Door naar de hoofd inhoud

Storm zorgt voor ruim 140 meldingen

5 juni 2019
blikseminslag

Dinsdagavond deed de ‘storm’ rond 23.00 uur onze regio aan. Bij de meldkamer kwamen in een korte tijd veel meldingen binnen, in IJsselland werden er zo 147 afgehandeld. Brandweer IJsselland en gemeenten zijn ook woensdag overdag nog bezig geweest met het afhandelen van deze meldingen.

​In Deventer kwamen de meeste meldingen binnen, ongeveer 60. Er was een boom op een woning gevallen, een boerderij waar een groot aantal dakpannen vanaf waren gewaaid en van een naastgelegen schuur zijn asbestplaten afgewaaid en op het naastgelegen spoor terechtgekomen. In de gemeente Ommen zijn 15 meldingen lokaal afgehandeld.

Ook camping ‘de Oldenhof’ in Vollenhove werd zwaar getroffen, daar zijn veel bomen zijn omgewaaid en kampeermiddelen beschadigd. De aanwezige campinggasten zijn opgevangen in het hoofdgebouw van de camping en hebben hier de nacht doorgebracht.

In Zwartsluis zijn bomen op twee rijdende personenauto’s terecht gekomen. Enkele inzittenden van de voertuigen zijn op de plaats van het ongeval behandeld door het ambulancepersoneel en een persoon is door met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht

Op de website van De Stentor vind je een liveblog van de storm.

Nog een keer raak…

Ook in de nacht van woensdag op donderdag gaf het KNMI code geel. Er kwamen die nacht, in IJsselland, 15 meldingen van stormschade binnen.