van de challenge wordt en dus recht heeft op professionele hulp bij het afronden van de inzending tot een superstrakke rap. Meer weten? Bekijk dan de voorbeeldrap op www.slimmerchillen.nl en download daar de instrumentale versie en de ringtone.