Door naar de hoofd inhoud

UPDATE: Vodafone meldt einde storing – houd 112 bereikbaar

14 april 2023

Vodafone meldt dat de storing met mobiel bellen via het bedrijf is verholpen. Dit betekent dat je, ook als je via Vodafone belt, in een noodgeval weer telefonisch contact kan hebben met 112. Gebruik 112 daarom alleen voor acute situaties. 112 werkt, dus het is niet nodig om te bellen om te controleren of contact mogelijk is.

Er zijn problemen met mobiel bellen via Vodafone. Daardoor is de verbinding via Vodafone met 112 verstoord. Heb je met spoed hulp nodig? Zo kan je 112 toch bereiken.

  • Vraag aan buren of omstanders om te bellen;
  • Bel via een vaste telefoonlijn;
  • Zoek iemand met een telefoon met een andere provider;
  • Installeer de 112NL-app (preventief) om te chatten met de meldkamer. Deze is te downloaden voor iOs– en Android-toestellen;

Geen gehoor

Een deel van de mensen die bellen met Vodafone krijgen wel verbinding, maar kunnen elkaar vervolgens niet horen. De provider is op de hoogte van de storing en werkt aan een oplossing. Op dit liveblog staat meer informatie over de storing.

Geen spoed

Ook de verbinding via Vodafone met het algemene nummer van onze veiligheidsregio, 088 119 7000, kan verstoord zijn. Heeft je vraag geen spoed? Stuur dan een e-mail naar communicatie@vrijsselland.nl. Of wacht tot de storing bij Vodafone voorbij is en bel daarna.